Linda Stuhaug

Annonse

11. februar 2022

Mi beste gulrotkake – sukkerfri, luftig og saftig!

Mi beste gulrotkake – sukkerfri, luftig og saftig!
God fredag! Kan eg friste med ei sukkerfri og sunnare GULROTKAKE? 😀
Eg har noken oppskrifter i arkivet fra før, men dette er desidert den beste! Dei eg har fra før har eg faktisk ikkje vert heilt fornøgde med, og eg har tenkt lenge på å lage en ny oppskrift på nettopp gulrotkake, og denne gangen satt den virkelig! Skikkelig smakfull, luftig, saftig og god. I tillegg er den superenkel å lage, ei kake som absolutt alle kan få til 🙂
Du trenger, kaka:
  • 3 store egg
  • 1 dl valgfri melk
  • 2 ss, 35 g smør, smelta
  • 100 g kesam (evt rømme, naturell yoghurt eller lignande)
  • 100 g sikta speltmjøl/kveitemjøl
  • 100 g sammalt speltmjøl/kveitemjøl
  • 50 g sukrin gold og 50 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 150 g sukker)
  • 1 ts kardemomme og 2 ts kanel
  • 1 ts bakepulver og 1 ts natron
  • 150 g gulrot, raspa
Glasur: 1 pk Kremgo ananas* 1/2 pk Kremgo naturell → evt 200 g anna type naturell kremost 1-3 ss sukrinmelis eller sukrin+
-
* Kremgo ananas inneholder bittelitt sukker (4%) til informasjon, så er du heilt avhengig av ei 100% sukkerfri kake, bytt ut denne med kremgo naturell😊
Framgangsmåte:
  1. Visp lett sammen egg, melk, smør og kesam. Tilsett så resten av ingrediensane og rør klumpfritt.
  2. Hell røra i en form på ca 20×30 cm. Rund form på 22-24 cm kan og brukast.
  3. Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-30 minutt, eller til kaka er gjennomstekt. Sjekk underveis, og avkjøl.
  4. Rør sammen Kremgo og smak til med søtning. Bre over kaka.
  5. Skjær opp i passelige stykker og nyyyt 😀 Kaka står seg fint noken dager i kjøleskapet, og kan frysast!
Enkel, ikkje sant?
No er jo det morsdag i helga, og visst man vil eller må ha eit sukkerfritt alternativ er vertfall denne til å anbefale fra meg♥ Har du derimot lyst på noke anna, så har eg massevis av sukkerfrie oppskrifter i arkivet HER 🙂
Gi meg gjerne en tilbakemelding om du tester! Alltid hyggelig å vite kva de synes om oppskriftene eg deler 🙂
God helg alle sammen!

God fredag! Kan eg friste med ei sukkerfri og sunnare GULROTKAKE? 😀

Eg har noken oppskrifter i arkivet fra før, men dette er desidert den beste! Dei eg har fra før har eg faktisk ikkje vert heilt fornøgde med, og eg har tenkt lenge på å lage en ny oppskrift på nettopp gulrotkake, og denne gangen satt den virkelig! Skikkelig smakfull, luftig, saftig og god. I tillegg er den superenkel å lage, ei kake som absolutt alle kan få til 🙂

Du trenger, kaka:

  • 3 store egg

  • 1 dl valgfri melk

  • 2 ss, 35 g smør, smelta

  • 100 g kesam (evt rømme, naturell yoghurt eller lignande)

  • 100 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

  • 100 g sammalt speltmjøl/kveitemjøl

  • 50 g sukrin gold og 50 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 150 g sukker)

  • 1 ts kardemomme og 2 ts kanel

  • 1 ts bakepulver og 1 ts natron

  • 150 g gulrot, raspa

Glasur:
1 pk Kremgo ananas*
1/2 pk Kremgo naturell
→ evt 200 g anna type naturell kremost
1-3 ss sukrinmelis eller sukrin+

-

* Kremgo ananas inneholder bittelitt sukker (4%) til informasjon, så er du heilt avhengig av ei 100% sukkerfri kake, bytt ut denne med kremgo naturell😊

Framgangsmåte:

  1. Visp lett sammen egg, melk, smør og kesam. Tilsett så resten av ingrediensane og rør klumpfritt.

  2. Hell røra i en form på ca 20×30 cm. Rund form på 22-24 cm kan og brukast.

  3. Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-30 minutt, eller til kaka er gjennomstekt. Sjekk underveis, og avkjøl.

  4. Rør sammen Kremgo og smak til med søtning. Bre over kaka.

  5. Skjær opp i passelige stykker og nyyyt 😀 Kaka står seg fint noken dager i kjøleskapet, og kan frysast!

Enkel, ikkje sant?

No er jo det morsdag i helga, og visst man vil eller må ha eit sukkerfritt alternativ er vertfall denne til å anbefale fra meg♥ Har du derimot lyst på noke anna, så har eg massevis av sukkerfrie oppskrifter i arkivet HER 🙂

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du tester! Alltid hyggelig å vite kva de synes om oppskriftene eg deler 🙂

God helg alle sammen!

Annonse

65 Kommentarer

A

Anna

14. mai 2022

Hei! Jeg digger oppskriftene dine, men nå prøver jeg å holde meg unna hvetemel, så spiser mest mulig lavkarbo. Har du tips til hva som er den beste erstatningen i f.eks slike kaker?

Linda Stuhaug

15. mai 2022

Hei! Nei, eg baker ikkje lavkarbo og har dessverre ingen anbefalinger til lavkarbomjøl :/

E

Elisabeth Schei

9. mai 2022

Har ikke rukket å smake kaken enda, men det som jeg liker veldig er at oppskriften ikke er så stor. Rekker kanskje å spise den opp før den blir gammel😊

Linda Stuhaug

9. mai 2022

Haha! Så bra! Håper den smaker🥰

R

Rebekka

24. mai 2024

Hvordan kn man gjøre denne glutenfri? Tips? ☺️

Linda Stuhaug

26. mai 2024

Det skal gå fint, bruk nøytralt glutenfritt mjøl/mjølmiks🤩

R

Rita

27. februar 2022

Bakte kaka og hadde den med meg i bursdagselskap, kjempegod kake😋

Linda Stuhaug

28. februar 2022

Så kjekt å lese, Rita😀

K

Kake Arild

12. februar 2022

Hei! Kan eg bytta ut guleroten med f.eks sjokolade siden det er helg?😜

Linda Stuhaug

13. februar 2022

Kjør på 🙂

M

Maria

12. februar 2022

Hva tenker du om å erstatte smøret med lettere alternativer som margarin for eksempel? Tusen takk for mange gode oppskrifter!

Linda Stuhaug

12. februar 2022

Det er såpass lite smør i ei større kake at det synes eg heilt ærlig er veldig lite vits, hehe… 🙂 Men du må berre gjere det visst du vil!

S

Stine Tomter

11. februar 2022

Lagde muffins av røren. Veldig lettvint, og skikkelig gode! Anbefales!

Linda Stuhaug

12. februar 2022

Så bra 😀 <3

L

Line Moy

7. mars 2022

Hvor store muffinsformer brukte du🤔

Linda Stuhaug

8. mars 2022

Muffinsformer? Eg har ikkje laga desse med muffinsformer. Men du kan fint bruke det visst du vil, alle størrelser kan brukast :)

R

Reidun

31. august 2024

Kan eg bruke berre fint speltmjøl i staden for både fint og sammalt?

Linda Stuhaug

31. august 2024

Ja :)

L

Line Schjølberg

31. juli 2023

Vil gjerne bake denne kaken:-) Men har bare vanlig Sukrin her på hytta, ikke Gold eller + . Kan jeg bruke det og evt hvor mye?

Linda Stuhaug

4. august 2023

Hei! Det vil eg absolutt ikkje anbefale. Vanlig sukrin vil ødelegge oppskrifta🙈

L

Lise

21. januar 2024

Kan man bare bruke 200 gram siktet hvetemel?

Linda Stuhaug

22. januar 2024

Ja :)

I

Ida

12. mars 2022

Kan en lage denne i rund kakeform?

Linda Stuhaug

13. mars 2022

Ja, det står i innlegget :)

A

Anna

21. juni 2022

Denne oppskriften likte jeg ikke.. jeg skulle lage denne til en babyshower og prøvde å få den til 3 (!) ganger… den ble paddeflat hver eneste gang selv om jeg fulgte oppskrifta slavisk alle tre gangene.

Linda Stuhaug

21. juni 2022

Hei! Så merkelig. Eg har laga denne fleire ganger uten problem😳

E

Ewelina

20. november 2022

Enig. Jeg prøvde å lage den som diabetes-vennlig kake til svigers. Helt katastrofe.

K

Kat

4. desember 2024

Hei. Kan kanskje være greit å opplyse om at Kremgo Ananas ikke er sukkerfri/uten tilsatt sukker, da det er mange som stoler blindt på oppskrifter og ikke kontrollerer ingrediensene selv. Spesielt de som ikke har behov for sukkerfritt kosthold selv, men lager spesielt for å tilrettelegge for andre :)

Linda Stuhaug

4. desember 2024

Hei! Ja, stjerna bak kremgoen betyr ekstra informasjon, veit ikkje kvifor dette avsnittet der eg har skreve det ikkje er komt med i innlegget, det skal i utgangspunktet stå :)

Y

Yasmin

13. januar 2024

hei! Er det stor forskjell hvis man velger å bruke hvetemel istedenfor speltmel?

Linda Stuhaug

14. januar 2024

Nei, det blir ingen forskjell😊

H

Heidi

15. mai 2022

Hei Linda, denne gulrotkaken var helt fantastisk! 🤩 Nå lurer jeg på om du har prøvd å fryse den? Dette er jo en kake man alltid kan ha på lur i så fall 😊

Linda Stuhaug

15. mai 2022

Heisann! Så kjekt å lese🤩 Eg har testa å fryse den ja - like god! Så perfekt kake å ha liggande😀

Å

Åse Andersen

23. februar 2022

❤️lig takk for fantastiske oppskrifter. Må jeg være medlem for å gi tilbakemeldinger eller spørsmål 🤔

Linda Stuhaug

24. februar 2022

Medlem? Neida. Ingen medlemsskap her :)❤️

K

Kårhild

26. januar 2025

Lagde denne med 200 gr grovmalt havregryn. Altså byttet ut alt av hvetemel . Brukte rømme og økte gulrotmengden med 50 gr. Den ble høy og fin , saftig og god 👍

Linda Stuhaug

27. januar 2025

Så bra🤩

J

Janne L.

29. juni 2022

Denne ble kjempegod 😃 Selv om jeg leste feil og brukte Sukrinsirup der det skulle være Sukrin Gold. 🥴

Linda Stuhaug

30. juni 2022

Så bra😍 sukrinsirup istedenfor sukrin gold her funka nok veldig bra!

L

Lisa Marie

21. mars 2022

Super oppskrift! Akkurat som alle de andre :D Jeg lurer på om det går Ann å ta mer gulrot i kaken?

Linda Stuhaug

21. mars 2022

Ja, du kan nok fint bruke litt meir, men pass på at det ikkje blir alt for mykje - då blir kaka fort veldig tung😊

M

Malin

21. april 2022

Er det mulig å erstatte noe av meler med havremel?

Linda Stuhaug

22. april 2022

Ja, men kaka blir naturligvis litt "tyngre" :)

S

Signhild

13. mai 2022

Har det noe å si om man bruker olje istedenfor smør?🙂

Linda Stuhaug

14. mai 2022

Går sikkert heilt fint🤗

M

Moa

20. februar 2022

Den er kjempegod!

Linda Stuhaug

20. februar 2022

😀

T

Torunn Høivaag

20. februar 2022

Denne lagde jeg i går, og den ble kjempegod 😍

Linda Stuhaug

20. februar 2022

Så kjekt å lese Torunn 😀

V

Veronica

18. februar 2022

Kan jeg bruke mager vanilje kesam uten tilsatt sukker? Har det allerede i hus serdu😊

Linda Stuhaug

19. februar 2022

Det anbefaler eg ikkje. Den er så mager at kaka fort blir tørr 😉

V

Victoria

24. juli 2023

Hvor mange kalorier er det i kaka?

Linda Stuhaug

25. juli 2023

Rekner ikkje på kalorier i oppskriftene mine :)

A

A

5. januar 2024

Elsker denne! Er veldig glad i vaniljekesam og har prøvd både vanlig og mager, synes ikke det gjør noe særlig forskjell på saftighet :) i kremosten bruker jeg appelsinsaft og appelsinskall, blir knallgodt!

Linda Stuhaug

7. januar 2024

Fantastisk😍

K

Kai-Ling

27. april 2022

Den er kjempe god.🥰😍

Linda Stuhaug

28. april 2022

Så kjekt du synes det🥰

J

Jorunn

13. mai 2022

Fantastisk god kake! den er favoritten i huset!!

Linda Stuhaug

13. mai 2022

Såå kjekt å lese!! 🤩

H

Hanne

24. september 2024

Jeg har ikke sukrin, kan man bruke vanlig sukker? Og om det er mulig vil du da anbefale og bruke 50/50 av hvitt og brunt sukker?

Linda Stuhaug

24. september 2024

Jaja, så lenge du bruker tilsvarande mengde 150 g sukker :) Gjerne en blanding av brunt og kvitt sukker!

S

Sophie

10. juli 2023

Tusind tak for alke disse sukkerfri lager👋👋👋

Linda Stuhaug

11. juli 2023

Så hyggelig😍😍

S

Sandra

5. mai 2022

Kan man ikkje bare bruke 200g sukrin gold må man ha forskjellige typer søtning? 🤔

Linda Stuhaug

6. mai 2022

Må ingenting :) Men eg synes alltid det er best å kombinere sukrin gold og sukrin+, men har du kun sukrin gold så bruker du berre det😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg