Annonse
20. november 2013
Kokos- vaniljemousse med bringebærcoulis
Vi er over halvveis til helg allerede!
Vil du ha noke sunt, friskt, søtt og syrlig til kveldskosen på lillelørdagen?
Kokos ~ vanilje ~ bringebær blei en kjempegod kombinasjon. Eg er blitt masse flinkare til å bruke kokosmelk i både desserter og middager, det er jo så godt! (Kokos derimot, det liker eg ikkje… rart!). Kokosmelk metter godt, så dette er en mektig dessert og passer ypperlig som mellommåltid eller kveldskos 🙂
Kokos- vaniljemousse
120 g fullfett kokosmelk (den harde delen)
En eggekvitte
2-4 ss sukrinmelis
6 dråper stevia vanilla creme –
kan droppes eller byttes med vaniljeessens / ekte vaniljepulver
Stivpisk en eggekvitte så den blir til ett stivt, kvitt skum. Bland kokosmelk med søtning i en bolle for seg, smak den til litt ekstra søt. Vend forsiktig inn stivpiska eggekvitte til den jevn mousse. Sett kjølig eller spis med en gang! Ønsker du den enda stivare kan du bløtlegge 1 gelatinplate i 5 minutter, og smelte den i 1 ss kokande vatn. Bland då denne i kokosmelka før du vender inn eggekvitten. Da trenger den en times tid i kjøleskapet før den er spiseklar.
Rask og lettvint bringebærcoulis
70 g bringebær, frosne
2-4 ss sukrinmelis
1 ss vatn
Ha alt i en bolle, og sett i microen i 1 minutt. Rør om og prøv å mos ut bringebærbitane med en gaffel, og sett deretter i mikroen litt igjen. Gjenta til du får en klumpfri saus, du kan også mose med en stavmikser. La den kjøle seg ned litt.
Eg skal prøve meg på fleire varianter av denne, både sjølve moussen og ulike typer sauser.
Har prøvd sjokoladevariant, men slukte heile moussen fra bollen før eg fekk tatt bilder… den var nydelig, så skal lages på nytt – for den fortjener ett blogginnlegg 🙂
Har du noken kokosmelk- tips til meg? Eg er åpen for alt!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR