Annonse
31. oktober 2019
Energikuler med peanøttsmør, sjokoladebiter og kokos
Hei torsdag!
Kan eg friste med nokre skikkelig lekre energikuler? Eg har fått mange spørsmål om eg kan lage meir slik type snacks, som passer både som sunnare kos, men også som mellommåltid, påfyll i forbindelse med trening eller tur. Desse energikulene passer til det meste 🙂
Du trenger, ca. 22 kuler
200 g peanøttsmør
100 g flytande honning (evt. fibersirup clear/gold)
50 g fibersirup clear (evt. fibersirup gold eller 50 g ekstra honning)
100 g havregryn
50 g kokos
50 g grovhakka peanøtter
50 g grovhakka mørk sjokolade
en klype salt
Slik gjer du:
Rør sammen peanøttsmør, honning og fibersirp. Vend deretter inn resten av ingrediensane og bland godt. Kna gjerne med hendene for å få alt godt miksa.
Press massen mellom hendene og form til kuler. Eg fekk 22 kuler av oppskrifta, men antallet varierer naturligvis etter kor store kuler du lager.
Oppbevar i kjøleskap. Kulene står seg fint eit par veker.
Tips og alternativer
→ Bruk den sjokoladen du liker. Om det er vanlig 70% sjokolade fra butikken eller om du bruker sukkerfri sjokolade er heilt opp til deg 🙂
→ For glutenfri energikuler bruker du sjølvsagt glutenfri havregryn. For melkefri energikuler bruker du melkefri sjokoladebiter, eller dropper det.
→ Bruk gjerne oppskrifta som inspirasjon og lag din egen vri. Bytt sjokoladebiter med kokosflak, andre typer nøtter, tørka frukt/bær eller lignande. Bytt peanøttsmør med mandelsmør, peanøtter med mandler… Her er mange måter å variere på!
Energikulene får ein småseig, god konsistens. Fibersirupen gjer virkelig susen her, med kun honning så blir kulene litt tørrare, men det går heilt fint å forme til kuler uansett 🙂
Ser det fristande ut? Det håper eg!
Du kan også forme massen til små kuler, barer eller lignande. Bruk fantasien!
Annonse
8 Kommentarer
Lena Johnsen
23. januar 2020

Linda Stuhaug
23. januar 2020
Maria
22. november 2019

Linda Stuhaug
23. november 2019
Monica
2. november 2019

Linda Stuhaug
2. november 2019
Cathrine
11. mars 2020

Linda Stuhaug
11. mars 2020
SKRIV EN KOMMENTAR