Annonse
16. februar 2022
Havre- og mandelcrunchies
Maaakan så gode desse blei altså! Er du like glad i mandelsmør som meg vil du elske desse her
For litt sida la eg ut oppskrift på havre- og peanøttcrunchies som blei sabla gode og skikkelig populære, og idag får dåkke samme type oppskrift berre med verdens beste mandelsmør istedenfor! Så har du laga mandelsmøret mitt ( oppskrift her) så må du berre prøve desse!
Ingredienser, 10 stk:
• 100 g mandelsmør
• 100 g sukrinsirup gold*
• 50 g havregryn
• 50 g spira bokhvete*
• 20 g valgfri sjokolade
• Havsalt og gjerne litt hakka nøtter
*sukrinsirup kan byttast med anna flytande søtning. Eg anbefaler virkelig (!) å bruke spira bokhvete for den beste crunchen, dette får du på helsekostbutikker, men til nøden kan du bruke grovhakka, valgfrie nøtter og
Framgangsmåte:
1. Veg mandelsmør og sukrinsirup rett i bollen. Rør sammen før du tilsetter havregryn og spira bokhvete. Bland godt til en kompakt «klump», trill ut og skjær opp i 10 biter.
2. Form til flate kuler mellom hendene, og fordel over litt smelta sjokolade. Topp med havsalt og gjerne litt hakka nøtter til slutt.
3. Sett i frysaren i minst 1 time, eller i kjøleskapet i minst 3 timer så dei får «sette seg». Utover dette kan dei stå i kjøleskapet i fleire veker! Nyt sol snacks, på tur eller til mellommåltid!
PS Oppskrifta er glutenfri så lenge du bruker glutenfrie havregryn, og vegansk/melkefri så lenge sjokoladen du bruker er det!
Velbekomme, og takk meg seinare♥
Annonse
2 Kommentarer
Nina
16. mars 2022

Linda Stuhaug
16. mars 2022
SKRIV EN KOMMENTAR