Annonse
21. juni 2015
Sukkerfri iskaffi med sjokoladesaus
Hei!
Skinner sola hos dere også idag? Endelig er det litt sol her på vestlandet også – men likevell er det veldig kaldt ute!
Det finnes utallige mange måter å lage iskaffi på, men eg har funne min favoritt med sjokoladesaus som eg har lyst å dele. Sjokoladesausen lages på forhånd og kan oppbevares i kjøleskapet fleire dager, den kan også fint droppes om man ønsker en nøytral variant, eller bruk litt kakao for sjokoladesmak –
Sjokoladesaus
2 dl vikingmelk, usøtet på boks
30 g sukrin gold
15 g kakao
Visp sammen ingrediensane i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgjeovnen 4-6 minutter til alt er godt smelta sammen og smått begynner å bli fyldigere. Du kan også koke massen i en kjele 10-15 minutter.
Avkjøl sjokoladesausen, den blir tjukkere i konsistensen når den er blitt heilt kaldt. Oppbevar i kjøleskap.
Sjokoladesausen passer like godt i konfekt, over iskrem, til kaker, desserter og lignande. Nydelig god!
Iskaffi, 1 stort glass
1,5-2 dl sterk kaffi, avkjølt
1 dl valgfri melk
Isbiter
søtning etter smak
eller
1-1,5 dl sterk kaffi i isbiter
1 dl valgfri melk
søtning etter smak
Kjør ingrediensene i en blender til slush-konsistsens. Juster mengder, bruk smakstilsetning som dere ønsker og smak til med søtning om det er nødvendig. Hugs at sjokoladesausen gir fra seg litt søtning om du bruker den.
Ha sjokoladesaus i eit glass og hell iskaffien over. Server straks!
Perfekt som eit mellomåltid med frukt og bær ute i sola.
Ønsker alle en strålande søndag 🙂
Annonse
2 Kommentarer
Monica
1. juli 2022
Linda Stuhaug
1. juli 2022
SKRIV EN KOMMENTAR