Linda Stuhaug

Annonse

29. november 2022

Ovnsbakt havregraut i form

Ovnsbakt havregraut i form
Heisann dåkke! I forrige veke var eg i Oslo, og der blei eg invitert på lunsj hos mi fine foodies-venninne Lise (lisesofies på instagram, sjekk ho ut!) - og på menyen stod det ovnsbakt havregraut i form😍Det var altså så utrulig godt, og oppskrifta hadde ho lagt ut på instagram noken dager i forveien. Heldigvis knipsa eg noken bilder og har fått lov å dele oppskrifta med dåkke her! Denne anbefalast virkelig, perfekt å lage opp søndags kveld og ha til frukost og/eller lunsj utover veka:
Ingredienser, 4-6 porsjoner: • 2 overmodne bananer • 2 egg • 1 ss valgfri søtning • 1 ss chiafrø • 2 ss mandler • 5 dl melk • 5 dl havregryn Topping: • 2 dl blåbær • 4-6 ruter valgfri sjokolade • gjerne litt heimelaga mandelsmør Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader over-undervarme. Mos banana rett i den ildfaste formen med en gaffel. Bland inn resten av ingrediensane. 2. Topp med blåbær, sjokoladebiter og mandelsmør. 3. Steik midt i ovnen i ca 25 minutt til den er gyllen og gjennomstekt.
Server varm eller kald, gjerne med en god klatt vaniljekesam eller anna type vaniljeyoghurt!

Heisann dåkke!

I forrige veke var eg i Oslo, og der blei eg invitert på lunsj hos mi fine foodies-venninne Lise (lisesofies på instagram, sjekk ho ut!) - og på menyen stod det ovnsbakt havregraut i form😍Det var altså så utrulig godt, og oppskrifta hadde ho lagt ut på instagram noken dager i forveien. Heldigvis knipsa eg noken bilder og har fått lov å dele oppskrifta med dåkke her!

Denne anbefalast virkelig, perfekt å lage opp søndags kveld og ha til frukost og/eller lunsj utover veka:

Ingredienser, 4-6 porsjoner:
• 2 overmodne bananer
• 2 egg
• 1 ss valgfri søtning
• 1 ss chiafrø
• 2 ss mandler
• 5 dl melk
• 5 dl havregryn

Topping:
• 2 dl blåbær
• 4-6 ruter valgfri sjokolade
• gjerne litt heimelaga mandelsmør

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader over-undervarme. Mos banana rett i den ildfaste formen med en gaffel. Bland inn resten av ingrediensane.
2. Topp med blåbær, sjokoladebiter og mandelsmør.
3. Steik midt i ovnen i ca 25 minutt til den er gyllen og gjennomstekt.

Server varm eller kald, gjerne med en god klatt vaniljekesam eller anna type vaniljeyoghurt!

Annonse

18 Kommentarer

I

Ingvild

22. april 2023

Hei! Kan man bytte ut melk med vann i denne oppskriften? :)

L

Linda Stuhaug

23. april 2023

Det skal nok gå fint😃

E

Erika Johannesson

7. desember 2022

Hei 😊 ser nydelig ut 🤩jeg har ikke mulighet til å lage mandelsmør akkurat nå,men tenkte lage denne oppskriften og lurer på om det vil passe med hjemmelaget peanøttsmør istede ? Mvh Erika

L

Linda Stuhaug

11. desember 2022

Absolutt!! :)

E

Erika Johannesson

7. desember 2022

Det ble veldig godt med peanøttsmør 😊 men jeg får den ikke "gjennomstekt" har stått i ovn 55 minutter . Men jeg misforstår kanskje hva det vil si med gjennomstekt i denne oppskriften? Veldig god uansett 🤩 bare lurer på om jeg har gjort noe feil 🙂Mvh Erika

L

Linda Stuhaug

11. desember 2022

Den skal dere veeeldig saftig, ikkje typisk "kake"konsistens :) Du har nok ikkje gjort noke feil😃

H

Hilde R

29. august 2023

Nyyydelig!!!! Lette fortvila etter denne artikkelen, måtte finne den igjen, for den her e nydelig!!! Kjekt med dessert til frokost🤗

L

Linda Stuhaug

31. august 2023

Så kjekt den smaker🤗

K

Kari

12. mai 2024

Er veldig glad i grøt, men er ikke så begeistret for banan som ingrediens. Kan den erstattes med noe annet?

L

Linda Stuhaug

12. mai 2024

Du kan sikkert bruke f.eks Kesam eller yoghurt + litt ekstra søtning :)

K

Kristin Moe

16. januar 2023

Elsker denne🤩 Men har du noen tips til å lage den uten banan?

L

Linda Stuhaug

17. januar 2023

Du kan bytte med f.eks kesam (200-250 g) og bruke litt ekstra søtning🤩

K

Kristin Moe

18. januar 2023

Takk for tips! Brukte Cottage cheese og syns det funka bra også👌

L

Linda Stuhaug

21. januar 2023

Så bra😃

E

Elise Kaspara

24. november 2024

Hei, kan denne oppskriften lages uten egg?

L

Linda Stuhaug

25. november 2024

Det har eg ingen erfaring med. Du må nok bruke noke egg-erstatning for best resultat :)

M

Mari

14. april 2024

Denne er fantastisk god! Både med og uten sjokolade :) Funker supert til matpakke også!

L

Linda Stuhaug

15. april 2024

Så kjekt det smakte, Mari🥰

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine