Annonse
18. mai 2017
Heimelaga coco crunch-kuler
Hei godtfolk!
Har dere smakt coco crunch-kulene til Funky Fresh Foods som blant anna selges på helsekosbutikker, kafeer og smoothiesteder rundt om? Dei er superpopulære blant mange, men en kule på størrelse med en kjøttbolle koster skjorta. Da er det fint at det går an å gjenskape kulene heime på kjøkkenbenken!
Det er mange som har etterspurt oppskrift, det er nemlig ganske lenge sida eg lagde dei første gangen. Da delte eg bilde på instastoryen min (vi er sikkert tilbake i januar-februar), og sidan har oppskrifta jevnlig våre etterspurt. Idag kjem den, og oppskrifta er inspirert av Malenes Makt Mat med litt egne justeringer!
Kulene er uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfri havregryn) og melk, er næringsrike og passer perfekt til mellommåltid, ettermiddagskos eller tursnack:
Det som kjennetegner kulene er at dei er rulla i kokos, konsistensen er passelig mjuk, men med digg crunch. For å få crunchen trenger du spiret bokhvete, det får du kjøpt på helsekostbutikker og pakken ser ut som på bildet under 🙂
Du trenger, ca. 12-15 kuler
100 g havremel (du kan fint kjøre havregryn til havremel i en blender)
30 g proteinpulver i sjokoladesmak, kokosmasse eller meir havregryn
20 g kakaopulver
40 g spiret bokhvete
1 ts pulverkaffe
1 ts vaniljepulver eller frø fra 1 stk vaniljestang
1/3 ts maldonsalt
1 ss sukrin gold (kan sløyfes)
4-5 ss fibersirup gold,(evt. agavesirup eller lønnesirup)
4 ss kokosolje (eg brukte cocosa )
kokosmasse til å trille kulene i
Slik gjer du:
1. Rist spiret bokhvete i ei tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne og lukte. Avkjøl. Dette kan sløyfes, men kulene blir ekstra crunchy og smakfulle når bokhveten er rista.
2. Vend sammen alle dei tørre ingrediensene, deretter flytande søtning og kokosolje (denne skal ikkje smeltes!). Bland godt og smak til om du ønsker blandinga søtare.
3. Kjenn deretter på konsistensen – den skal fint kunne klemmes lett mellom hendene til kuler. Er røra litt tørr/laus kan du tilsette ekstra flytande søtning eller kokosolje.
4. Trill deiga til munnfulle kuler mellom hendene og rull i kokosmasse. Sett kjølig minst 30 minutter før servering. Oppbevar kulene i kjøleskapet over lengre tid, dei står seg i mange veker. Anbefaler å la kulene stå litt i romtemperatur før servering.
PS! Eg er ikkje så glad i kokos og derfor ruller eg kulene veldig forsiktig. Bruk gjerne masse kokos slik som kulene egentlig er!
Supre å ha ståande i kjøleskapet! Lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang, sida dei står seg såpass godt 🙂
Håper det frister♥ Kulene er virkelig gode og desse kan du fint oppbevare uttafor kjøleskap en dag visst du ønsker å ha dei med som mellommåltid på jobb eller snacks til tur 🙂 Eg hadde dei med på turen vår 16.-17.mai og dei smakte ekstra godt ute i frisk luft når sulten begynner å melde seg, men man vil vente litt med matpakken!
Lag dei du også!
Annonse
42 Kommentarer
Synne
13. oktober 2020
Linda Stuhaug
14. oktober 2020
Emily
16. juli 2020
Linda Stuhaug
17. juli 2020
Emily B
8. juli 2020
Linda Stuhaug
9. juli 2020
Emily B
10. juli 2020
Linda Stuhaug
12. juli 2020
Emily B
9. juli 2020
Linda Stuhaug
10. juli 2020
Emily B
8. juli 2020
Linda Stuhaug
9. juli 2020
Elisabeth
28. oktober 2018
Linda Stuhaug
29. oktober 2018
Linn Helene
5. mai 2021
Linda Stuhaug
7. mai 2021
Kine
15. april 2021
Linda Stuhaug
15. april 2021
Ann Karin
8. april 2021
Linda Stuhaug
11. april 2021
Kristin Myklestu
16. mars 2021
Linda Stuhaug
16. mars 2021
Nora
23. mars 2019
Linda Stuhaug
24. mars 2019
AAA
9. desember 2019
Linda Stuhaug
10. desember 2019
Anki
23. mars 2023
Linda Stuhaug
26. mars 2023
Anette
9. desember 2022
Linda Stuhaug
11. desember 2022
Kristina
19. juni 2024
Linda Stuhaug
20. juni 2024
Runi
20. juni 2022
Linda Stuhaug
21. juni 2022
Sidsel
26. april 2020
Linda Stuhaug
26. april 2020
Malin
24. april 2020
Linda Stuhaug
26. april 2020
sissel
21. april 2020
Linda Stuhaug
22. april 2020
Katrine
23. juni 2022
Linda Stuhaug
24. juni 2022
SKRIV EN KOMMENTAR