Annonse
7. juni 2018
Frappuccino iskaffe – sukkerfri med 3 ingredienser!
Riktig god torsdag!
Jammen er det sommar og sol idag også. Nesten blitt en vane å våkne til blå himmel på morgonkvisten, måtte det berre fortsette slik framover 😉 Temperaturen har gått litt ned, men det er egentlig heilt greit!
Uansett, på slike fine dager som vi har no, så frister det virkelig med kalde, avkjølande drikker. Iskaffe har eg laga nesten kvar dag dei to siste vekene, og etter å ha laga litt forskjellige oppskrifter, har eg funne fram til min favoritt – som er en slags frappuccino iskaffe;
Frappuccino iskaffe grunnoppskrift, 1 stort glass
1,5 dl veldig sterk, avkjølt kaffe
1,5 dl melk fryst i isbiter
søtning etter smak
evt. smakstilsetning*
Slik gjer du:
Frys ned isbiter av melk, lag en veldig sterk kaffe og tilsett søtning mens den er varm (eg bruker ca. 1 ss sukrin gold, men mange vil nok ha den mindre søt/søtare enn dette). Avkjøl kaffien.
Ha kaffien og isbitane i en blendar og kjør til slush-konsistens. Smak eventuelt til med meir søtning (då anbefaler eg å bruke flytande/pulverisert søtning slik at den løyser seg opp i den kalde væska). Tilsett smakstilsetning om det er ønskelig, og server straks!
Tips og alternativer*
– Grunnoppskrifta er jo en slags naturell frappuccino iskaffe, men ønkser du sjokoladesmak kan du smake til med kakaopulver, sukkerfri sjokoladesaus eller lignande, og ønsker du karamellsmak kan du tilsette sukkerfri karamellsaus. Du finner nokre oppskrifter på sjokoladesaus og karamellsaus HER. Ellers finnes det jo eit hav av sukkerfri sauser/siruper på markedet no, blant anna Bodylab sin Zero topping, som faktisk er veldig god. Eg kjøpte salt karamell og melkesjokolade i Sverige, men du får det også HER.
– Du kan også gjere omvendt av det eg har gjort; lage isbiter av kaffien og heller bruke melk som væske. Eg har gjort dette også, men synes det rett og slett er enklare å lage isbiter av melka.
Og du? Iskaffien er også god uten å lage den som frappuccino. Ha isbitane av melk i eit glass og hell over den avkjølte, litt søte kaffien – og la det stå ei stund til isbitane begynner å smelte. God variant det også, men favoritten min er definitivt som frappuccino 🙂
Nyt en avkjølande kaffe i varmen! Eg har allerede drukke en idag, men med både massevis av isbiter av melk i frysaren, og en halvliter med avkjølt kaffe i kjøleskapet, så er det vell fare for at det blir en til iløpet av dagen 🙂 Det tar jo ikkje meir enn 1 minutt å lage til!
Annonse
30 Kommentarer
Hildegunn
25. mai 2024

Linda Stuhaug
26. mai 2024
Coco Yazi
7. mars 2019

Linda Stuhaug
7. mars 2019
Birgitte
5. august 2019

Linda Stuhaug
5. august 2019
Tina
18. juni 2019

Linda Stuhaug
19. juni 2019
Kaja
26. mai 2019

Linda Stuhaug
26. mai 2019
Mel
24. mai 2019

Linda Stuhaug
24. mai 2019
Mali
20. mai 2019

Linda Stuhaug
20. mai 2019
Kristin
13. april 2020

Linda Stuhaug
13. april 2020
Iselin
5. juli 2018

Linda Stuhaug
5. juli 2018
Anette
12. juni 2018

Linda Stuhaug
12. juni 2018
Tina
11. juni 2018

Linda Stuhaug
11. juni 2018
Martine
10. juni 2018

Linda Stuhaug
11. juni 2018
Catharine
8. juni 2018

Linda Stuhaug
10. juni 2018
Torunn
7. juni 2018

Linda Stuhaug
10. juni 2018
Kristin
7. juni 2018

Linda Stuhaug
10. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR