Linda Stuhaug

Annonse

29. august 2018

Bakte plommer – sunn og nydelig høstdessert

Bakte plommer – sunn og nydelig høstdessert
Noko av det eg har gleda meg aller mest til med norsk plommesesong er å lage denne nydelige kvardagsdesserten med bakte plommer♥ Dette er virkelig så mykje bedre enn det ser og høyres ut! Når plommene blir bakte blir dei skikkelig saftige, møre og får en nydelig sødme som ingen anna frukt kan måle seg med….
Det beste er at du kun treng 3-4 ingredienser for å lage denne kvardagsdesserten, og det tar veldig kort tid. Derfor er den perfekt å slenge sammen om du skulle få lyst på noko søtt, sunt og godt, plutselig får besøk eller berre liker at det går fort på kjøkkenet 🙂
Du trengerNorske plommer, delt i to og fjerna stein ♦ Valgfri søtning, som flytande honning, fibersirup gold, sukrin gold eller kva du måtte ønske ♦ Nøtter etter smak, eg brukte valnøtter, men her bruker du også det du liker og har tilgjengelig ♦ Gjerne en liten sprut fersk sitron, kan sløyfast
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Legg plommene i en ildfast form, ha over valgfri søtning og til slutt litt hakkede nøtter på toppen. Nøttene gir en god crunch og det lille ekstra til desserten, så det anbefales!
Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, til plommene er lett møre. Server plommedesserten medan plommene er lune, gjerne med en klatt vaniljekesam, yoghurt, vaniljeis eller vaniljesaus.
Mengdene er ikkje så innimari nøye, ta det på augemål og juster etter kor mange som skal smake 🙂 Eg brukte ca 500 g plommer, 4 ss sukrin gold, en god sprut fibersirup gold, 50 g valnøtter og saft fra 1/3 sitron. Vi var 5 stk til dessert, og det blei en god porsjon til kvar.
Passer like godt til helgedesserten, sjølvsagt! Her blei det søndagsdessert etter litt for mykje søtsaker både fredag og lørdag, så en frisk, søt og sunnare dessert passa fint på en søndag, det 🙂
Eg serverte med vaniljekesam, og det falt godt i smak hos alle mann♥
Prøv denne nydelige desserten du også! En super måte å bruke dei norske plommene på 🙂

Noko av det eg har gleda meg aller mest til med norsk plommesesong er å lage denne nydelige kvardagsdesserten med bakte plommer♥ Dette er virkelig så mykje bedre enn det ser og høyres ut! Når plommene blir bakte blir dei skikkelig saftige, møre og får en nydelig sødme som ingen anna frukt kan måle seg med….

Det beste er at du kun treng 3-4 ingredienser for å lage denne kvardagsdesserten, og det tar veldig kort tid. Derfor er den perfekt å slenge sammen om du skulle få lyst på noko søtt, sunt og godt, plutselig får besøk eller berre liker at det går fort på kjøkkenet 🙂

Du trenger
Norske plommer, delt i to og fjerna stein
Valgfri søtning, som flytande honning, fibersirup gold, sukrin gold eller kva du måtte ønske
Nøtter etter smak, eg brukte valnøtter, men her bruker du også det du liker og har tilgjengelig
♦ Gjerne en liten sprut fersk sitron, kan sløyfast

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Legg plommene i en ildfast form, ha over valgfri søtning og til slutt litt hakkede nøtter på toppen. Nøttene gir en god crunch og det lille ekstra til desserten, så det anbefales!

Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, til plommene er lett møre. Server plommedesserten medan plommene er lune, gjerne med en klatt vaniljekesam, yoghurt, vaniljeis eller vaniljesaus.

Mengdene er ikkje så innimari nøye, ta det på augemål og juster etter kor mange som skal smake 🙂 Eg brukte ca 500 g plommer, 4 ss sukrin gold, en god sprut fibersirup gold, 50 g valnøtter og saft fra 1/3 sitron. Vi var 5 stk til dessert, og det blei en god porsjon til kvar.

Passer like godt til helgedesserten, sjølvsagt! Her blei det søndagsdessert etter litt for mykje søtsaker både fredag og lørdag, så en frisk, søt og sunnare dessert passa fint på en søndag, det 🙂

Eg serverte med vaniljekesam, og det falt godt i smak hos alle mann♥

Prøv denne nydelige desserten du også! En super måte å bruke dei norske plommene på 🙂

Annonse

5 Kommentarer

E

Evy

9. september 2021

Hei. Kan den fryses?

Linda Stuhaug

10. september 2021

Plommer kan frysast. Men eg ville nok kanskje ikkje fryst desserten etter den er laga 🙂

S

Synne

25. september 2018

Hva kan mann bytte valnøttkjernenr med dersom man er allergisk mot nøtter?

N

Ninni

10. september 2021

Mandler,er ikke nøtt,men stenfrukt så dei fleste nøtteallergikere tåler mandler:)

Linda Stuhaug

25. september 2018

Usaltede peanøtter, valgfrie kjerner – eller berre sløyfe det 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg