Annonse
12. august 2016
Blåbærkake med ostekrem
Hei!
Det er fredag og helg, midt i blåbærsesongen. Det er perfekt tid for å komme seg til skogs å plukke med seg nokre liter ferske blåbær. Ikkje berre er det gratis, men blåbærene smaker nydelig nyplukka, dei er perfekte å bake med, og man får masse frisk luft i samme slengen!
Kanskje denne sunnere og sukkerfri blåbærkaka med kremostglasur kan friste? Den er veldig saftig, enkel å lage og super å fryse, så man har sunnere alternativ til kake tilgjengelig utover høsten:
Blåbærkake:
4 egg
60 g sukrin+
100 g sukrin gold
250 g kesam
80 g havremel*
80 g speltmel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
200-300 g ferske blåbær
Glasur:
1 pk philadelphia
50-100 g sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom blåbær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Dryss over blåbær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av blåbærene på toppen.
2. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.
3. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til. Bre over den avkjølte blåbærkaka. Oppbevar kaka i kjøleskap. Holder seg fersk i 2-3 dager, men den kan fint fryses også (anbefaler å fryse uten glasur).
Tips og alternativer*
– du kan bruke anna tørrvare tilsvarande 160 g, f.eks kun havremel, kun speltmel eller kombinsjon mellom fleire meltyper.
– du kan også bruke anna søtning tilsvarande 110 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin.
– for melkefri kake: bytt kesam med f.eks kokoskrem, eller en kombinasjon mellom kokoskrem og most banan. Kokoskrem kan også brukes som erstatning for philadelphia.
Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂
Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.
Annonse
7 Kommentarer
Kristin
18. april 2018

Linda Stuhaug
18. april 2018
Kristin
19. april 2018

Linda Stuhaug
19. april 2018
Kristin
18. april 2018
Anonym
23. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR