Annonse
15. desember 2016
Sprø krumkaker uten sukker
Hei alle sammen!
Oppskrift på sukkerfri krumkaker har vært ekstremt etterspurt i år. Idag deler eg endelig oppskrift! Krumkakene blir sprø, søte og gode – håper det frister:
Sukkerfri krumkaker, 15-20 stk
2 egg
60 g sukrin gold
20 g sukrin+
100 g ekte smør, smelta og avkjølt
100 g hvete/speltmel
1/2 ts kardemomme
3 ss kaldt vatn
Slik gjer du:
1. Visp egg, sukrin gold og sukrin+ til eggedosis – en luftigere og lysere blanding.
2. Tilsett smør, mel og kardemomme. Rør inn kaldt vatn.
3. La røra svelle ca. 30 minutter i kjøleskap. Tilsett ekstra vatn om nødvendig, men steik gjerne ei prøvekake først.
4. Legg en stor teskei røre i midten av eit varmt krumkakejern, trykk godt ned og steik gylne. Rull krumkakene rundt kremmerhus, eller legg i en kopp dersom du ønsker krumkakeskåler.
5. Avkjøl og oppbevar i tett boks.
Eg anbefaler å følge oppskrifta i forhold til søtning og tørrvarer for å sikre deg sprø krumkaker, så ingen tips eller alternativer denne gang. Eg har nemlig prøvd med blant anna kun sukrin+, men da blei krumkakene mjuke etter eit døgn.
Her er det siste innspurt på eksamensfronten og mange ting som skal både fikses og pakkes før juleferie og heimreise imorgon. Det går litt seinare med besvaring på mail og kommentarer på mine sosiale medier, men det rekner eg med dere forstår 🙂
Ha en fin dag vidare!
*
Annonse
25 Kommentarer
Grethe Kvam
6. desember 2023

Linda Stuhaug
6. desember 2023
Heidi
11. desember 2021

Linda Stuhaug
12. desember 2021
Odd Henning
27. desember 2024
Linn
8. desember 2021

Linda Stuhaug
9. desember 2021
Sandra
15. november 2021

Linda Stuhaug
16. november 2021
Guro
20. desember 2019

Linda Stuhaug
21. desember 2019
TF
28. november 2019

Linda Stuhaug
28. november 2019
Torils S. Norsted
15. desember 2020

Linda Stuhaug
15. desember 2020
Siv Reiersen
13. desember 2020

Linda Stuhaug
14. desember 2020
May
1. desember 2020

Linda Stuhaug
2. desember 2020
Hanna Øverleir
26. november 2020

Linda Stuhaug
26. november 2020
Martha Andersen
24. november 2020

Linda Stuhaug
25. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR