Annonse
20. juni 2016
Søte, saftige, sukkerfri pannekaker
/innholder annonselenker
Pannekaker er noko eg spiser nesten kvar einaste dag. Proteinrike, sukkerfri, grove og mektige pannekaker til frukost, lunsj eller kveldsmat. Det lages på kort tid og krever ingredienser som alltid er tilgjengelig hos meg, derfor er det ekstra lettvint. Så må eg sei det smaker fantastisk med nystekte, søte og saftige pannekaker med deilig topping 🙂
Lag deg eit pannekakemåltid du også, med sommerens friske bær som tilbehør. Eg bruker min faste oppskrift som er så innimari enkel:
Havrepannekaker, 1 porsjon
♦ 1 egg
♦ 100 g kesam
♦ 30 g havremel
♦ 15 g vaniljeprotein (kan byttes med meir havremel)
♦ 1/2-1 ts sukrin+ (kan byttes med anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
♦ 1/2 ts bakepulver
♦ eit godt dryss kanel og kardemomme
♦ evt. litt væske
Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske etter korleis du ønsker pannekakene dine: fyldig røre gir færre fyldige pannekaker, tynn røre gir fleire tynnere pannekaker. For å få fluffy, litt tjukke pannekaker (nesten lapper) så anbefaler eg å ikkje bruke væske.
Steik gylne på litt over middels varme (5-6 /9) til en gyllen og fin farge. Server helst nystekte, men dei er også gode lune eller kalde.
Snu pannekakene når overflata begynner å boble (for fyldige pannekaker!):
Nyt pannekakene med den toppingen du liker! Min store favoritt, som eg nesten alltid spiser, er cottage cheese med sukkerfritt jordbærsyltetøy.
Men det er også godt med en klatt gresk yoghurt, friske bær og eit dryss sukrin+ :
Det skjer at eg lager pannekakene i vaffeljern istedenfor, eller bytter litt om på ingredienser for variasjon. Søtpotetpannekaker, gulrotpannekaker, eplepannekaker, sjokoladepannekaker er nokre andre varianter eg lager innimellom, men den aller beste oppskrifta, dagens variant, er den som eg bruker aller mest 🙂
God mandag 🙂
Annonse
2 Kommentarer
Lukas Hoem
17. april 2022

Linda Stuhaug
18. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR