Annonse
8. august 2018
Banankake med sjokoladebiter og valnøtter
Heisann!
Noke av det kjekkaste eg veit er når bananene i fruktkorga begynner å bli skikkelig overmodne… Å bake med brune bananer er så digg! Ikkje berre gir overmodne bananer en naturlig sødme, det gir også skikkelig saftighet i baksten. Idag har eg en ny oppskrift på banankake å dele med dåkke; som er naturlig søt og fint kan lagast uten helsekostprodukt. Superenkel oppskrift med få ingredienser som du lager på 1-2-3.
Denne enkle og saftige sjokolade-banankaka delte eg tidligare i sommar, og den falt veldig godt i smak hos dåkke:
Oppskrifta finner du HER! Dagens oppskrift er nokså lik, men eg har laga en nøytral variant med sjokoladebiter og valnøtter for ekstra smak og crunch.
Banankake med sjokolade og valnøtter, ca. 25×18 cm form
3 overmodne bananer
2 egg
100 g havremjøl
5 ss speltmjøl (eller anna valgfri mjøltype)
2 ts bakepulver
1-3 ss valgfri søtning*
–
ca. 50 g sukkerfri sjokolade eller mørk sjokolade, grovhakka
ca. 50 g valnøtter, grovhakka
*om du trenger noko ekstra søtning kjem an på kor overmodne bananene dine er, og ikkje minst kor søt du ønsker banankaka. Som valgfri søtning kan du bruke for eksempel flytande honning. Smak på røra underveis.
Slik gjer du:
Mos banan og egg med en stavmikser, bland deretter inn resten av ingrediensane til røra. Er den litt tjukk kan du bruke en skvett med valgfri væske. Ha røra over i en form på ca. 25×18 cm (eller anna form med ca. samme grunnflate) og strø over sjokoladebiter og grovhakka valnøtter. Steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt, eller til banankaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.
Banankaka oppbevarer du i en matboks, og den holder seg fersk og saftig i fleire dager. Den kan også frysast!
Tips og alternativer
♦ For glutenfri kake: bruk glutenfritt havremjøl og valgfri, glutenfri mjøltype.
♦ For melkefri kake: dropp sjokoladebitane eller bruk melkefri sjokolade.
♦ Du kan også bytte ut havremjøl med anna valgfri tørrvare, men hugs at ulike mjøltyper kan påvirke både smak og konsistens.
Banankaka var perfekt å servere med en klatt vaniljekesam og en frukt- og bærsalat. Eg hadde bringebær, jordbær og banan, nydelig kombinasjon♥
Ei sunnare kake som ein fint kan nyte til kvardags 🙂 Denne kaka er også god som turmat, den holder seg saftig og god i sekken, klisser ikkje og gir godt påfyll!
*
Heilt på tampen her så vil eg stille dåkke eit spørsmål! Eg la nettopp ut dette bilder på instastory;
Så, bildet taler jo litt for seg sjølv. Men det er fleire av dåkke som har etterspurt dette, og det er også mange som stiller dei samme spørsmåla typ heeeile tida. Så kanskje vekas lesarspørsmål kunne vore en kul greie? Er det av interesse for dåkke? Kom gjerne med tilbakemelding, om det er uinteressant bruker eg ikkje tid på det 🙂
Annonse
22 Kommentarer
Anne Therese
28. oktober 2018

Linda Stuhaug
29. oktober 2018
Mona Sørgård
19. september 2018

Linda Stuhaug
20. september 2018
Frida
15. august 2018

Linda Stuhaug
16. august 2018
Irina
10. august 2018

Linda Stuhaug
11. august 2018
Nina
9. august 2018

Linda Stuhaug
9. august 2018
Malene
9. august 2018

Linda Stuhaug
9. august 2018
Andrea
9. august 2018

Linda Stuhaug
9. august 2018
Karen
8. august 2018

Linda Stuhaug
9. august 2018
Frøken M
8. august 2018

Linda Stuhaug
9. august 2018
Sarah
8. august 2018

Linda Stuhaug
8. august 2018
Line
15. april 2023

Linda Stuhaug
16. april 2023
SKRIV EN KOMMENTAR