Annonse
13. april 2014
Grove & proteinrike matmuffins!
La oss ta en liten pause fra alt påskegodtet!
Men når det er sagt så passer desse egentlig godt no til påske, for matmuffins passa ypperlig som turmat / i lunsjboksen. Dei kan fint fryses, så kan man ta opp en muffins eller to når man ikkje rekker / har lyst å lage seg ett måltid. Dei vil smake som nybakte om dei varmes litt i mikro eller ovn før servering, om man har mulighet til det!
Oppskrifta er rask & enkel, og man kan variere den etter kva ingredienser man har tilgjengelig. Dei kan fint lages glutenfri ved å bruke glutenfri havregryn og valgfri tørrvare. Bruk gjerne alternative laktosefrie/melkefrie alternativer for melk, grek yoghurt og smør så blir dei også allergivennlige på den måten!
Matmuffins, 8-10 store
2 dl havremel, du kan male havregryn
2 dl anna tørrvare, eg brukte fibra fullkornsmel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts pizzakrydder, bruk gjerne andre krydder
~
2 egg
200 g gresk matyoghurt, evt. creme fraiche/stiv kokosmelk
2 dl melk
30 g smelta smør
~
Fyll:
100 g revet ost, eg brukte lettost
200 g bokskinke
hakka spinat og paprika
Framgangsmetode
1. Sett steikeovnen på 200 grader. Mål opp dei tørre ingreidensene i en bolle og miks sammen med resten. Vend inn fyllet i blandinga, og fordel i muffinsformer. Eg brukte store muffinsformer og fikk 9 stk, men du kan og bruke silikonformer.
2. Steik midt i ovnen 20-30 minutt, litt ettersom kor store dei er. Ta gjerne en prøvesjekk med en kniv når dei ser ferdige ut. Avkjøl på rist og oppbevar i kjøleskap. Dei kan med fordel fryses.
Fyllet kan man variere etter smak og behag! Ost og skinke er en klassiker, men bruk fantastien og miks med andre smaker.
Eggemuffinsene eg posta oppskrift på forrige Søndag blei fort populære! Genialt oppskrifter som kan lages opp, og man har tilgjengelig ett sunt og raskt alternativ til både frukost, lunsj, middag, kvelds eller mellommåltid –
God Søndag videre alle sammen!
Annonse
2 Kommentarer
Tone Kvernmo
8. januar 2019
Linda Stuhaug
9. januar 2019
SKRIV EN KOMMENTAR