Linda Stuhaug

13. mars 2014

Grønne super-pannekaker

Grønne super-pannekaker
… Nemlig spinatpannekaker! Spesielt? Tja – men SÅ godt! En fest for auger, en fest for kroppen, en fest for ganen 😉
Grønne pannekaker er kanskje langt forbi komfortsonen for mange, inkludert meg sjølv heilt til eg prøvde det for første gang tidligere i veka. Planen var å lage søtpotet-pannekaker til frukost, men denne jenta klarte å glømme søtpoteta og den blei dermed svidd. "Då får eg lage mine standard proteinpannekaker eg då," – tenkte eg, men så fekk eg auge på spinaten som stod i hylla framfor augene mine. Genialt, eg skal lage fargerike pannekaker idag!
Og fargerike pannekaker blei det definitivt… Og smaken? F.A.N.T.A.S.T.I.S.K ? Eg overdriver ikkje, dette trur eg er blitt min nye favorittoppskrift på pannekaker! Fluffy, saftige, søte, store. Ikkje la deg skremme av verken spinat eller grønnfargen, for det er nesten som det berre er der. Dei smaker ikkje gress om du er redd for det – spinaten øker berre det gode næringsinnholder, skaper en nydelig farge og gjer dei litt spesielle 🙂 Spinat i pannekakerøren har eg fått inspirasjon fra flinke Vilde i i denne oppskrifta!
Spinatpannekaker, 1 porsjon 1 egg 2 ss mager kesam / gresk yoghurt 30 g havregryn 15 g valgfri tørrvare, eg brukte vaniljeproteinpulver her kan du bruke det meste, evt. meir havregryn 1/2 ts bakepulver En klype salt 1-2 ts sukrin+, evt anna søtning 1 neve spinat Vatn til passe konsistens
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en klumpfri røre. Juster med vatn til en passe konsistens, ikkje bruk for masse. La røra svelle litt før du steiker pannekaker på middels varme, eg fekk 4 mellomstore, luftige pannekaker av oppskrifta. Server med det du måtte ønske!
Eg stabla pannekakene i høga og fekk ett sjarmerende, grønt pannekaketårn. Toppa med gresk yoghurt som eg blanda med litt sukrinmelis for søt smak og litt friske bær 🙂 Du kan evt. droppe søtning i pannekakerøren, og bruke anna tørrvare enn vaniljeprotein. Da får du nøytrale pannekaker som passer både til søt topping og salt pålegg med grønnsaker.
Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Det er en god kilde til mange viktige næringsstoffer – folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Karotenoider er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Dei reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsjukdommar i tillegg til kreft ved å forhindre skader på celler, kroppsvev og arvestoff. Spinat er også god kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke fleire antioksidanter og fytokjemikaler.
En anna oppskrift på proteinpannekaker med grønnsaker er desse herlige søtpotet-pannekakene, som eg i utgangspunktet skulle lage. Søtpotet i bakst er virkelig undervurdert, det fant eg ut under oppholdet mitt i Florida då eg eksprimenterte masse med den fantastiske grønnsaken. Søtpotet- konfektbrownies , søtpotetmuffins , søtpotetkake med sjokoladebiter , mikro-søtpotetkake er fire andre oppskrifter med den næringsrike grønnsaken!
Så, tørr du prøve grønne pannekaker? Prøv til frukost, i lunsjboksen, nøytrale til middagen eller som kveldsmat – dei passer til alt!
//sponsede lenker

… Nemlig spinatpannekaker!
Spesielt? Tja – men SÅ godt! En fest for auger, en fest for kroppen, en fest for ganen 😉

Grønne pannekaker er kanskje langt forbi komfortsonen for mange, inkludert meg sjølv heilt til eg prøvde det for første gang tidligere i veka. Planen var å lage søtpotet-pannekaker til frukost, men denne jenta klarte å glømme søtpoteta og den blei dermed svidd. "Då får eg lage mine standard proteinpannekaker eg då," – tenkte eg, men så fekk eg auge på spinaten som stod i hylla framfor augene mine. Genialt, eg skal lage fargerike pannekaker idag!

Og fargerike pannekaker blei det definitivt… Og smaken? F.A.N.T.A.S.T.I.S.K ?
Eg overdriver ikkje, dette trur eg er blitt min nye favorittoppskrift på pannekaker! Fluffy, saftige, søte, store. Ikkje la deg skremme av verken spinat eller grønnfargen, for det er nesten som det berre er der. Dei smaker ikkje gress om du er redd for det – spinaten øker berre det gode næringsinnholder, skaper en nydelig farge og gjer dei litt spesielle 🙂 Spinat i pannekakerøren har eg fått inspirasjon fra flinke Vilde i i denne oppskrifta!

Spinatpannekaker, 1 porsjon
1 egg
2 ss mager kesam / gresk yoghurt
30 g havregryn
15 g valgfri tørrvare, eg brukte vaniljeproteinpulver
her kan du bruke det meste, evt. meir havregryn
1/2 ts bakepulver
En klype salt
1-2 ts sukrin+, evt anna søtning
1 neve spinat
Vatn til passe konsistens

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en klumpfri røre. Juster med vatn til en passe konsistens, ikkje bruk for masse. La røra svelle litt før du steiker pannekaker på middels varme, eg fekk 4 mellomstore, luftige pannekaker av oppskrifta. Server med det du måtte ønske!

Eg stabla pannekakene i høga og fekk ett sjarmerende, grønt pannekaketårn. Toppa med gresk yoghurt som eg blanda med litt sukrinmelis for søt smak og litt friske bær 🙂 Du kan evt. droppe søtning i pannekakerøren, og bruke anna tørrvare enn vaniljeprotein. Da får du nøytrale pannekaker som passer både til søt topping og salt pålegg med grønnsaker.

Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Det er en god kilde til mange viktige næringsstoffer – folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Karotenoider er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Dei reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsjukdommar i tillegg til kreft ved å forhindre skader på celler, kroppsvev og arvestoff. Spinat er også god kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke fleire antioksidanter og fytokjemikaler.

En anna oppskrift på proteinpannekaker med grønnsaker er desse herlige søtpotet-pannekakene, som eg i utgangspunktet skulle lage. Søtpotet i bakst er virkelig undervurdert, det fant eg ut under oppholdet mitt i Florida då eg eksprimenterte masse med den fantastiske grønnsaken. Søtpotet- konfektbrownies , søtpotetmuffins , søtpotetkake med sjokoladebiter , mikro-søtpotetkake er fire andre oppskrifter med den næringsrike grønnsaken!

Så, tørr du prøve grønne pannekaker?
Prøv til frukost, i lunsjboksen, nøytrale til middagen eller som kveldsmat – dei passer til alt!

//sponsede lenker

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg