Linda Stuhaug

Annonse

23. mars 2024

Halvgrove, heimelaga polarbrød på kun 20 minutt!

Halvgrove, heimelaga polarbrød på kun 20 minutt!
Hei folkens! Påska nærma seg, og det kan hende mange av dåkke allerede har ferie. Polarbrød er klassisk turmat for mange, både barn og voksne - og då håper eg kanskje at eg kan friste med å lage en halvgrov og heimelaga variant. Desse er superenkle, og er ferdige på maks 20 minutter! Ikkje klassisk gjærdeig med andre ord, men bakepulverdeig😊 Eg har en nesten lik oppskrift fra før, men har gjort nokon små justeringer som gjer dei hakket bedre!
Så, framgangsmetoden er svært enkel: 1) Rør sammen ingrediensane 2) Form til polarbrød 3) Steik
Du trenger, 10 stk: • 200 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl • 150 g sammalt kveitemjøl eller speltmjøl • 2 ts bakepulver • 1 ts salt • 2 dl valgfri melk • 75 g smelta smør
Slik gjer du: 1. Rør sammen dei tørre ingrediensane, deretter vender du inn melk og smør. Bland til en jevn og småklissete deig. 2. Ha deiga over på kjøkkenbenken. Bruk litt mjøl til å forme deiga til ei tjukk pølse, og del opp i 10 emner. 3. Form til flate polarbrød mellom hendene og ved å trykke dei ut på eit steikebrett med bakepapir. Prikk dei med en gaffel eller lignande. 4. Steik på 200 grader, over-undervarme, i ca 6-8 minutt. Polarbrøda skal bli lett gylne. Det er viktig at du ikkje steiker dei for lenge, for då blir dei tørre. 5. Avkjøl på rist.
Ta med på tur, i matpakken eller nyt til frukosten! Passer med salt og søtt pålegg, og kan fint frysast♥︎
Noko å teste til påske kanskje?😊

Hei folkens!

Påska nærma seg, og det kan hende mange av dåkke allerede har ferie. Polarbrød er klassisk turmat for mange, både barn og voksne - og då håper eg kanskje at eg kan friste med å lage en halvgrov og heimelaga variant. Desse er superenkle, og er ferdige på maks 20 minutter! Ikkje klassisk gjærdeig med andre ord, men bakepulverdeig😊

Eg har en nesten lik oppskrift fra før, men har gjort nokon små justeringer som gjer dei hakket bedre!


Så, framgangsmetoden er svært enkel:
1) Rør sammen ingrediensane
2) Form til polarbrød
3) Steik

Du trenger, 10 stk:
• 200 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl
• 150 g sammalt kveitemjøl eller speltmjøl
• 2 ts bakepulver
• 1 ts salt
• 2 dl valgfri melk
• 75 g smelta smør

Slik gjer du:
1. Rør sammen dei tørre ingrediensane, deretter vender du inn melk og smør. Bland til en jevn og småklissete deig.
2. Ha deiga over på kjøkkenbenken. Bruk litt mjøl til å forme deiga til ei tjukk pølse, og del opp i 10 emner.
3. Form til flate polarbrød mellom hendene og ved å trykke dei ut på eit steikebrett med bakepapir. Prikk dei med en gaffel eller lignande.
4. Steik på 200 grader, over-undervarme, i ca 6-8 minutt. Polarbrøda skal bli lett gylne. Det er viktig at du ikkje steiker dei for lenge, for då blir dei tørre.
5. Avkjøl på rist.

Ta med på tur, i matpakken eller nyt til frukosten! Passer med salt og søtt pålegg, og kan fint frysast♥︎

Noko å teste til påske kanskje?😊

Annonse

4 Kommentarer

M

Malene

27. oktober 2024

Disse ser riktig gode ut! Kan man eventuelt bytte ut en liten andel av melet med hvetemel?

Linda Stuhaug

27. oktober 2024

Skjønner ikkje va du meiner? Er jo 200 g kveitemjøl i desse :)

M

Marit

26. mai 2024

Veldig gode! Ikke at jeg har prøvd denne oppskriften, men dette er "klassiske" grove scones slik vi lagde det i forrige århundre. Av en eller anna grunn har det nå byttet navn til polarbrød...

Linda Stuhaug

26. mai 2024

Det er jo en type scones ;)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg