Linda Stuhaug

18. juli 2016

Proteinrike matmuffins med ost & skinke

Proteinrike matmuffins med ost & skinke
God mandag!
De som følger meg jamnt og trutt kjenner nok igjen denne oppskrifta på matmuffins – det er nemlig matmuffins med utgangspunkt i mine tidligere oppskrifter på blant annaproteinrikt havrebrød, proteinrike havrebriks, rundstykkerog hamburgerbrød. En oppskrift laga i mange varianter, rett og slett fordi grunnoppskrifta er så god og veldig populær hos dokke! Så denne gangen har eg rett og slett laga matmuffins med ost og skinke – like saftige, like sunne, like raske og like enkle:
Proteinrike matmuffins med ost & skinke, ca. 10 stk 2 egg 150 g cottage cheese 100 g kesam 150 g havregryn 100 g havremel 2 ts bakepulver 1/2 ts salt 100-150 g revet ost 150-200 g skinke i biter 4 stk vårløk 1/2 ts oregano
Slik gjer du: 1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver, salt og oregano, deretter havregryn og havremel.
2. Kna inn revet ost, skinke og vårløk. La deiga stå eit par minutter. Form til 8-10 matmuffins i muffinspapir eller bruk muffinsbrett.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til matmuffinsene har fått en godt gyllen farge. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Matmuffinsene holder seg ferske eit par dager i kjøleskap, og dei smaker aller best om dei blir litt oppvarma før servering (men er også gode kalde!). Kan fint fryses og tines opp igjen seinare.
Tips! Bruk gjerne grunnoppskrifta og fyll med det fyllet du måtte ønske. Tacokjøttdeig & ost, kjøttfyll i tomatsaus, pesto & skinke, grønnsaker & ost er nokre forslag.
Hugs å bruke glutenfritt havremjøl og havregryn for heilt glutenfri matmuffins.
Proteinrike, grove, mektige og knallgode!
Kanskje desse frister som turmat på neste langtur/fjelltur? Heilt supre er dei også å ta med i lunsjboksen på skule eller jobb! Nyt 🙂

God mandag!

De som følger meg jamnt og trutt kjenner nok igjen denne oppskrifta på matmuffins – det er nemlig matmuffins med utgangspunkt i mine tidligere oppskrifter på blant anna proteinrikt havrebrød, proteinrike havrebriks, rundstykkerog hamburgerbrød. En oppskrift laga i mange varianter, rett og slett fordi grunnoppskrifta er så god og veldig populær hos dokke! Så denne gangen har eg rett og slett laga matmuffins med ost og skinke – like saftige, like sunne, like raske og like enkle:

Proteinrike matmuffins med ost & skinke, ca. 10 stk
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
100-150 g revet ost
150-200 g skinke i biter
4 stk vårløk
1/2 ts oregano

Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver, salt og oregano, deretter havregryn og havremel.

2. Kna inn revet ost, skinke og vårløk. La deiga stå eit par minutter. Form til 8-10 matmuffins i muffinspapir eller bruk muffinsbrett.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til matmuffinsene har fått en godt gyllen farge. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Matmuffinsene holder seg ferske eit par dager i kjøleskap, og dei smaker aller best om dei blir litt oppvarma før servering (men er også gode kalde!). Kan fint fryses og tines opp igjen seinare.


Tips!
Bruk gjerne grunnoppskrifta og fyll med det fyllet du måtte ønske. Tacokjøttdeig & ost, kjøttfyll i tomatsaus, pesto & skinke, grønnsaker & ost er nokre forslag.

Hugs å bruke glutenfritt havremjøl og havregryn for heilt glutenfri matmuffins.


Proteinrike, grove, mektige og knallgode!


Kanskje desse frister som turmat på neste langtur/fjelltur? Heilt supre er dei også å ta med i lunsjboksen på skule eller jobb! Nyt 🙂

Annonse

19 Kommentarer

M

Maren

1. februar 2019

Hvordan gjør man det hvis man skal bruke tacokjøtteig og ost, eller kjøttfyll i tomatsaus? knar man det også bare inn i deigen, slik som man gjør med ost og skinke i denne oppskriften? Hvis jeg skal følge denne oppskriften som gir ca 10 muffins, hvor mye kjøtteig må jeg ha da?

Linda Stuhaug

3. februar 2019

Her må du nesten berre prøve deg litt fram. Bruker du tacokjøttdeig er det berre å kna det inn i deiga på samme måten som i denne oppskrifta. Det kan nok fort bli litt gris med kjøttfyll i tomatsaus 😉 Følg ca. samme mengde du 🙂

M

M

30. januar 2019

Disse så digg ut, hvordan får man disse melkefri?:-)

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Eventuelt melkefri creme fraiche for eksempel og droppe osten, men det blir nok langt ifra det samme…

t

tonje

27. januar 2019

Kan man bruke creme faiche eller rømme i stedet for kesam og cottage cheese?

Linda Stuhaug

27. januar 2019

Det går nok fint det 🙂

V

Vilde

19. august 2019

Hei! Tror du revet ost kan byttes ut med for eksempel mager skinke/bacon-ost? Har ikke ost i kjøleskapet, men veldig lyst på muffins til frokost 😀

Linda Stuhaug

20. august 2019

Hei! Ja, alt går – men det blir jo ikkje heilt det samme sjølvsagt 🙂

J

Jorunn Fillingsnes

19. august 2019

Hei. Hva kan jeg bytte havregryn med for å få disse lav carbo

Linda Stuhaug

20. august 2019

Ein type lavkarbomjøl som du bruker 🙂 Men eg kan ikkje garantere deg noko suksess 😉

M

Monika

12. august 2019

Er det vanlig liten str på formene?

Linda Stuhaug

12. august 2019

Ja 🙂

S

Solveig Karlsen

11. april 2018

Nå er jeg spent, de står i ovnen, men synes mulig deigen var veldig kompakt, og de eser lite. Skal det være så?

Linda Stuhaug

12. april 2018

Eg har prøvd med både svisker og aprikos, og det er rett og slett ikkje heilt til å anbefale 😉 Blir langt ifra det samme når det kjem til både konsistens og smak, men det er jo eit alternativ.

H

HONNY

22. februar 2018

Hei! Skulle til å lage disse, men har kun mager Cottage cheese. Er det ok? Ser at Kesam bør være orginal…..

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Det går fint, men anbefaler virkelig at kesamen vertfall er original 🙂

a

adam yousuf

5. august 2018

kan man bytte ut skinke med andre typer kjøtt/kylling eller fisk?

Linda Stuhaug

5. august 2018

Ja, absolutt 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg