Annonse
16. april 2018
Grove, saftige frukostmuffins med sjokoladesmak
Det er mandag igjen!
Og kan eg friste med sjokolademuffins til frukost? Eller eventuelt matpakken, turmat, kveldskos… Sunne og knallgode muffins for store og små 😉
Desse frukostmuffinsane har de sett i fleire varianter tidligare, og denne gangen er det på tide med sjokoladesmak♥ Naturlig sukkerfri, grove, saftige muffins som du gjerne kan lage opp i forvegen, og ete til frukost dagane etterpå. Dei holder seg nemlig ferske og gode i dagesvis (og kan fint frysast)!
Grove, saftige frukostmuffins med sjokoladesmak, 12 stk
1 moden banan
200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant*
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
2 ss honning/sukrin gold/ anna valgfri søtning
2 ss kakao
100 g havregryn*
100 g havremel*
Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og bringebær som topping
Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel, søtning og kakao.Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmiksar.
Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.
Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri ekstraingredienser i midten/toppen av muffinsane.
Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-25 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer
* For 100% glutenfri havremuffins, bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havrmjøl. Du kan fint male havregryn til havremjøl i en blendar.
* Kokoskrem er eit supert alternativ om desse må lagast melkefri. Kokoskrem får du når en boks vanlig kokosmelk står kaldt i kjøleskapet – den øverste delen skiller seg, og det blir en fyldig, krema konsistens. Det er kun denne kokoskremen du skal bruke.
Ellers kan du absolutt droppe kakaoen for nøytrale frukostmuffins, og deretter smakstilsette slik du ønsker! Her er mine tre forrige oppskrifter i arkivet:
1) Grove, enkle frukostmuffins – grunnoppskrift HER
2) Grove frukostmuffins med eple, kanel og mandler HER
3) Grove frukostmuffins med blåbær og valnøtter HER
Muligheten for variasjon er med andre ord enorm, og det er kun fantasien som setter grenser!
Jepp, heilt innafor å ete desse til frukost! Dei er nydelige uten pålegg, men eg har også delt dei i to på midten, og kost meg med både cottage cheese, syltetøy, brunost og nøttesmør som pålegg.
Muffinsane holder vertfall magen mitt mett nokre gode timer, og desse har også vore perfekt påfyll på tur 🙂 Å ta med på farten er perfekt, då dei er lette å ete og krever ikkje så mykje tillaging eller styr.
Frister det kanskje? Prøv iløpet av veka då!
Annonse
14 Kommentarer
Linda
19. desember 2019
Linda Stuhaug
19. desember 2019
Tove
26. april 2018
Linda Stuhaug
27. april 2018
Sandra
25. april 2018
Linda Stuhaug
26. april 2018
Torill Risnes
17. april 2018
Linda Stuhaug
17. april 2018
Elin
17. april 2018
Linda Stuhaug
17. april 2018
Maria
16. april 2018
Linda Stuhaug
17. april 2018
Catharina
16. april 2018
Linda Stuhaug
17. april 2018
SKRIV EN KOMMENTAR