Annonse
Rabarbrasaft uten sukker
Hei!
Eg har prøvd å lage heimelaga rabarbrasaft for første gang – og det blei suksess! Søt, men samtidig frisk med mykje smak. Uten tilsatt sukker og dermed eit sunnere alternativ er det også 🙂
Aller best er safta iskald, gjerne med isbiter. Sikker på den vil falle i smak hos store og små:
Rabarbrasaft uten sukker, ca. 1 liter ublanda
1,5 kg rabarbra ( i tynne skiver på ca. 1 cm)
3 dl vatn
100 g sukrin gold*
100 g sukrin+*
2 ts vaniljepulver (evt. 2 vaniljestenger)
saften fra 1 sitron
Slik gjer du:
Kok opp vatn og tilsett rabarbraen. Bruker du vaniljestang deler du desse på langs, skraper ut frøene og tilsetter i kjelen. La det småkoke i 20-30 minutter til rabarbraen er godt mør og begynner å ligne på «tråder». La gjerne blandinga stå å trekke ut smak.
Sil blandinga i et dørslag, silduk eller lignande. Kok deretter opp saften på nytt og tilsett sukrin gold, sukrin+, vaniljepulver og saften fra 1 sitron. Skum av under koking. Smak gjerne til om du ønsker saften søtere.
Oppbevar saften kjølig. Bland ut med vatn ved servering (det kreves gjerne litt meir saft enn det man vanligvis ville brukt). Skal du oppbevare saften over lengre tid burde den tappes varm på steriliserte glassflasker.
Tips og alternativer*
– Sukrin gold og sukrin+ kan byttes med anna søtning tilsvarande 300 g sukker. Hugs å smak til! PS! anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
– bruk gjerne norske jordbær i kombinasjon med rabarbra. Rabarbra og jordbær smaker nydelig sammen!
Håper fleire vil prøve seg – og hugs å spørre om det er noko du lurer på 🙂
Annonse
21 Kommentarer
Else
4. juli 2020
Linda Stuhaug
5. juli 2020
Rebekka
29. juni 2020
Linda Stuhaug
29. juni 2020
Ingunn Berg
8. juni 2021
Linda Stuhaug
9. juni 2021
Vibeke
25. mai 2021
Linda Stuhaug
26. mai 2021
Jorunn
3. juli 2024
Cathrine
1. juni 2020
Linda Stuhaug
1. juni 2020
Iren
6. juni 2018
Linda Stuhaug
10. juni 2018
Ruth Anna Paulsen
6. juni 2018
Linda Stuhaug
10. juni 2018
Inger
2. august 2024
Linda Stuhaug
3. august 2024
Randi
20. juni 2023
Linda Stuhaug
21. juni 2023
Jorunn
4. juli 2024
Linda Stuhaug
4. juli 2024
SKRIV EN KOMMENTAR