Annonse
28. september 2016
Søtpotetmuffins med sjokolade
Heisann!
Kan eg friste med sunne, saftige søtpotetmuffins med sjokolade? Kombinert røre i en muffins gir en spennande twist både på smak og utseende. Muffinsene er veldig raske og enkle å lage, akkurat slik eg veit de liker det 🙂 Mektige og næringsrike, kan like gjerne nytes som turmat, sunn snack, frukost, kveldsmat eller mellommåltid.
Uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl) og melk (om man dropper sjokoladen):
Søtpotetmuffins med sjokolade, 12 stk
500 g søtpotet
80 g havremjøl
20 g valgfritt mjøl – speltmjøl, kveitemjøl, glutenfritt mjøl
2 ts bakepulver
50 g sukrin gold*
25 g sukrin+ *
3 egg
0,5-1 dl vatn
1 ss kakao
20 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Først må man lage søtpotetmos: dette gjer eg enkelt og hurtig i mikrobølgeovnen. Del søtpoteta i 4-6 mindre biter, og bak i mikrøbølgeovnen til den er mør. Dette tar ca. 8 minutter, men vil naturligvis variere, så følg med underveis. Søtpoteta kan også bakes i ovnen, men det vil ta lengre tid.
2. Ta av skallet av og ha søtpoteta i en blender eller foodprosessor, kjør til du får en klumpfri søtpotetmos. Tilsett 0,5- 1 dl vatn underveis.
3. Tilsett så resten av ingrediensene utenom kakao og sjokoladebiter. Bland godt til en jevn røre. Juster evt. med litt ekstra væske om nødvendig. Del røra på to og tilsett kakao i eine delen.
4. Fordel røra i to- tre lag i muffinsformene (du kan bruke papirformer), topp deretter med hakkede sjokoladebiter. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt.
Server varme eller kalde, dei er så saftige og gode i seg sjølv, så noko ekstra glasur er ikkje nødvendig med mindre man ønsker det! Kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.
Tips og alternativ*
– Sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.
– Tilsett gjerne hakkede nøtter, nøttesmør eller lignande for ekstra smak og crunch.
Håper det frister!
Å bake med søtpotet er fantastisk godt, har du ikkje prøvd det enda, så er det virkelig til å anbefale 🙂
Vi nyter siste dagen i Rhodos før turen går tilbake til Norge. Borte bra, men heime best. Gleder meg til å komme tilbake til kjøkkenet å lage oppskrifter, har fått masse ny matinspirasjon eg gleder meg til å eksprimentere med! Ha en superfin onsdag, alle sammen!
Annonse
9 Kommentarer
Kaja
22. januar 2020

Linda Stuhaug
23. januar 2020
marie
14. mars 2018

Linda Stuhaug
14. mars 2018
Hanne Cecilie
14. mars 2020

Linda Stuhaug
16. mars 2020
A
29. juli 2018

Linda Stuhaug
30. juli 2018
A
29. juli 2018
SKRIV EN KOMMENTAR