Annonse
5. august 2016
Mini smuldrepai med blåbær
Innholder annonselenker
Hei!
Blåbærsesongen er i full gang, og eg ha allerede spist eit par skåler med nyplukka blåbær – det er jo så godt 🙂 Men blåbærene er ikkje berre supergode å spise aleine, dei er også heilt supre å bake med.
Eg har fleire søte oppskrifter med blåbær i arkivet, og før eg deler nye oppskrifter vil eg dra fram en tidligere favoritt. Mini smulrepai uten sukker som lages relativt kjapt og enkelt. Denne får eit crunchy havrelokk og sammen med den varme blåbærblandinga i bunn blir det en nydelig dessert:
Mini smuldrepai med blåbær, 2-3 stk
200 g ferske eller frosne blåbær
25 g sukrin+
15 g sukrin gold
0,5 dl vatn
1 ss potetmjøl
40 g havregryn, lettkokte
20 g sukrin gold
20 g ekte smør
Slik gjer du:
Ha blåbæra i en kjele sammen med vatn, sukrin+ og sukringold. Varm opp, rør underveis og la det småkoke noken minutter. Ta kjelen av panna og visp inn potetmjøl. Ha blandinga over i porsjonsformer eller paiform.
Smelt smør i ei steikepanne, tilsett havregryn og sukrin gold. Bruk middels varme, rør rundt og la det få surre litt uten at det blir brunt. Fordel som topping over blåbærblandinga. Steik paiene på 175 grader i 10-20 minutter, til havregrynene får en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge du lot havregrynblandinga surre i panna. Avkjøl litt før servering så toppingen blir crunchy.
Server gjerne varm eller lun – kanskje med en klatt vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam/yoghurt?
Tips og alternativer*
– bytt gjerne sukrin+ og sukrin gold med anna tilsvarande søtning, men eg anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
– bruk store, glutenfri havregryn for 100% glutenfri smuldrepai.
– bringebær eller andre bær kan gjerne erstatte blåbær.
Kanskje denne passer å lage iløpet av helga, med nyplukka bær?
Blåbærsesongen skal utnyttes til det fulle hos meg iallefall!
Ha en strålande fredag 🙂
Annonse
4 Kommentarer
Tone kolstø
22. september 2020

Linda Stuhaug
22. september 2020
Tone Kolstø
22. september 2020

Linda Stuhaug
22. september 2020
SKRIV EN KOMMENTAR