Linda Stuhaug

21. desember 2016

Sukkerfri, karamelliserte eplebiter

Sukkerfri, karamelliserte eplebiter
Hei!
Idag har eg eit sunt, enkelt og smakfullt frukost- eller desserttips til dåkke. Karamelliserte eplebiter passer nemlig like godt til begge deler, alt etter mengde og kva tilbehør du har til 🙂
Som en dessert liker eg å servere i ei skål med gresk yoghurt eller vaniljeyoghurt, og gjerne litt crunchy nøtter. Det samme kan eg gjer til frukost, men då i litt større porsjon. Bruker ofte cottage cheese istedenfor yoghurt, og kanskje litt havregryn eller mûsli i tillegg. Ellers kan dei karamelliserte eplebitane nytast som topping på kjøleskapsgraut, havregraut osv 🙂
Sukkerfri, karamelliserte eplebiter 1-2 epler 2-3 ss sukrin gold masse kanel
Kutt eplene i terninger, strø over kanel og sukrin gold (alternativ kan vere brunt sukker, honning eller lignande), og karamelliser 3-4 minutter i mikro til eplene er godt møre. Kan også lages i ovnen på 200 grader, eller i steikepanna. Nyt gjerne varme, eller oppbevar i kjøleskapet og et kalde/varm opp igjen før servering 🙂
Nydelig godt – og så enkelt!
God onsdag vidare 🙂
*

Hei!

Idag har eg eit sunt, enkelt og smakfullt frukost- eller desserttips til dåkke. Karamelliserte eplebiter passer nemlig like godt til begge deler, alt etter mengde og kva tilbehør du har til 🙂

Som en dessert liker eg å servere i ei skål med gresk yoghurt eller vaniljeyoghurt, og gjerne litt crunchy nøtter. Det samme kan eg gjer til frukost, men då i litt større porsjon. Bruker ofte cottage cheese istedenfor yoghurt, og kanskje litt havregryn eller mûsli i tillegg. Ellers kan dei karamelliserte eplebitane nytast som topping på kjøleskapsgraut, havregraut osv 🙂

Sukkerfri, karamelliserte eplebiter
1-2 epler
2-3 ss sukrin gold
masse kanel

Kutt eplene i terninger, strø over kanel og sukrin gold (alternativ kan vere brunt sukker, honning eller lignande), og karamelliser 3-4 minutter i mikro til eplene er godt møre. Kan også lages i ovnen på 200 grader, eller i steikepanna. Nyt gjerne varme, eller oppbevar i kjøleskapet og et kalde/varm opp igjen før servering 🙂

Nydelig godt – og så enkelt!

God onsdag vidare 🙂

*

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg