Annonse
20. januar 2017
Heimelaga proteinpudding med sjokoladesmak
Hei, og god fredag alle sammen!
Det er mange som har lagt sin elsk på protein pudding som kom til Norge for ei stund tilbake. Dei fleste kjenner nok til merket ProPud og Barbells proteinpudding, og desse får man i ulike smaker: sjokolade, karamell, vanilje, blåbær, hasselnøtt og kokos er nokon av dei. Sjølv liker eg godt desse proteinpuddingene og tenkte at det måtte da være veldig enkelt å lage sjølv?
Og det var det! Ikkje berre enkelt, men også veldig raskt, med relativt få ingredienser. Man trenger heller ikkje proteinpulver for å lage en proteinrik dessert, så her er det ingredienser ganske mange av dere har i huset fra før 🙂
Eg valgte sjokoladesmak fordi det er min favoritt. Proteinpuddingen er krema og fløyelsmjuk i konsistensen, sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det:
Proteinpudding med sjokoladesmak, ca. 2 porsjoner
1,5 dl melk*
150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam*
2 ss kakao
1 ss sukrin+*
1 ss sukrin gold*
1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater*
Slik gjer du:
1. Rør sammen melk, kakao, sukrin+ og sukrin gold i en kjele. Varm forsiktig opp.
2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.
3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt naturell. Smak til om du ønsker den søtere eller med meir kakaosmak, og juster evt. med sukrin+ og kakaopulver.
4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Rør godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!
Tips og alternativer*
– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!
– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.
– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.
Skikkelig god, eg koste meg med heile oppskrifta aleine som dessert etter lunsj 🙂 Har man lyst, har man lov!
Håper oppskrifta inspirerer og at du har lyst å prøve. Er det interesse for det lager eg gjerne fleire smaker etterkvart!
Gog helg alle sammen <3
*
Annonse
14 Kommentarer
Lise
28. februar 2019
Linda Stuhaug
28. februar 2019
Suzan
25. juni 2019
Linda Stuhaug
25. juni 2019
lise
6. mai 2018
Linda Stuhaug
8. mai 2018
Cathrine
25. februar 2018
Linda Stuhaug
26. februar 2018
anne
11. august 2022
Linda Stuhaug
12. august 2022
Lisbeth
30. mars 2020
Linda Stuhaug
31. mars 2020
Ulrika
29. juli 2018
Linda Stuhaug
30. juli 2018
SKRIV EN KOMMENTAR