Linda Stuhaug

Annonse

4. november 2016

Saftig og godt bananbrød

Saftig og godt bananbrød
God fredag!
Har du overmodne bananer på kjøkkenbenken?
Prøv å lage saftig og godt bananbrød med sjokoladebiter og nøtter – knallgodt! Det holder seg ferskt fleire dager og kan nytes til kveldskos, turmat, før/etter trening, kaffimat eller mellommåltid.
Bakt uten sukker og kan fint lages glutenfri:
Saftig og godt bananbrød, ca 20 bananskiver 3 modne bananer 3 egg 100 g havremel 70 g valgfritt mel* 2 ts bakepulver 50 g sukrin gold* 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes 1 dl valgfri melk sukkerfri sjokoladebiter nøtter etter smak
Slik gjer du: Mos bananene med en gaffel eller stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt til en jevn og klumpfri røre. Hell i en brødform med bakepapir (min var 28 cm lang og 10 cm brei). Steik på 175 grader i ca. 40-50 minutter, eller til bananbrødet er gjennomstekt. Avkjøl.
Tips og alternativer* – som valgfri tørrvare kan du bruke det du liker og foretrekker. Mandelmel, kokosmel, meir havremel, speltmel… – bruk gjerne anna søtning tilsvarande 50 g sukker, istedenfor sukrin gold. – tilsett 2 ss kakao for ekstra god sjokoladesmak på bananbrødet! – bananbrødet kan også lages som kake eller i muffinsformer.
Riktig god helg alle sammen!
Eg er på NFE høstseminar idag, som omhandler tema ernæring og psykisk helse. Trur det blir en veldig spennande dag 🙂 Kanskje noken av dere lesere skal dit også?
*

God fredag!

Har du overmodne bananer på kjøkkenbenken?

Prøv å lage saftig og godt bananbrød med sjokoladebiter og nøtter – knallgodt! Det holder seg ferskt fleire dager og kan nytes til kveldskos, turmat, før/etter trening, kaffimat eller mellommåltid.

Bakt uten sukker og kan fint lages glutenfri:

Saftig og godt bananbrød, ca 20 bananskiver
3 modne bananer
3 egg
100 g havremel
70 g valgfritt mel*
2 ts bakepulver
50 g  sukrin gold*
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
1 dl valgfri melk
sukkerfri sjokoladebiter
nøtter etter smak

Slik gjer du:
Mos bananene med en gaffel eller stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt til en jevn og klumpfri røre. Hell i en brødform med bakepapir (min var 28 cm lang og 10 cm brei). Steik på 175 grader i ca. 40-50 minutter, eller til bananbrødet er gjennomstekt. Avkjøl.



Tips og alternativer*
– som valgfri tørrvare kan du bruke det du liker og foretrekker. Mandelmel, kokosmel, meir havremel, speltmel…
– bruk gjerne anna søtning tilsvarande 50 g sukker, istedenfor sukrin gold.
– tilsett 2 ss kakao for ekstra god sjokoladesmak på bananbrødet!
– bananbrødet kan også lages som kake eller i muffinsformer.

Riktig god helg alle sammen!

Eg er på NFE høstseminar idag, som omhandler tema ernæring og psykisk helse. Trur det blir en veldig spennande dag 🙂 Kanskje noken av dere lesere skal dit også?

*

Annonse

12 Kommentarer

R

Rikke

23. oktober 2018

Hei! jeg lurte på om man må justere baketiden noe hvis man har røra i muffinsformer?

Linda Stuhaug

23. oktober 2018

Hei! Jepp, det må du, ca 15-20 minutt 🙂

L

Lise Haugen

6. april 2018

Er det godt med sjokolade inni???

Linda Stuhaug

6. april 2018

Absolutt 🙂

M

Mirna

20. februar 2018

Veldig bra oppskrift! Bruker den som base for banankake/brød, men jeg endrer den litt ift. det jeg trenger å bruke opp på kjøkkenet! Jeg dobla oppskriften denne gangen. Tok oppi proteinpulver med vanilijesmak som valgfritt mel, raspet to grønne epler istedenfor melk og tok bare 60 gram med sukrin gold oppi ettersom proteinpulveret gir sødme. Hadde ikke tilgang på sukkefri sjokolade, så da ble det en hel plate med sjokolade av 70% kakao og en boks med valnøttkjerner! I tillegg hadde jeg noe kokos oppi siden jeg plutselig satt igjen med mye av det etter julen ;D Kaken/brødet ble supersaftig (grunnet eplene tror jeg). Fryste ned halvparten som jeg kan kose meg med når jeg er sugen på noe godt 🙂 Du er en sann inspirasjon, Linda! Takk!

Linda Stuhaug

21. februar 2018

Så kjekt å lese, Mirna 😀 Det er alltid gøy med litt tips og ikkje minst lese korleis de varierer oppskriftene! No kjem eg på at det er ALT for lenge sida eg har laga bananbrød, det blir jammen ikkje lenge til neste gang 😉 Ha en nydelig onsdag 🙂 <3

A

Astrid

4. september 2018

Lagde dette med svarte banener jeg fikk gratis på butikken, det ble jo kjempegodt!!

Linda Stuhaug

4. september 2018

Ikkje sant? Eg ELSKA bananbrød 😀

G

Gizem

21. juli 2018

Hvorfor bruker ikke du smør i oppskriften?

Linda Stuhaug

23. juli 2018

Kvifor skal eg bruke smør i oppskrifta?

S

Silje

27. juni 2018

Hvor får jeg kjøpt sukkerfri sjokoladebiter? ☺️

Linda Stuhaug

27. juni 2018

Det er berrr sukkerfri sjokolade kutta i biter. Sukkerfri sjokolade får du kjøpt på alle helsekostbutikker, mange nettbutukker og nokre dagligvarebutikker.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg