Linda Stuhaug

Annonse

4. august 2023

Eltefritt, grovt langpannebrød

Eltefritt, grovt langpannebrød
Kan eg friste med nybakt, eltefritt langpannebrød til frukost eller lunsj i helga? Eller til matpakken kanskje?😍 Dette blir skikkelig saftig, luftig, smakfullt og godt - så er det minimalt med jobb! Rør sammen ingrediensane, la stå på kjøkkenbenken, bak ut og steik:
Du trenger, 1 langpannebrød: 400 g (6,5 dl) sikta kveitemjøl eller speltmjøl 250 g (4,5 dl) sammalt kveitemjøl eller speltmjøl 200 g (4,5 dl) havregryn 120 g (2 dl) valgfrie frø/kjerner, eg brukte sesamfrø og solsikkekjerner 1 ts tørrgjær 1 ts salt 8 dl romtemperert vatn Slik gjer du: 1. Rør sammen ingrediensane med en slikkepott og dekk til bollen. La stå på kjøkkenbenken i 10-15 timer. 2. Strø litt sikta mjøl på benken og hell ut deiga. Ha litt mjøl over og mett deiga med mjøl så den Ikkje klisser. 3. Ha deiga over på eit steikebrett med bakepapir. Kjevle eller klapp den ut til kantane. 4. Dekk til og hev i minst 30 minutt. Rut opp langpannebrødet med eit pizzahjul. 5. Steik så på 200 grader, over- undervarme i ca 30 minutt midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Langpannebrødet holder seg ferskt i noken dager og kan fint frysast! Nyt med salt eller søtt pålegg😃
God helg alle sammen😃

Kan eg friste med nybakt, eltefritt langpannebrød til frukost eller lunsj i helga? Eller til matpakken kanskje?😍 Dette blir skikkelig saftig, luftig, smakfullt og godt - så er det minimalt med jobb! Rør sammen ingrediensane, la stå på kjøkkenbenken, bak ut og steik:

Du trenger, 1 langpannebrød:
400 g (6,5 dl) sikta kveitemjøl eller speltmjøl
250 g (4,5 dl) sammalt kveitemjøl eller speltmjøl
200 g (4,5 dl) havregryn
120 g (2 dl) valgfrie frø/kjerner, eg brukte sesamfrø og solsikkekjerner
1 ts tørrgjær
1 ts salt
8 dl romtemperert vatn

Slik gjer du:

1. Rør sammen ingrediensane med en slikkepott og dekk til bollen. La stå på kjøkkenbenken i 10-15 timer.
2. Strø litt sikta mjøl på benken og hell ut deiga. Ha litt mjøl over og mett deiga med mjøl så den Ikkje klisser.
3. Ha deiga over på eit steikebrett med bakepapir. Kjevle eller klapp den ut til kantane.
4. Dekk til og hev i minst 30 minutt. Rut opp langpannebrødet med eit pizzahjul.
5. Steik så på 200 grader, over- undervarme i ca 30 minutt midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Langpannebrødet holder seg ferskt i noken dager og kan fint frysast! Nyt med salt eller søtt pålegg😃

God helg alle sammen😃

Annonse

14 Kommentarer

G

Gina

16. august 2023

Kan en lage langpannebrød som vanlig brød i brødform?

Linda Stuhaug

16. august 2023

Eg har andre oppskrifter som passer til brød :) sjekk ut her: https://lindastuhaug.no/search?t=eltefri

S

Silje

20. august 2023

Hei. Tror du jeg kan bytte ut frøene med chia? Klarer ikke smaken på solsikke or sesamfrø 😳

Linda Stuhaug

21. august 2023

Bruker du chiafrø må du kanskje bruke litt meir vatn😊 men du kan jo bruke linfrø, gresskarkjerner etc og :)

A

Anki

9. august 2023

Er dette til ei vanlig stor langpanne eller de som er mindre (ofte med tilhørende lokk, til feks kake)? Tusen takk for så mange supre oppskrifter her og i bøkene dine 🙏🏻💛

Linda Stuhaug

9. august 2023

Det er vanlig, stor langpanne😃 Hyggelig å inspirere❤️

K

Kristin

17. august 2023

Kan gjær byttes ut med surdeig?

Linda Stuhaug

21. august 2023

Ja, bruk ca 2 ss😊

K

Karina

13. mai 2024

Anbefaler du sammalt hvete fin eller grov?😊

Linda Stuhaug

15. mai 2024

Finmalt gir gjerne eit luftigare og saftigare resultat, men begge deler går fint her :)

B

Benedikte

14. august 2023

Skal den stå på benken i 15 timer?

Linda Stuhaug

15. august 2023

Ja

C

Camilla

16. august 2023

Mulig å lage glutenfri?

Linda Stuhaug

21. august 2023

Dessverre, då må ein bruke tilpassa glutenfri oppskrift😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg