Linda Stuhaug

Annonse

23. mai 2022

Eltefritt speltbrød i gryte

Eltefritt speltbrød i gryte
Det er ingenting som er enklare enn den eltefrie bakemetoden når du skal bake brød! Minimalt med jobb, ingen elting og kjøkkenmaskin er ikkje nødvendig🤗 Og det beste? Resultatet blir eit saftig, luftig brød med sprø skorpe heile veien rundt!
Eg har fleire ulike oppskrifter het på nettsida mi, og her er ein ny! Eltefritt speltbrød i gryte - men bytt gjerne speltmjøl med kveitemjøl, eller det grove mjølet med anna grovt mjøl/havregryn. Mange muligheter🤩
Du trenger, 1 brød: • 5 dl sikta speltmjøl (eller kveitemjøl • 5 dl sammalt speltmjøl (eller kveitemjøl) • 1,5 dl valgfrie frø/kjerner (eg brukte solsikkekjerner og sesamfrø) • 1 ts av gjær, salt og sukker • 6dl lunka vatn
Framgangsmåte: Ha alle ingrediensane i en bolle og rør lett sammen med en slikkepott. Dekk til og la deiga stå på kjøkkenbenken i 10-18 timer. Strø litt mjøl på kjøkkenbenken og hell ut deiga. Kna inn sikta speltmjøl eller kveitemjøl til deiga er metta og holde formen. Ha gjerne deiga over på eit bakepapir og la den etterheve i 1,5- 2 timer. Når det er 30 minutt igjen av hevetida: Sett ei støpejernsgryte med lokk inn i ovnen og skru på 250 grader over– og undervarme. Etter 30 minutt tar du gryta ut av ovnen. Pass på, den er glovarm! Lemp deigen ned i gryta og sett på lokket. Steik midt i ovnen, fortsatt på 250 grader, i 30 minutt. Skru ovnen ned til 200 grader og ta av lokket. Brødet skal no steike i 15-20 minutt til. Bruk gjerne steiketermometer til det viser 96 grader inni brødet. Løft brødet ut av gryta og la det avkjøle seg på rist. Oppbevar gjerne i eit kjøkkenhandle for å bevarer den sprø skorpa.
Noke å bake denne veka eller?😍

Det er ingenting som er enklare enn den eltefrie bakemetoden når du skal bake brød! Minimalt med jobb, ingen elting og kjøkkenmaskin er ikkje nødvendig🤗 Og det beste? Resultatet blir eit saftig, luftig brød med sprø skorpe heile veien rundt!

Eg har fleire ulike oppskrifter het på nettsida mi, og her er ein ny! Eltefritt speltbrød i gryte - men bytt gjerne speltmjøl med kveitemjøl, eller det grove mjølet med anna grovt mjøl/havregryn. Mange muligheter🤩

Du trenger, 1 brød:
• 5 dl sikta speltmjøl (eller kveitemjøl
• 5 dl sammalt speltmjøl (eller kveitemjøl)
• 1,5 dl valgfrie frø/kjerner (eg brukte solsikkekjerner og sesamfrø)
• 1 ts av gjær, salt og sukker
• 6dl lunka vatn

Framgangsmåte:
Ha alle ingrediensane i en bolle og rør lett sammen med en slikkepott. Dekk til og la deiga stå på kjøkkenbenken i 10-18 timer.

Strø litt mjøl på kjøkkenbenken og hell ut deiga. Kna inn sikta speltmjøl eller kveitemjøl til deiga er metta og holde formen. Ha gjerne deiga over på eit bakepapir og la den etterheve i 1,5- 2 timer.

Når det er 30 minutt igjen av hevetida: Sett ei støpejernsgryte med lokk inn i ovnen og skru på 250 grader over– og undervarme. Etter 30 minutt tar du gryta ut av ovnen. Pass på, den er glovarm!

Lemp deigen ned i gryta og sett på lokket. Steik midt i ovnen, fortsatt på 250 grader, i 30 minutt. Skru ovnen ned til 200 grader og ta av lokket. Brødet skal no steike i 15-20 minutt til. Bruk gjerne steiketermometer til det viser 96 grader inni brødet.

Løft brødet ut av gryta og la det avkjøle seg på rist. Oppbevar gjerne i eit kjøkkenhandle for å bevarer den sprø skorpa.

Noke å bake denne veka eller?😍

Annonse

17 Kommentarer

K

Kristin

25. mai 2022

Lurer på om det går an å bruke Ulta Pro til dette brødet? Noen erfaringer?😊

L

Linda Stuhaug

26. mai 2022

Ultra pro? Aldri hørt om😅 Berre å prøve seg fram :)

P

Pernille Haugen

23. desember 2023

Det går veldig fint å bruke ultra pro til grytebrød. Du treng ikkje å forvarme forma. Om deigen er klissete så bruk gjerne bakepapir eller mjøl for å unngå at brødet heng fast. Hugs å sette ultra pro på kald rist i varm ovn:)

Z

Zizel

22. april 2025

Kan en steke brødet i sånn romertopfel-gryte?

L

Linda Stuhaug

22. april 2025

Har eg aldri hørt om😅 Visst du pleier det så går det nok heilt fint :)

R

Rita Haugen Murvold

25. mai 2022

Hei:) Du løfter med bakepapiret under når deigen/brødet skal over i gryta for steking? Bakepapir i bunn av gryta?eller smør du gryta før du har i brødet?

L

Linda Stuhaug

25. mai 2022

Hei! Eg lemper deiga fra bakepapiret og ned i gryta. Eg bruker ikkje bakepapir eller smørning i gryta :)

A

Aurora

2. juni 2022

Kan man bruke sånn le cruset kjele? 😊

L

Linda Stuhaug

2. juni 2022

Ja, det er støpejernsgryte det🤩

A

Anne

25. mai 2022

Går det fint og bruke vanlig brødform når man ikke har gryte?

L

Linda Stuhaug

26. mai 2022

Du må gjerne prøve🥰

J

Janne

25. mai 2022

1ts av gjær, salt og sukker - 1ts av hver eller bland sammen til 1 ts?

L

Linda Stuhaug

26. mai 2022

1 ts av kvar.

H

Hege H

26. mai 2022

Testes i dag 😊

L

Linda Stuhaug

26. mai 2022

Håpe det smake!

M

Mari

8. juli 2022

Kan denne lages i surdeig? Isåfall hvor mye surdeig skal jeg bruke? :)

L

Linda Stuhaug

11. juli 2022

Du må berre prøve😃 3-4 ss kanskje!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine