Annonse
8. desember 2014
Krydderkake – saftig og sukkerfri!
Krydderkake!
Den er sukkerfri, glutenfri, saftig, proteinrik og veldig smakfull – akkurat som krydderkake skal vere. Med dei typisk pepperkake-krydderene smaker den litt jul, og det passa jo midt i blinken no 🙂
Saftig og sukkerfri krydderkake
2 egg
130 g kesam
60 g sukrin gold
60 g sukrinmelis
50 g havremel
30 g kokosmel, evt. anna meltype
1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme
Eit dryss ingefær og nellik
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1 ts bakepulver
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensene til en jevn og glatt røre. Juster evt. men litt vatn om røra er litt tjukk, det vil komme av på kva tørrvare du bruker. Oppskrifta passer til rund form på 20-22 cm i diameter eller firkanta form på 14×18 cm.
Steik kaka midt i ovnen i 15-20 minutter, til den akkurat har fått satt seg. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Kaka var så saftig at eg droppa glasuren og hadde over litt sukrinmelis på toppen ?
Lag gjerne en kremost-glasur som man har på gulrotkake om du ønsker det, oppskrift finner du blant anna her.
Eg veit krydderkake er mange sin favoritt, spesielt no i juletider ?
Prøv denne du også da vell!
Annonse
11 Kommentarer
annonym
4. desember 2018

Linda Stuhaug
5. desember 2018

Linda Stuhaug
5. desember 2018
Ruth Anna Paulsen
10. desember 2019

Linda Stuhaug
11. desember 2019
Ruth Anna Paulsen
11. desember 2019

Linda Stuhaug
12. desember 2019
Valo
24. april 2018

Linda Stuhaug
24. april 2018
Anniken
20. februar 2020

Linda Stuhaug
20. februar 2020
SKRIV EN KOMMENTAR