Annonse
4. november 2016
Saftig og godt bananbrød
God fredag!
Har du overmodne bananer på kjøkkenbenken?
Prøv å lage saftig og godt bananbrød med sjokoladebiter og nøtter – knallgodt! Det holder seg ferskt fleire dager og kan nytes til kveldskos, turmat, før/etter trening, kaffimat eller mellommåltid.
Bakt uten sukker og kan fint lages glutenfri:
Saftig og godt bananbrød, ca 20 bananskiver
3 modne bananer
3 egg
100 g havremel
70 g valgfritt mel*
2 ts bakepulver
50 g sukrin gold*
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
1 dl valgfri melk
sukkerfri sjokoladebiter
nøtter etter smak
Slik gjer du:
Mos bananene med en gaffel eller stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt til en jevn og klumpfri røre. Hell i en brødform med bakepapir (min var 28 cm lang og 10 cm brei). Steik på 175 grader i ca. 40-50 minutter, eller til bananbrødet er gjennomstekt. Avkjøl.
Tips og alternativer*
– som valgfri tørrvare kan du bruke det du liker og foretrekker. Mandelmel, kokosmel, meir havremel, speltmel…
– bruk gjerne anna søtning tilsvarande 50 g sukker, istedenfor sukrin gold.
– tilsett 2 ss kakao for ekstra god sjokoladesmak på bananbrødet!
– bananbrødet kan også lages som kake eller i muffinsformer.
Riktig god helg alle sammen!
Eg er på NFE høstseminar idag, som omhandler tema ernæring og psykisk helse. Trur det blir en veldig spennande dag 🙂 Kanskje noken av dere lesere skal dit også?
*
Annonse
12 Kommentarer
Rikke
23. oktober 2018
Linda Stuhaug
23. oktober 2018
Lise Haugen
6. april 2018
Linda Stuhaug
6. april 2018
Mirna
20. februar 2018
Linda Stuhaug
21. februar 2018
Astrid
4. september 2018
Linda Stuhaug
4. september 2018
Gizem
21. juli 2018
Linda Stuhaug
23. juli 2018
Silje
27. juni 2018
Linda Stuhaug
27. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR