Linda Stuhaug

Annonse

29. april 2022

Eltefrie, superenkle havrerundstykke

Eltefrie, superenkle havrerundstykke
Kan eg friste med eltefrie, superenkle havrerundstykker til helgefrukosten?🤩 Du bruker berre 2 minutt kvelden før til å røre sammen ingrediensane, så har du nystekte rundstykker på maks 30 minutt morningen etterpå♥︎ Meir lettvint blir det rett og slett ikkje😍
Du trenger, 9-10 stk: 5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl 4 dl havregryn 3 ss sesamfrø 3 ss solsikkekjerner → eller 6 ss andre frø/nøtter/kjerner 1 strøken ts av sukker, gjær og salt 5 dl lunka vatn
Framgangsmåte: Dag 1: Rør lett sammen ingrediensane og dekk til bakebollen. La den stå på kjøkkenbenken natta over, i ca 10-12 timer.
Dag 2: Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Bruk to store skeier til å forme deiga til rundstykker på eit steikebrett med bakepapir. Strø gjerne over litt frø/kjerner.
Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til rundstykka er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist. Oppbevar som du ellers oppbevarer brød, eller frys ned♥︎
Noke å lage i helga eller? Håpe vertfall at det frister! Ha en nydelig fredag og god helg alle sammen!

Kan eg friste med eltefrie, superenkle havrerundstykker til helgefrukosten?🤩 Du bruker berre 2 minutt kvelden før til å røre sammen ingrediensane, så har du nystekte rundstykker på maks 30 minutt morningen etterpå♥︎ Meir lettvint blir det rett og slett ikkje😍


Du trenger, 9-10 stk:

5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl
4 dl havregryn
3 ss sesamfrø
3 ss solsikkekjerner
→ eller 6 ss andre frø/nøtter/kjerner
1 strøken ts av sukker, gjær og salt
5 dl lunka vatn

Framgangsmåte:
Dag 1:
Rør lett sammen ingrediensane og dekk til bakebollen. La den stå på kjøkkenbenken natta over, i ca 10-12 timer.

Dag 2: Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Bruk to store skeier til å forme deiga til rundstykker på eit steikebrett med bakepapir. Strø gjerne over litt frø/kjerner.

Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til rundstykka er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist. Oppbevar som du ellers oppbevarer brød, eller frys ned♥︎

Noke å lage i helga eller? Håpe vertfall at det frister!

Ha en nydelig fredag og god helg alle sammen!

Annonse

48 Kommentarer

M

Monica

29. april 2022

Disse må prøves, men må man bruke så mye sukker og salt?

Linda Stuhaug

1. mai 2022

1 strøken ts er ikkje mykje sukker og salt😅

B

Berit

4. september 2022

Disse rundstykkene smakte utrolig godt til frokost idag. Takk for mange fine oppskrifter i boka di👍🤗

Linda Stuhaug

4. september 2022

Så hyggelig! Kjekt det smakte🤩

M

Malene

21. mai 2022

Spiser disse til frokost nå, de ble veldig gode!😁

Linda Stuhaug

23. mai 2022

Så kjekt å lese😃

L

Line Moy

15. mai 2022

Hei:) Vil lage disse til 17 mai,kan jeg bruke sammalt spelt tror du🤔Takk for mye god inspirasjon og flotte oppskrifter👍🌸

Linda Stuhaug

16. mai 2022

Visst du kun bruker grovt mjøl blir resultatet litt deretter - dei vil bli tyngre og kanskje ikkje like luftige😊

N

Nina

3. september 2022

Heisann! Kan man bytte ut gjær med bakepulver?

Linda Stuhaug

3. september 2022

Det vil eg ikkje anbefale. Bruk heller ein tilpassa oppskrift til bakepulver ;)

F

Faragondk

3. mai 2022

Tusen takk for oppskrifta, rundstykka blei supergode!

Linda Stuhaug

3. mai 2022

Så hyggelig🤩

A

Anonym

30. januar 2023

Hvilken sukker skal man bruke?

Linda Stuhaug

30. januar 2023

Sukker er sukker :)

A

Anne

30. april 2022

Det ble noen skkkelig saftige og gode rundstykker. Takk for oppskrift!

Linda Stuhaug

1. mai 2022

Så kjekt å lese🤩

M

Marianne

14. mai 2022

Jeg lagde disse,men jeg hadde ikke sukker hjemme så det måtte jeg sløyfe. Har sukkeret noe å si for«bakeprossessen»/deigen? Røren ble veldig klissete-og klistret seg fast når jeg tok litt i hendene. Og litt fuktige inni da jeg hadde stekt de. Skal den være slik? Og kan de oppbevares i fryseren?

Linda Stuhaug

15. mai 2022

Sukker er næring til gjæren, skal ikkje ha noke å bety for kor klissete deiga er :) Dei skal vere saftige, men ikkje ustekt/fuktige. Kanskje du berre skulle steikt dei litt lengre?😊 Kan absolutt frysast ja!

M

Marianne

15. mai 2022

Takk☺️Da kan de nok fint spises. Jeg stekte de endel lengre enn det sto i oppskriften og så puttet jeg de i fryseren. Gleder meg til å smake☺️😋

Linda Stuhaug

16. mai 2022

Håpe dei smake😊

R

Renate

31. januar 2023

Hei! Prøvde disse men har tydeligvis gjort noe feil, deigen hevet opp til kanten på bollen slik at den var helt flat over hele. De måtte stekes dobbelt så lenge, og endte med å bli ganske hule inni. Tips om hva jeg har gjort galt her? 😊

Linda Stuhaug

31. januar 2023

Hei! Usikker på kva du meiner med at deigen heva opp til kanten på bollen? Ellers vil steiketid alltid variere fra ovn til ovn, men dobbelt så lenge Høyres voldsomt ut. At dei blei hule inni er eg og litt usikker på kva du meiner med, at det vart eit hol liksom? :)

S

Sofie

2. mai 2022

Enkelt og superbra resultat 🤩 nyter disse til lunsj i dag 👌👌

Linda Stuhaug

3. mai 2022

Fantastisk🤩

M

Maiken

6. september 2022

Kan man bytte til mandelmel ?

Linda Stuhaug

6. september 2022

Nei dessverre, det vil ikkje bli optimalt ;)

M

Marianne

4. mai 2022

Kan de stå på kjøkkenbenken noe lengre enn 12 timer?

Linda Stuhaug

5. mai 2022

Ja, men kutt litt ned på gjæren om det blir meir enn 15 timer :)

G

Gunn Rigmor Nielsen

1. november 2024

Hei Har lyst til og orøve bake eltefrie rundstykker fra din oppskrift men kurer på Karbohydrat innhold da jeg har mann min som har diabetes

Linda Stuhaug

2. november 2024

Det veit eg ikkje, det må du nesten rekne på sjølv🥰

J

Jenny

2. mai 2022

Tusen takk for super oppskrift😊 Kan man blande hvetemel og sammalt hvete fin f.eks 50/50 for enda grovere resultat?

Linda Stuhaug

3. mai 2022

Det kan du, men godt mulig dei blir litt "tyngre" og mindre luftige :)

S

Siri Sandvik Helland

22. mai 2022

Jeg hadde ikke noe annet enn sammalt spelt, og det funket helt fint bortsett fra at måtte passe på å steke nok.

Linda Stuhaug

23. mai 2022

Så bra😃

A

Aase

23. juni 2022

Pinjekjerner og chiafrø er det jeg har tilgjengelig nå, går det ann å bruke i stedet?

Linda Stuhaug

24. juni 2022

Ja :)

S

Silje Marie

1. mai 2022

Hei! Kan man bytte ut speltmel/Hvetemel med havremel? 😁

Linda Stuhaug

1. mai 2022

Hei! Då får du veldig tunge rundstykke :)

G

Guro

10. april 2024

Hvor mye gjær skal det være i deigen og hvilken gjær anbefaler du . Vanlig gjær eller tør gjær ?

Linda Stuhaug

11. april 2024

1 ts tørrgjær.

E

Eva

4. september 2022

Må deigen stå 10-12 timer eller kan den stå litt kortere? Glemte å sette deigen i går kveld og har lyst på ferske rundstykker til kvelds og lunsj på jobb i morgen 🥰

Linda Stuhaug

4. september 2022

Visst den skal stå veldig mykje kortare vil eg anbefale litt meir gjær😊

M

Molly

22. april 2024

Skal disse heves før steking?

Linda Stuhaug

22. april 2024

Dei skal ikkje etterheve, nei.

M

Marianne

1. mai 2022

Hvor mye gjær? Er det 1 pose tørrgjær?

F

Faragondk

3. mai 2022

1 strøken ts, trur nok det er tørrgjær oppskrifta er basert på

Linda Stuhaug

3. mai 2022

Hm?

Linda Stuhaug

3. mai 2022

1 strøken ts.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg