Linda Stuhaug

Sunn jordbær panna cotta

Sunn jordbær panna cotta
Over halvveis til helg!
Etter mange regnværsdager var det godt at sola kom tilbake! Temperaturen har fortsatt litt å gå på, men det kommer seg fort no framover 🙂
Dagens oppskrift er en ny variant av panna cotta, nemlig med smak av jordbær! I arkivet finner du forskjellige varianter, blant anna med smak av bringebær, sjokolade, vanilje og ulike sauser. Det eg liker ekstra godt med desse oppskriftene er at dei lages på 1-2-3 og er en perfekt kvardagsdessert som både er sukkerfri, mager og kalorilett 🙂 I tillegg smaker dei veldig godt, er ikkje for mektige og har få ingredienser:
Du trenger, 6 mellomstore porsjoner 500 g frosne jordbær 50 g sukrin+ 400 g gresk yoghurt (eller anna naturell yoghurt) 6 plater gelatin 1 dl vatn
Slik gjer du: 1. Ha jordbær, sukrin+ og vatn i en liten kjele. Kok opp under omrøring. Når jordbærene godt møre, mos til en klumpfri jordbærsaus med en stavmikser.
2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, til dei er mjuke. Knip ut vatnet og la dei smelte i den varme jordbærsausen. Avkjøl litt.
3. Tilsett deretter yoghurten og bland godt. Hell over i 6 mellomstore porsjonsformer og sett i kjøleskap. Panna cottaen er spiseklar etter 3-4 timer.
4. Server med heimelaga vaniljesaus eller gjer det enkelt slik som meg: sukkerfri vaniljeyoghurt (dobbel 0% vanilje, av merket Yoplait) og gjerne litt ekstra bær.
Tips og alternativer* – Bytt gjerne sukrin+ med anna søtning tilsvarande 100 g sukker. Anbefaler ikkje vanlig sukrin. – Jordbærene kan byttes med bringebær, bjørnebær, skogsbær eller en anna god blanding.
Nyt en porsjon eller tre med den beste samvittighet! Like godt som dessert, kveldskos, mellommåltid, før/etter trening eller som oppfriskande kos i sola 🙂
Skal nokon av mine tidligere sukkerfri varianter friste er her en oversikt med link under bildet:
1 ♥ med smak av lime- og bringebær 2 ♥ sjokolade panna cotta 3 ♥ med frisk pasjonsfruktsaus 4 ♥ med eplesaus 5 ♥ bringebær- panna cotta med funlight 6 ♥ vanilje- og lime panna cotta med jordbærsaus 7 ♥ panna cotta med bringebærcoulis 8 ♥ panna cotta med rabarbrasaus 9 ♥ med mangosaus
Håper noko frister 🙂
Psst… hugs å laste opp bilde av kjøleskapet ditt på LG-innlegget på facebook sida mi her! Så er du med i trekningen av eit gavekort på valgfri restaurant på 2000 kr ,-

Over halvveis til helg!

Etter mange regnværsdager var det godt at sola kom tilbake! Temperaturen har fortsatt litt å gå på, men det kommer seg fort no framover 🙂

Dagens oppskrift er en ny variant av panna cotta, nemlig med smak av jordbær! I arkivet finner du forskjellige varianter, blant anna med smak av bringebær, sjokolade, vanilje og ulike sauser. Det eg liker ekstra godt med desse oppskriftene er at dei lages på 1-2-3 og er en perfekt kvardagsdessert som både er sukkerfri, mager og kalorilett 🙂 I tillegg smaker dei veldig godt, er ikkje for mektige og har få ingredienser:


Du trenger, 6 mellomstore porsjoner
500 g frosne jordbær
50 g sukrin+
400 g gresk yoghurt (eller anna naturell yoghurt)
6 plater gelatin
1 dl vatn

Slik gjer du:
1. Ha jordbær, sukrin+ og vatn i en liten kjele. Kok opp under omrøring. Når jordbærene godt møre, mos til en klumpfri jordbærsaus med en stavmikser.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, til dei er mjuke. Knip ut vatnet og la dei smelte i den varme jordbærsausen. Avkjøl litt.

3. Tilsett deretter yoghurten og bland godt. Hell over i 6 mellomstore porsjonsformer og sett i kjøleskap. Panna cottaen er spiseklar etter 3-4 timer.

4. Server med heimelaga vaniljesaus eller gjer det enkelt slik som meg: sukkerfri vaniljeyoghurt (dobbel 0% vanilje, av merket Yoplait) og gjerne litt ekstra bær.


Tips og alternativer*
– Bytt gjerne sukrin+ med anna søtning tilsvarande 100 g sukker. Anbefaler ikkje vanlig sukrin.
– Jordbærene kan byttes med bringebær, bjørnebær, skogsbær eller en anna god blanding.


Nyt en porsjon eller tre med den beste samvittighet! Like godt som dessert, kveldskos, mellommåltid, før/etter trening eller som oppfriskande kos i sola 🙂


Skal nokon av mine tidligere sukkerfri varianter friste er her en oversikt med link under bildet:


1 ♥ med smak av lime- og bringebær
2 ♥ sjokolade panna cotta
3 ♥ med frisk pasjonsfruktsaus
4 ♥ med eplesaus
5 ♥ bringebær- panna cotta med funlight
6 ♥ vanilje- og lime panna cotta med jordbærsaus
7 ♥ panna cotta med bringebærcoulis
8 ♥ panna cotta med rabarbrasaus
9 ♥ med mangosaus


Håper noko frister 🙂

Psst… hugs å laste opp bilde av kjøleskapet ditt på LG-innlegget på facebook sida mi her! Så er du med i trekningen av eit gavekort på valgfri restaurant på 2000 kr ,-

Annonse

2 Kommentarer

B

Birgitte

17. juni 2021

Kan man bruke kokosblomstsukker i stedet for sukrin+ ?

Linda Stuhaug

18. juni 2021

Ja, det går jo under «anna søtning» 🙂 Håpe den smake!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg