Annonse
23. mars 2017
Rask og enkel banankake i kopp
God torsdag!
Har du lyst på noko søtt, godt og enkelt idag?
Kake i en kopp er perfekt om du plutselig får lyst på noko søtt og godt, men verken har lyst eller tid til å lage noko avansert. Denne er klar på 5 minutter, lages uten helsekostprodukt og med ingredienser du sannsynligvis har i huset fra før 🙂
Moden banan gir sødme i banankaka og du slipper å bruke sukker. Eit sunnere alternativ som passer fint til kvardags!
Du trenger, 1 kopp
1 moden banan
1 egg
4 ss havremel (eller anna tørrvare)
1/2 ts bakepulver
1 bit mørk sjokolade i biter*
Slik gjer du:
Mos bananen klumpfri med en gaffel. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Hell over i en passelig kopp og steik i mikrobølgeovnen 1-2 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Ønsker du en flytande kjerne stopper du litt før, følg med underveis!
Server gjerne banankaka med litt friske bær og eit ekstra dryss hakka sjokolade. En klatt vaniljekesam smaker også godt!
Tips og alternativer*
– eg brukte en bit 70% mørk sjokolade, men bruk gjerne sukkerfri sjokolade om du ønsker det, eller eventuelt bytt sjokoladen med hakkede nøtter eller lignande. Uten sjokoladen er banankaka også melkefri for dei som må ha det!
Supersaftig og skikkelig god!
Det er mange måter å laga kake i en kopp på. Eg har laga utallige mange varianter dei siste årene i ulike smaker. Nokon andre varianter finner du oppskrift på i arkivet, blant anna gulrotkake her og eplekake her.
Deler gjerne fleire oppskrifter, kake i kopp er jo så enkelt å slenge sammen 🙂 Sjokolade er min favoritt, gjerne med blaut kjerne. Nam!
*
Annonse
9 Kommentarer
Maria
9. august 2023
Linda Stuhaug
11. august 2023
Kristian
3. februar 2020
Linda Stuhaug
4. februar 2020
Oda
5. april 2023
Elinor S.
25. juni 2022
Linda Stuhaug
26. juni 2022
Cathrine
14. august 2018
Linda Stuhaug
16. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR