Annonse
6. mars 2018
Proteinrikt havrebrød med gulrot
Riktig god tirsdag!
Det begynner å samle seg opp litt ulike varianter av desse kesam-cottage cheese-havregryns-brøda/rundstykkene her på bloggen, og dei alle er veldig populære. Det som er så genialt med desse oppskriftene er at dei verken trenger elting eller heving, du rører berre sammen ingrediensane, så lager det seg sjølv i ovnen.
Idag har eg en ny vri å dele; proteinrikt havrebrød med gulrot. Brødet er supersaftig og veldig næringsrikt, og holder seg ferskt i fleire dager. Det passer med både salt og søtt pålegg, og det er ikkje så mange brødskiver som skal til før å holde magen mett i timesvis.
Oppskrifta er en kombinasjon av to lignande, tidligare oppskrifter her på bloggen som er veldig populære;
Proteinrikt havrebrød som du finner oppskrift på HER:
… og proteinrike havrerundstykker med gulrot som du finner oppskrift på HER:
Du trenger, 1 brød
300 g cottage cheese
200 g original kesam*
4 egg
300 g havremjøl*
200 g lettkokte havregryn*
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 gulerøtter (ca. 230 g tilsammen før rasping)
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Vend inn raspa gulrot, deretter havremjøl og havregryn. Eg pleier å blande alt sammen med ei hand, men bruk gjerne en stiv slikkepott. La seiga svelle i 5-10 minutt.
3. Ha deiga over i en brødform (1 liter) med bakepapir. Eg pleier å trykke deiga ned i formen med vatn på handa. Strø gjerne over litt havregryn/frø/kjerner på toppen. Steik på nederste rille i ca. 60 minutt, eller til brødet har fått ei sprø skorpe og er gjennomstekt. Løft brødet ut av formen i bakepapiret og avkjøl på rist.
* bruk glutenfritt for 100% glutenfritt brød. Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor. For laktoseredusert brød kan du erstatte kesam med laktosefri rømme.
Som nevnt holder brødet seg ferskt i fleire dager. Det kan også frysast, enten som heile brødet, eller i brødskiver. Eg pleier å dele brødet opp i brødskiver og fryse ned, så tar eg opp etterkvart. Eit brød gir meg ca. 20-22 brødskiver.
Nyt med salt eller søtt pålegg til frukost, lunsj, matpakken, tilbehør til middagen eller kveldsmat.
Fekk du lyst å prøve?
Hugs å dele resultatet ditt med meg, då bli eg så glad 🙂 Utenom på bloggen så finner du meg på facebook HER og instagram under @lindastuhaug. Hugs også å bruke #lindastuhaug på oppskriftene du lager som er inspirert av meg, slik at eg finner dei igjen♥
Annonse
30 Kommentarer
Anne Britt Rønquist Kalbakk
26. oktober 2018

Linda Stuhaug
26. oktober 2018
NILS ANDERS Mortensen
11. februar 2020

Linda Stuhaug
12. februar 2020
Hilde
7. april 2018

Linda Stuhaug
7. april 2018
Sandra
7. april 2018

Linda Stuhaug
7. april 2018
Sandra
8. april 2018

Linda Stuhaug
9. april 2018
Elisabeth
5. april 2018

Linda Stuhaug
5. april 2018
Lene
9. mars 2018

Linda Stuhaug
11. mars 2018
Elise
7. mars 2018

Linda Stuhaug
8. mars 2018
Anne-Sofie
7. mars 2018

Linda Stuhaug
7. mars 2018
Marthe
7. mars 2018

Linda Stuhaug
7. mars 2018
Mette R
6. mars 2018

Linda Stuhaug
7. mars 2018
Silje
6. mars 2018

Linda Stuhaug
6. mars 2018
HONNY
6. mars 2018

Linda Stuhaug
6. mars 2018
NILS ANDERS Mortensen
27. februar 2020

Linda Stuhaug
28. februar 2020
Lise Othilde
13. august 2018

Linda Stuhaug
14. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR