Annonse
11. april 2018
Naturlig søte og seige sjokoladetrøfler
Desse sjokoladetrøflane/lignande sjokoladetrøfler lagde eg mykje for nokre år tilbake, men i det siste så har eg laga andre varianter av trøflane – sånn som pistasje trøflerog peanøtt-trøfler. For eit par veker sida fikk eg skikkelig lyst på sjokoladetrøfler igjen, og det tok meg ikkje meir enn 10 minutt fra start til slutt – så var sjokoladetrøflane klare!
Desse er søte, seige og skikkelig gode. Du trenger ingen helsekostprodukt og resultatet blir brownies-lignande-kuler uten tilsatt sukker, gluten eller melk, mmm♥
Sjokoadetrøfler, 15 stk
100 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
60 g naturelle cashewnøtter*
1 toppa ss kakao
en god klype maldonsalt
Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse. Trill ut til ei lang pølse, skjær i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne i kakao, kokos, hakkede nøtter eller lignande.
Sjokoladetrøflane er spiseklare etter ca. 30 minutt i frysaren. Oppbevarast gjerne i frysaren, og holder seg i månedsvis 🙂
Tips/alternativ*
– Cahewnøtter kan byttast med andre typer nøtter som mandler, peanøtter, valnøtter og lignande. Aller best blir trøflane om nøttene er rista på forhånd – men det er ikkje nødvendig. Tåler du ikkje nøtter kan du for eksempel bruke solsikkekjerner.
Fulle av god næring både fra dadler og nøtter! Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks eller ha med som påfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.
Trenger absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte – desse er minst like gode – om ikkje bedre enn mange av snacks-oppskriftene med sukrinvariantane. Eg er veldig glad i dadler då, og sjølv om eg vil påstå at man ikkje kjenner smaken av dadler her (som og veldig mange lesere seier) – så er det noko med det 🙂
Har du prøvd trøffelkuler med dadler før? Prøv denne oppskrifta om du er glad i sjokkis/brownies♥
Annonse
23 Kommentarer
Bente
18. desember 2018

Linda Stuhaug
19. desember 2018
Dina
12. desember 2018

Linda Stuhaug
13. desember 2018
Monica
10. desember 2018

Linda Stuhaug
12. desember 2018
Vilde
11. november 2018

Linda Stuhaug
11. november 2018
Hana
7. april 2019

Linda Stuhaug
8. april 2019
ingvild
28. mai 2019

Linda Stuhaug
29. mai 2019
HanneMarie
12. april 2018

Linda Stuhaug
13. april 2018
Elin
11. april 2018
Bakeglad jente
11. november 2018
Jane
11. april 2018

Linda Stuhaug
12. april 2018
J
11. april 2018

Linda Stuhaug
12. april 2018
Cecilie
11. april 2018
Silje
16. april 2020

Linda Stuhaug
16. april 2020
SKRIV EN KOMMENTAR