Annonse
9. februar 2018
Sukkerfri ostekake med vanilje og lime
Endelig fredag!
Eg reiser til Gol for å stå på ski denne helga, så det blir verken fastelavensbolla eller morsdagskake her i gården, men det betyr ikkje at eg kan dele oppskrifter med dåkke fordet! Fastelavensbolla delte eg oppskrift på HER på onsdag, så då det er morsdagskaka som gjenstår…
Eg lurte på om eg skulle lage eit oppsummeringsinnlegg, men det er jo ikkje sikkert det absolutt er kake alle vil ha. Går du i menyen min så finner du sukkerfri, søte oppskrifter under «Snacks», «Desserter», «Kaker», «Muffins» og «Oppskrifter uten helsekostprodukt» så kan jo man scrolle og finne det som frister 🙂 Dagens oppskrift fra meg blir denne nydelig ostekaka!
Foto: Jon Marius Nilsson
Ostekake har eg delt tidligare, men denne oppdaterte oppskrifta og bildene finner du kun i boka mi. I første opplag forsvant dessverre gelatinplatene frå ingredienslista, så derfor har eg lyst å dele oppskrifta med dåkke her på bloggen, så det er mulig å finne den igjen for alle 🙂 (Det blei sendt ut informasjonsmail til alle som hadde forhåndsbestilt/bestilt boka frå dette opplaget).
Foto: Jon Marius Nilsson
Ei enkel, sukkerfri kake som passer heile familien, om man vil eller må lage eit sukkerfritt og/eller glutenfritt/laktosefritt/sunnare alternativ.
Foto: Jon Marius Nilsson
Bunn
50 g havregryn (evt. glutenfri)
100 g mandlar
100 g ferske, saftige dadlar (utan stein)
2 ts Sukrin+
10 g smør
Fyll
400 g kremost naturell
300 g gresk yoghurt
2 dl melk
safta frå 2 lime
4 ss Sukrin+
5 gelatinplater
1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast, men bruk då 2 vaniljestenger)
frø frå 1 vaniljestang
Topping
Friske bær
Framgangsmåte
1. Køyr alle ingrediensane til bunnen utanom smør i ein kraftig blender eller foodprosessor i ca. 2 minutt til alt er godt malt og du får ein klissete masse. Tilsett smelta smør og bland godt. Juster eventuelt med litt meir smør om nødvendig.
2. Fordel massen i ei form med diameter på 22 cm og trykk den jamt og kompakt utover. Sett bunnen i frysaren medan du lager fyllet.
3. Kok forsiktig opp melk, Sukrin+, vaniljepulver og frø frå 1 vaniljestang. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3–4 minutt til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme melke blandinga. Avkjøl litt.
4. Rør saman kremost, yoghurt og limesaft. Visp deretter melke blandinga inn i ostemassen.
5. Hell blandinga over bunnen og sett til avkjøling, gjerne natta over. Oppbevar ostekaka i kjøleskap, den holder seg fint eit par- tre dager.
Foto: Jon Marius Nilsson
Tips og alternativ
Ostekaka kan fint lagast laktosefri; då bruker du berre laktosefri philadelphia, yoghurt og melk.
Foto: Jon Marius Nilsson
Håper det frister, godtfolk!
Då gjenstår det å sei riktig god helg, nyt den ♥
Annonse
24 Kommentarer
Elin
25. november 2018
Linda Stuhaug
25. november 2018
Margrete Myhr
23. november 2018
Linda Stuhaug
25. november 2018
Lene
14. mai 2021
Linda Stuhaug
15. mai 2021
Rakel
14. oktober 2019
Linda Stuhaug
15. oktober 2019
Josefine
1. september 2019
Linda Stuhaug
2. september 2019
Kristina Viga
18. juni 2019
Linda Stuhaug
19. juni 2019
Vibeke
21. mai 2018
Linda Stuhaug
21. mai 2018
Karina
29. mars 2022
Linda Stuhaug
29. mars 2022
Maren
20. mai 2020
Linda Stuhaug
21. mai 2020
Johanna
8. mai 2020
Linda Stuhaug
8. mai 2020
Lotta
20. august 2018
Linda Stuhaug
20. august 2018
Janne
19. juni 2018
Linda Stuhaug
21. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR