Annonse
6. mai 2016
Blåbær smuldrepai uten sukker
Innholder annonselenker
Hei!
No som det våres meir og mai måned er godt i gang, passer det ekstra godt med bærkaker, både til konfirmasjoner, 17.mai- feiring, selskaper, helgekos eller kvardagskos. Dagens blåbær smuldrepai er superrask og enkel å lage, er sukkerfri, glutenfri og veldig god.
For variasjon kan blåbærene bytter heilt eller delvis ut med andre bær. I tillegg kan paien lages med vaniljekrem i bunn, som blir fantastisk godt, men like godt er det å lage den uten og heller servere med en klatt vaniljeis eller vaniljekesam!
Blåbær smuldrepai
600 g fryste/tinte blåbær (evt. i kombinasjon med andre bær som bringebær)
3-4 ss sukrin gold
2 ss potetmel
Smuldrelokk:
100 g grovt hakkede mandler
100 g havregryn
3 ss havremel
50 g smør, smelta
50 g kesam
100 g sukrin gold
valgfritt: 1 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
Slik gjer du:
Bland blåbærene med sukrin gold og potetmel. Ha over i en ildfast form.
Ha dei tørre ingrediensene til smuldrelokket i en bakebolle. Vend inn smelta smør og kesam. Det skal bli en klebig, smuldrette masse, juster evt. med litt ekstra kesam eller havremel for riktig konsistens. Fordel over blåbærene i formen.
Steik smuldrepaien på 175 grader, nederste rille i ca. 30 minutter, eller til en gyllen overflate. Server lun eller kald, som nevnt smaker den nydelig med en klatt vaniljeis eller vaniljekesam.
Om du skulle ønske å lage den med vaniljekrem i bunn legger du vaniljekremen under blåbærene, og følger ellers samme framgangsmetode. Oppskrift på vaniljekrem finnes mange plasser i arkivet, men her er den om nokon skulle ønske det:
Sukkerfri vaniljekrem
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
40 g sukrin+
2 vaniljestenger
30 g maisenna
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side. Hell vaniljekremen i bunnen av en ildfast paiform.
Kake til helga kanskje? 🙂
God fredag alle sammen!
Annonse
8 Kommentarer
Bente Svendsen
28. mars 2021

Linda Stuhaug
29. mars 2021
Susanne
24. august 2019

Linda Stuhaug
25. august 2019
Gunn Oddlaug Bråthen
10. september 2021

Linda Stuhaug
11. september 2021
Ida
29. mai 2024

Linda Stuhaug
29. mai 2024
SKRIV EN KOMMENTAR