Linda Stuhaug

Annonse

30. mars 2015

Panna cotta med appelsinsaus

Panna cotta med appelsinsaus
Hei godtfolk!
Vi er i gang med påskeveka – nokon har vell allerede fått påskeferie? Uansett – appelsin er en frukt som virkelig hører påska med, og derfor må den naturligvis bli brukt litt i matlaginga også. Panna cotta har eg laga i mange varianter tidligare, denne gangen er det panna cotta med appelsinsaus som skal deles!
En dessert uten tilsatt sukker og gluten, og kan lages melkefri med smak av kokos –
Panna cotta, 2 store porsjoner 2 dl valgfri melk 200 g gresk yoghurt/mager kesam, evt. anna yoghurt 1 vaniljestang 2-3 ts sukrin+, evt. anna søtning tilsvarande 4 ts sukker 3 gelatinplater
Slik gjer du: 1. Skrap godt ut frøene fra vaniljestanga og ha både frø og vaniljestang i en kjele med melk og sukrin+. Varm godt opp og trekk til side for å trekke ut masse smak.
2. Bløtlegg gelatinplatene 3-4 minutter i kaldt vatn. Smelt i den varme melkeblandinga (fjern vaniljestangen).
3. Rør inn yoghurt eller kesam, smak til om du ønsker den søtere. Her kan du også bruke andre fruktyoghurter for ekstra smak, for eksempel sitron. Hell i 2-3 porsjonsglass og sett til avkjøling.
For melkfri panna cotta: Bruk kokosmelk light eller anna valgfri melk og kokoskrem (den stive kremen du får når en boks vanlig kokosmelk står kaldt) istedenfor yoghurt/kesam. Mengden og framgangsmetode blir den samme.
Appelsinsaus 1 appelsin 1/2 sitron 1-2 ts sukrin+ Eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Press safta ut av appelsinen og sitronen, riv gjerne litt av appelsinskallet og ha med safta. Kok opp på svak varme sammen med sukrin+ og ekte vaniljepulver, la det småkoke nokon minutter før du setter til avkjøling. Hell over panna cotta ved servering.
Min favorittsaus til panna cotta er og forblir bringebærcoulis, men godt og kjekt å prøve litt nytt også!
Påskedessert for store og små!

Hei godtfolk!

Vi er i gang med påskeveka – nokon har vell allerede fått påskeferie? Uansett – appelsin er en frukt som virkelig hører påska med, og derfor må den naturligvis bli brukt litt i matlaginga også. Panna cotta har eg laga i mange varianter tidligare, denne gangen er det panna cotta med appelsinsaus som skal deles!

En dessert uten tilsatt sukker og gluten, og kan lages melkefri med smak av kokos –

Panna cotta, 2 store porsjoner
2 dl valgfri melk
200 g gresk yoghurt/mager kesam, evt. anna yoghurt
1 vaniljestang
2-3 ts sukrin+, evt. anna søtning tilsvarande 4 ts sukker
3 gelatinplater

Slik gjer du:
1. Skrap godt ut frøene fra vaniljestanga og ha både frø og vaniljestang i en kjele med melk og sukrin+. Varm godt opp og trekk til side for å trekke ut masse smak.

2. Bløtlegg gelatinplatene 3-4 minutter i kaldt vatn. Smelt i den varme melkeblandinga (fjern vaniljestangen).

3. Rør inn yoghurt eller kesam, smak til om du ønsker den søtere. Her kan du også bruke andre fruktyoghurter for ekstra smak, for eksempel sitron. Hell i 2-3 porsjonsglass og sett til avkjøling.

For melkfri panna cotta:
Bruk kokosmelk light eller anna valgfri melk og kokoskrem (den stive kremen du får når en boks vanlig kokosmelk står kaldt) istedenfor yoghurt/kesam. Mengden og framgangsmetode blir den samme.

Appelsinsaus
1 appelsin
1/2 sitron
1-2 ts sukrin+
Eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Press safta ut av appelsinen og sitronen, riv gjerne litt av appelsinskallet og ha med safta. Kok opp på svak varme sammen med sukrin+ og ekte vaniljepulver, la det småkoke nokon minutter før du setter til avkjøling. Hell over panna cotta ved servering.

Min favorittsaus til panna cotta er og forblir bringebærcoulis, men godt og kjekt å prøve litt nytt også!

Påskedessert for store og små!

Annonse

2 Kommentarer

R

Ruth Solveig

23. april 2020

Hei! Denne ser veldig god ut 🙂 Lurer på om det er heilt nødvendig med vaniljestang eller om det går ann å bruke vaniljesukker i staden?

Linda Stuhaug

23. april 2020

Hei! Heilt nødvendig er det ikkje, men vaniljestang gir en veldig god og unik smak 🙂 Men bruk gjerne vaniljesukker om du heller vil det!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg