Annonse
7. februar 2022
Peanøttkuler med vaniljesmak
- 250 g saftige dadler (vekt uten stein)
- 100 g salte peanøtter (evt andre nøtter)
- 30 g vaniljeproteinpulver (evt sjokoladeproteinpulver)
- 30 g valgfri sjokolade
- Ha dadler, peanøtter og vaniljeproteinpulver i en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til en klebrig og formbar masse.
- Trill ut til ei eller to «pølser», skjær opp i biter og form til kuler mellom hendene.
- Smelt sjokoladen og fordel over kulene. Eg tar den smelta sjokoladen opp i enden av en brødpose, klipper eit lite hol og spruter forsiktig over kulene. Topp gjerne med hakka peanøtter og/eller litt maldonsalt.
- Sett i frysaren minst eit par timer før servering for at kulene skal få sette seg litt. Utover det kan du oppbevare kulene både i kjøleskap og frysar. Dei står seg i månedsvis 🙂
God mandag!
Denne veka starter eg rett og slett med en deiiilig snackoppskrift: daddelkuler♥ En ny oppskrift på daddelkuler faktisk, der eg har tilsatt vaniljeproteinpulver. Eg fikk en tanke om at det kunne vere godt for ei stund tilbake, og det var det. Skikkelig godt faktisk! Vaniljeproteinpulver gjorde kulene ekstra søte med ein god vaniljesmak.
Så, har du proteinpulver i hus (du kan bruke sjokoladesmak og) kan denne oppskrifta anbefalast! Og har du det ikkje, så kan du berre droppe det og bruke ekstra nøtter istedenfor, evt en anna smakstilsetning du liker (kokos for eksempel) 🙂
Du trenger, ca 30 stk:
250 g saftige dadler (vekt uten stein)
100 g salte peanøtter (evt andre nøtter)
30 g vaniljeproteinpulver (evt sjokoladeproteinpulver)
30 g valgfri sjokolade
PS! Bruker du usalta nøtter vil eg anbefale å rise desse gylne i ei tørr steikepanna først. Eg vil og anbefale å bruke litt salt i blandinga.
Framgangsmåte:
Ha dadler, peanøtter og vaniljeproteinpulver i en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til en klebrig og formbar masse.
Trill ut til ei eller to «pølser», skjær opp i biter og form til kuler mellom hendene.
Smelt sjokoladen og fordel over kulene. Eg tar den smelta sjokoladen opp i enden av en brødpose, klipper eit lite hol og spruter forsiktig over kulene. Topp gjerne med hakka peanøtter og/eller litt maldonsalt.
Sett i frysaren minst eit par timer før servering for at kulene skal få sette seg litt. Utover det kan du oppbevare kulene både i kjøleskap og frysar. Dei står seg i månedsvis 🙂
Angåande dadler:
Eg bruker saftige dadler i lausvekt eller «Juicy dates» som eg kjøper i 600-grams pakninger. Sistnevnte er skikkelig saftige, gode dadler som eg virkelig kan anbefale, det er stort sett desse eg kjøper 🙂 Desse har tre ulike forpakninger, men dadlane/innholdet er det samme. Finnes i dei fleste butikker.
Prøv desse du og! Knallgode 🙂
Ha en fin mandag♥
Annonse
20 Kommentarer
Aina
15. februar 2022

Linda Stuhaug
15. februar 2022
Emma
9. februar 2022

Linda Stuhaug
9. februar 2022
Maria
16. august 2022

Linda Stuhaug
17. august 2022
Kake Arild
8. februar 2022

Linda Stuhaug
9. februar 2022
Hanne
8. februar 2022

Linda Stuhaug
8. februar 2022
Anne
8. februar 2022

Linda Stuhaug
8. februar 2022
Ingvild
7. februar 2022

Linda Stuhaug
7. februar 2022
Hege
15. mars 2022

Linda Stuhaug
15. mars 2022
Camilla
6. mai 2022

Linda Stuhaug
7. mai 2022
Tina
3. april 2022

Linda Stuhaug
5. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR