Linda Stuhaug

Digge energibarer med kun 3 ingredienser!

Digge energibarer med kun 3 ingredienser!
Hei!
Det er fortsatt sommar og ferietid for mange. Eg har vore heime nokre dager etter turen til fjells, men no er eg på farten igjen – vi skal til Fagernes etterfulgt av nokre dager i Oslo. Bilen er fylt opp med sykler og turkle, så vi har nokre aktive dager i vente 🙂
Til turen har eg med desse digge energibarane, laga med kun 3 ingredienser:
Supre som tursnacks, strandsnacks, energipåfyll på aktive dager, mellommåltid gjennom jobb/skuledagen, sunn snacks eller kveldskos. Dei er naturlig søte og er laga uten helsekostprodukt – det veit eg mange av dåkke setter pris på 😉 Uten tilsatt sukker, gluten og melk:
Du trenger, 12 stk 150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein) 100 g havregryn 100 g valgfri nøtter flaksalt (eit par klyper)
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør på full guffe eit par minutt til en smuldrette, klebig masse. Press massen kompakt ned i en matboks med bakepapir (eg hadde litt nøtter i bunn for å få litt crunch).
Sett kjølig, del opp i passelige biter og oppbevar i kjøleskap. Energibarane kan fint ligge nokre timer romtemperert, om du vil ha dei med i sekken på tur eller skule/jobb.
Tips og alternativer ♦ Eg brukte en blanding mellom mandler og salte peanøtter i mine, men her bruker du dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke kjerner.
♦ Hugs glutenfri havregryn for 100% glutenfri energibarer.
♦ Ellers er det berre å smakstilsette slik som du ønsker. Kanel, kardemomme, vaniljepulver, ulike typer nøtter, kakaopulver…
Håper det frister!
Nyt dagane vidare♥ Titter innom når eg har tid og lyst – den hektiske kvardagen er i gang før eg veit ordet av det, så eg tar blogglivet litt med ro akkurat no 😉
Og du – har du tips til turer/sykkelturer på Fagernes, del gjerne!!

Hei!

Det er fortsatt sommar og ferietid for mange. Eg har vore heime nokre dager etter turen til fjells, men no er eg på farten igjen – vi skal til Fagernes etterfulgt av nokre dager i Oslo. Bilen er fylt opp med sykler og turkle, så vi har nokre aktive dager i vente 🙂

Til turen har eg med desse digge energibarane, laga med kun 3 ingredienser:

Supre som tursnacks, strandsnacks, energipåfyll på aktive dager, mellommåltid gjennom jobb/skuledagen, sunn snacks eller kveldskos. Dei er naturlig søte og er laga uten helsekostprodukt – det veit eg mange av dåkke setter pris på 😉 Uten tilsatt sukker, gluten og melk:

Du trenger, 12 stk
150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
100 g havregryn
100 g valgfri nøtter
flaksalt (eit par klyper)

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør på full guffe eit par minutt til en smuldrette, klebig masse. Press massen kompakt ned i en matboks med bakepapir (eg hadde litt nøtter i bunn for å få litt crunch).

Sett kjølig, del opp i passelige biter og oppbevar i kjøleskap. Energibarane kan fint ligge nokre timer romtemperert, om du vil ha dei med i sekken på tur eller skule/jobb.


Tips og alternativer
♦ Eg brukte en blanding mellom mandler og salte peanøtter i mine, men her bruker du dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke kjerner.

♦ Hugs glutenfri havregryn for 100% glutenfri energibarer.

♦ Ellers er det berre å smakstilsette slik som du ønsker. Kanel, kardemomme, vaniljepulver, ulike typer nøtter, kakaopulver…

Håper det frister!

Nyt dagane vidare♥ Titter innom når eg har tid og lyst – den hektiske kvardagen er i gang før eg veit ordet av det, så eg tar blogglivet litt med ro akkurat no 😉

Og du – har du tips til turer/sykkelturer på Fagernes, del gjerne!!

16 Kommentarer

K

Ketil Wendelbo Aanensen

23. september 2020

Dadler er fint, sunt og godt, men tror du det går an å bytte ut helt eller delvis med rosiner for variasjon? Eventuelt da å bløtlegge de først? Jeg tenker å lage disse i store mengder og ha i fryseren til det trengs gode veganske snacks/ sykkelmat 😉

Linda Stuhaug

23. september 2020

Hei! Eg har aldri prøvd å lage barer på denne måten med rosiner før, men eg vil tru det går bra 🙂 Enten bløytlegge litt først eller bruke litt meir, så blir det nok suksess 😀 Godt påfyll til sykkeltur dette her!!

N

Nina

24. mars 2021

Heia! Dæm hva rett og slett helt nydelig. Min nye favoritt..

Linda Stuhaug

25. mars 2021

Fantastisk 😀

C

Charlotte

1. februar 2019

Hei 🙂 Er det mulig å bruke tørkede dadler i pose istede for ferske?

Linda Stuhaug

3. februar 2019

Då ville eg bløytlagt dei i kokande vatn først, i tillegg bruke litt ekstra 🙂

C

Christine

12. februar 2020

Mine smuldret også veldig, jeg tilsatte vann. Brukte ferske dadler, men tipper de ikke var saftige nok! Uansett, syyykt gode

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Då skulle du kanskje kjørt massen litt lengre, for den SKAL bli fuktig når alt er miksa godt nok 🙂 Men kjekt dei falt i smak uansett!

R

Rebekka

26. oktober 2019

Denne baren blir bare smuler. Hjelper ikke om den går lengre i foodprocessoren eller å presse den sammen i en form. Like smulete etter en natt i kjøleskapet. Men smaken er veldig god!

Linda Stuhaug

27. oktober 2019

Desse barane skal IKKJE smuldre. Då må du kjøre dei enda lenge i foodprosessoren. Det skal bli en skikkelig klebig/fuktig masse, blir det det før du presser den ned i formen? 🙂 Og eg rekna med du bruker ferske dadler (og ikkje tørka, som veldig mange gjer feil, dessverre)…

P

Pia

29. april 2021

Hei! Lagte disse 3 ganger. Føste gang ble de perfekte, begge de andre gangene ble de smuldrete…jeg har nokk kjørt de lengre i maskinen. Kan det faktisk være at det heller er at de blir kjørt for lenge istedenfor for lite? Prøvde tilogmed me 1 ekstra daddel siste gang.. de er helt syyyykt gode da!

Linda Stuhaug

30. april 2021

Hei! Det trur eg er veldig lite sannsynlig. Kjører du den lengre skal den bli meir og meir klebrig 🙂 Kanskje det var litt forskjell på dadlene dine (saftighet)? Ellers kan du tilsette litt smelta smør for å få massen til å henge bedre sammen 😀 Kjekt du liker dei!!

H

Hege

25. august 2018

Hei! Hvor lang tid tar det før det kan forventes at de henger sammen? Mine ble kjempegode på smak, men faller fra hverandre…..

Linda Stuhaug

28. august 2018

Ikkje så lang tid om massen er trykt godt nok 🙂

M

Marianne

1. august 2018

Hei:) Kjempegode, falt i smak til både små og store her! Vet du ca hvor lenge de holder seg om de oppbevares i kjøleskapet?

Linda Stuhaug

2. august 2018

Hei! Så kjekt dei falt i smak 😀 Dei holder seg i vekesvis. Kan eventuelt frysast også 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg