Annonse
11. oktober 2017
Superenkel, krema lakseform
Onsdag allerede!
Vi er midtveis i veka og dagens oppskrift er en superenkel, krema lakseform. Denne er ferdig på ca. 30 minutter og er en perfekt kvardagsmiddag for heile familien. I formen finner du grønnsaker og laks som blir krema med en enkel creme friache- og kvitløksdressing, før heile formen blir toppa med ost. Smakfullt, sunt og godt 🙂
Du trenger, ca. 3 personer
2 gulerøtter
1 persillerot
1/2 purreløk
1/2-1 brokkoli
4 laksefilèter
1 beger creme fraiche*
2-3 fedd kvitløk
litt sitronsaft
revet ost
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kutt grønnsakene i små biter, ha over i en ildfast form eller paiform. Del laksefilètene i to og legg over grønnsakene. Ha over litt salt og pepper.
2. Rør sammen creme fraiche med pressa/finhakka kvitløk. Smak til med en liten skvis sitronsaft og gjerne andre krydder/urter du liker og har tilgjengelig. Fordel blandinga over formen.
3. Topp formen med ost. Steik midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server med det tilbehøret du ønkser, eg serverte med kokte poteter.
Tips og alternativ!
Denne formen kan virkelig varieres etter kva man liker og har tilgjengelig. Har du litt diverse halvslappe grønnsaker i kjøleskapsskuffen? Perfekt å bruke! Du kan og prøve med torsk eller andre typer fisk framfor laks.
PS! Forsteik grønnsakene litt i formen først dersom du liker best mjuke grønnsaker. I denne framgangsmetoden er det meininga at grønnsakene skal ha litt tyggemotstand.
*du velger sjølv om du vil bruke fullfett eller fettredusert creme fraiche. Eg brukte den mellomfeite varianten med 19% fett.
Eg er veldig glad i middagsformer- og gratenger og slike middager er midt i blinken! Dei smaker og like godt dagen etterpå som restemiddag eller restelunsj 🙂
Nyt en deilig fiskemiddag!
Annonse
6 Kommentarer
6. april 2022
Kristin
6. april 2022
Linda Stuhaug
6. april 2022
Marianne Tvedt
14. april 2022
Kari
5. august 2018
Linda Stuhaug
5. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR