Annonse
6. august 2015
Den beste ostekaka uten tilsatt sukker!
Innlegget inneholder annonselenker
Hei og god torsdag!
Prøver å komme litt tilbake i bloggrutinane etter «ferie» – med blant anna ei søt oppskrift som kan passe til helga på torsdagen. Denne ostekaka har eg delt i forskjellige varianter før, og den har falt i smak hos veldig mange av dere!
En seig, karamellaktig bunn og ostekakefyll med smak av vanilje, lime og bringebær. En nydelig kombinasjon! Uten tilsatt sukker, gluten og kan lages uten melk –
Ostekake bunn
1,5 dl havregryn (glutenfri for glutenfri kake)
1 dl mandler
7 store dadler, ca. 140 g uten stein
10-30 g smelta smør eller cocosa
Kjør alle havregryn, nøtter og dadler i den foodprosessor i 2-3 minutter, til alt blir en jevn masse og nøttene begynner å slippe ut fett. Kjenn på blandinga om den går an å forme mellom hendene, visst den er litt tørr tilsetter du litt og litt smelta smør/cocosa og kjører foodprosessoren mellom. Trykk bunnen ut i bakepapirkledd form, passer til rund kakeform 22 cm diameter. Sett i frysaren medan du lager fyllet.
Ostekakefyll med smak av vanilje og lime
3 dl valgfri melk
300 g kesam eller gresk yoghurt
200 g philadelphia
4 ss sukrin+, evt. anna søtning tilsvarande 8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, evt. ekstra vaniljestang
6 gelatinplater
safta fra 1-2 lime
Kok opp melk, frøene fra vaniljestanga, ekte vaniljepulver og sukrin +. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Etter 4-5 minutter kniper du vatnet ut av platene og smelter i den varme melkeblandinga.
Rør sammen kesam eller gresk yoghurt, philadelphia og safta fra 1 lime. Miks sammen med melkeblandinga. Smak til med evt. meir sitronsaft, vaniljepulver eller søtning.
Hell blandinga over ostekakebunnen, sett til avkjøling gjerne natta over. Oppbevar i kjøleskap, kaka står seg fint nokre dager.
Pynt opp med friske bringebær eller andre bær. Bær kan også tilsettes i ostefyllmassen for ekstra smak i ostekaka.
Psst! Ønsker du melkefri ostekake kan du sjå på denne oppskrifta. Bunnen er lik, men fyllet er laga melkefritt. Den er nydelig den også, og alle kan lage den sjølv om man tåler melk. Anbefales om du er glad i smaken av kokos!
Annonse
6 Kommentarer
Maria
5. desember 2018

Linda Stuhaug
6. desember 2018
Vigdis
20. november 2019

Linda Stuhaug
20. november 2019
Camilla
17. oktober 2019

Linda Stuhaug
18. oktober 2019
SKRIV EN KOMMENTAR