Linda Stuhaug

Annonse

7. juni 2023

Eltefritt, grovt hurtigbrød - klart til steiking etter 3,5 time!

Eltefritt, grovt hurtigbrød - klart til steiking etter 3,5 time!
Vanligvis står eltefritt brød å hever i 10-12 timer, men det er jo ikkje alltid ein kan planlegge så godt, har brød igjen heime, eller berre har tålmodighet å vente så lenge…
Visst du då likevell har lyst på (nystekt) brød og Ikkje gidde å stå med eltemaskina, så er dette eltefrie HURTIGBRØDET midt i blinken! Du rører sammen ingrediensane på 2 minutter, heller røra i en brødform og kan steike etter 3-4 timer på kjøkkenbenken! Tipp topp tommel opp at dette fungerte heilt ypperlig🤩 Brødet blir saftig og godt, og får en sprø skorpe heile veien rundt❤️
Du trenger, 1 brød: 2,5 dl sikta speltmjøl/kveitemjøl 2,5 dl sammalt speltmjøl/kveitemjøl 2,5 dl havregryn 1 dl sesamfrø 1 ts salt 2 ts tørrgjær 5 dl lunka vatn
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en bolle og rør sammen. Hell over i en brødform og la stå på kjøkkenbenken i 3,5-4 timer. Steik så midt i ovnen, 220 grader, i 30-40 minutt. Brødet skal ha en hul lyd når du banker på undersida, steik lengre om nødvendig. Avkjøl på rist.
Kanskje dette kan friste til kveldsmaten iløpet av veka?😍 Nystekt brød med brunost på - det er jo berre heilt latterlig godt!

Vanligvis står eltefritt brød å hever i 10-12 timer, men det er jo ikkje alltid ein kan planlegge så godt, har brød igjen heime, eller berre har tålmodighet å vente så lenge…

Visst du då likevell har lyst på (nystekt) brød og Ikkje gidde å stå med eltemaskina, så er dette eltefrie HURTIGBRØDET midt i blinken! Du rører sammen ingrediensane på 2 minutter, heller røra i en brødform og kan steike etter 3-4 timer på kjøkkenbenken! Tipp topp tommel opp at dette fungerte heilt ypperlig🤩 Brødet blir saftig og godt, og får en sprø skorpe heile veien rundt❤️


Du trenger, 1 brød:
2,5 dl sikta speltmjøl/kveitemjøl
2,5 dl sammalt speltmjøl/kveitemjøl
2,5 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 ts salt
2 ts tørrgjær
5 dl lunka vatn

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en bolle og rør sammen. Hell over i en brødform og la stå på kjøkkenbenken i 3,5-4 timer. Steik så midt i ovnen, 220 grader, i 30-40 minutt. Brødet skal ha en hul lyd når du banker på undersida, steik lengre om nødvendig. Avkjøl på rist.

Kanskje dette kan friste til kveldsmaten iløpet av veka?😍 Nystekt brød med brunost på - det er jo berre heilt latterlig godt!

Annonse

22 Kommentarer

G

Gina

7. juni 2023

Hei. Lurer på om en kan bruke andre frø enn sesamfrø når en baker dette brødet..?

Linda Stuhaug

7. juni 2023

Absolutt, du kan bruke kva som helst frø/kjerner :)

Å

Åshild

13. juni 2025

Deigen hever seg i forma,men faller sammen etter 2 timer. Det sprekker på toppen under steking.....Tror kanskje 5 dl vann er for mye...

L

Lise

7. juni 2023

Dette må prøves 😊 smører du forma før deigen helles oppi?

Linda Stuhaug

11. juni 2023

Eg har smørefrie former, så det trenge eg vanligvis ikkje. Bruk bakepapir om du er usikker :)

C

Cristina

6. september 2023

Hei, setter du oven med varmen opp og ned, eller bruker du varmluft?

Linda Stuhaug

6. september 2023

Vanlig over-undervarme :)

K

Kirsti Skovly Forsth

19. september 2023

Deilig brød! Tok bare 1/2 dl sesamfrø og litt solsikkefrø + litt kruskakli. Brukte også kun 4 dl lunkent vann. Hvis jeg dobler oppskriften skal jeg da bruke 4 ts. tørrgjær?

Linda Stuhaug

20. september 2023

Ja, det stemmer😊

U

Unni

29. august 2023

Bakte dette brøde i går, fantastisk godt!!!

Linda Stuhaug

31. august 2023

Så hyggelig, Unni🤗

E

Eilen

7. juni 2023

Kan deigen ligge over natten også, eller blir det for lenge?

Linda Stuhaug

11. juni 2023

Då trenger du ikkje hurtigvarianten, sjekk ut mine andre oppskrifter på eltefritt brød :D

L

Linda Gjerde

12. mars 2024

Ser veldig godt ut så detta skal eg prøva meg på når eg er på hytta i påsken🙂 Lurar på ein ting, kan ein raspa for eksempel gulrøtter og blanda det i denna deigen?

K

Kirsti Skovly Forsth

19. september 2023

Spørsmål: Hvis jeg dobler oppskriften skal jeg bruke 4 ts. tørrgjær? Blir det for mye gjær?

Linda Stuhaug

20. september 2023

Nei, du må nok doble gjærmengden og ja :)

A

Aase

9. juni 2023

Størrelse på brødform?

Linda Stuhaug

11. juni 2023

1,5 liter :)

M

Marianne

7. juni 2023

Tusen takk for fin oppskrift. Brødet smakte veldig godt. J

Linda Stuhaug

11. juni 2023

Så kjekt!! :)

H

Heidi Sissel

8. juni 2023

Kan jeg bare dobbel oppskr slik at jeg ev få 4 brød.? Utnytte str på ovnen 😉

Linda Stuhaug

11. juni 2023

Ja. Eller, firedoble då :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg