Annonse
4. august 2023
Eltefritt, grovt langpannebrød
Kan eg friste med nybakt, eltefritt langpannebrød til frukost eller lunsj i helga? Eller til matpakken kanskje?😍 Dette blir skikkelig saftig, luftig, smakfullt og godt - så er det minimalt med jobb! Rør sammen ingrediensane, la stå på kjøkkenbenken, bak ut og steik:
Du trenger, 1 langpannebrød:
400 g (6,5 dl) sikta kveitemjøl eller speltmjøl
250 g (4,5 dl) sammalt kveitemjøl eller speltmjøl
200 g (4,5 dl) havregryn
120 g (2 dl) valgfrie frø/kjerner, eg brukte sesamfrø og solsikkekjerner
1 ts tørrgjær
1 ts salt
8 dl romtemperert vatn
Slik gjer du:
1. Rør sammen ingrediensane med en slikkepott og dekk til bollen. La stå på kjøkkenbenken i 10-15 timer.
2. Strø litt sikta mjøl på benken og hell ut deiga. Ha litt mjøl over og mett deiga med mjøl så den Ikkje klisser.
3. Ha deiga over på eit steikebrett med bakepapir. Kjevle eller klapp den ut til kantane.
4. Dekk til og hev i minst 30 minutt. Rut opp langpannebrødet med eit pizzahjul.
5. Steik så på 200 grader, over- undervarme i ca 30 minutt midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Langpannebrødet holder seg ferskt i noken dager og kan fint frysast! Nyt med salt eller søtt pålegg😃
God helg alle sammen😃
Annonse
14 Kommentarer
Gina
16. august 2023

Linda Stuhaug
16. august 2023
Silje
20. august 2023

Linda Stuhaug
21. august 2023
Anki
9. august 2023

Linda Stuhaug
9. august 2023
Kristin
17. august 2023

Linda Stuhaug
21. august 2023
Karina
13. mai 2024

Linda Stuhaug
15. mai 2024
Benedikte
14. august 2023

Linda Stuhaug
15. august 2023
Camilla
16. august 2023

Linda Stuhaug
21. august 2023
SKRIV EN KOMMENTAR