Annonse
24. april 2018
Dessert til frukost – frukostskål med søte, varme bær
God tirsdag!
Her går dagane stort sett i litt jobb og mykje bachelorskriving. Det blir ikkje veldig mykje tid på kjøkkenet, men sunn og digg mat ete eg sjølvsagt uansett! Trenger jo ikkje vere så innimari avansert 😉 Denne frukostskåla passer til både frukost, lunsj, kveldsmat eller mellommåltid iløpet av dagen – det er jo berre å justere mengdene etter kor svolten man er og kva type måltid det er;
Eg har fullstendig dilla på slike skåler om dagane og varierer med ulike typer yoghurt/cottage cheese, ulike typer bær og ulike typer nøtter på toppen. Her er min favorittkombinasjon:
I denne skåla har eg brukt:
1 boks, 250 g cottage cheese
300 g frosne jordbær
en god neve knuste valnøtter
søta med sukrin+
Ha cottage cheese over i ei skål, varm jordbæra i mikrobølgeovnen eller i en kjele med valgfri søtning. Hell dei varme bæra over skåla, topp med nøtter og server straks 🙂
PS! Kan like så gjerne nytast til dessert♥
Dette er altså min favorittkombinasjon – eg er veldig glad i cottage cheese og synes det er best når det er litt konsistens i bunn (framfor yoghurt), men dette er jo smak og behag. Bruk gjerne yoghurt, kesam, kvarg, skyr eller det du ønsker, eventuelt i kombinasjon med cottage cheese.
Norske, fryste jordbær er også dei bæra eg synes er aller best, men det er også godt med bringebær, skogsbær, blåbær og lignande. Bruk det du liker og har tilgjengelig, og som nevnt overnfor: juster mengdene etter kva måltid det er.
Så søter du etter egen smak, nokon liker det veldig søtt, andre liker det mindre søtt.
Nyt♥
Annonse
4 Kommentarer
Marianne
27. april 2018
Linda Stuhaug
27. april 2018
Ingvild
25. april 2018
Linda Stuhaug
26. april 2018
SKRIV EN KOMMENTAR