Linda Stuhaug

31. mars 2016

Proteinrikt havrebrød

Proteinrikt havrebrød
Heihei!
På utkikk etter eit saftig, smakfullt brød med sprø skorpe? Da kan eg anbefale dette proteinrike havrebrødet! Ingen elting eller heving, du rører kun sammen ingrediensene, så lager det seg sjølv i ovnen.
Brødet er veldig næringsrikt, inneholder masse proteiner, langsomme karbohydrater og fiber. Det smaker like godt med pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat, eller som tilbehehør til salat, suppe eller gryte. Utgangspunktet for denne oppskrifta er mine tidligere oppskrifter og varianter av havrerundstykker/proteinrundstykker som eg posta for eit år sida og har fått mange gode tilbakemeldinger på:
Proteinrikt havrebrød, 1 stk 300 g cottage cheese 200 g original kesam, evt. meir cottage cheese 4 egg 250 g havremel 250 g havregryn 1 toppa ss bakepulver 1 ts salt
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser. Tilsett deretter havregryn, havremel, bakepulver og salt, bland godt og la deiga svelle 5-10 minutter.
Hell deiga over i en brødform (1 liter) med bakepapir. Steik på nederste rille i 60 minutter, eller til brødet har fått en gyllen farge og begynner å bli sprøtt på toppen. Avkjøl.
Brødet holder seg godt og ferskt eit par dager. Det kan fint fryses, enten som brødskiver eller heile brødet.
Brødet er naturlig glutenfritt, men for 100% glutenfritt resultat bruker man glutenfritt havremel og glutenfri havregryn.
Perfekt brød i matpakken til båd store og små! Dette inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂
Like godt med salt som søtt pålegg! Prøv dette brødet, du vil virkelig ikkje angre 🙂
Ha en fin dag!

Heihei!

På utkikk etter eit saftig, smakfullt brød med sprø skorpe? Da kan eg anbefale dette proteinrike havrebrødet! Ingen elting eller heving, du rører kun sammen ingrediensene, så lager det seg sjølv i ovnen.

Brødet er veldig næringsrikt, inneholder masse proteiner, langsomme karbohydrater og fiber. Det smaker like godt med pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat, eller som tilbehehør til salat, suppe eller gryte. Utgangspunktet for denne oppskrifta er mine tidligere oppskrifter og varianter av havrerundstykker/proteinrundstykker som eg posta for eit år sida og har fått mange gode tilbakemeldinger på:


Proteinrikt havrebrød, 1 stk
300 g cottage cheese
200 g original kesam, evt. meir cottage cheese
4 egg
250 g havremel
250 g havregryn
1 toppa ss bakepulver
1 ts salt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser. Tilsett deretter havregryn, havremel, bakepulver og salt, bland godt og la deiga svelle 5-10 minutter.

Hell deiga over i en brødform (1 liter) med bakepapir. Steik på nederste rille i 60 minutter, eller til brødet har fått en gyllen farge og begynner å bli sprøtt på toppen. Avkjøl.

Brødet holder seg godt og ferskt eit par dager. Det kan fint fryses, enten som brødskiver eller heile brødet.


Brødet er naturlig glutenfritt, men for 100% glutenfritt resultat bruker man glutenfritt havremel og glutenfri havregryn.

Perfekt brød i matpakken til båd store og små! Dette inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂



Like godt med salt som søtt pålegg! Prøv dette brødet, du vil virkelig ikkje angre 🙂

Ha en fin dag!

31 Kommentarer

T

Titti Ljungberg-Tvedt

2. mars 2019

Fy flate, så godt brød

Linda Stuhaug

4. mars 2019

Hurra, så kjekt du liker det 😀

M

Marianne

6. oktober 2019

Blir brødet like godt med glutenfritt mel?

Linda Stuhaug

6. oktober 2019

Kva tenker du på slags mjøl? Vil i utgansgpunktet anbefale deg å bruke havremjøl/havregryn ettersom andre mjøltyper ofte gir eit annleis resultat 🙂

H

Hege

11. juni 2019

Hei Har laget brødet noen ganger nå, men det blir veldig kompakt (som fører til at minstefrøkna i huset nekter å spise det), er det kanskje bedre å lage rundstykker istedenfor? Blir de mindre kompakte?

Linda Stuhaug

12. juni 2019

Ja, det blir kompakt. Det er meininga det 🙂 Du kan prøve å lage rundstykka eventuelt, dei er kanskje littegrande meir luftige så mengden blir mindre.

J

Jeanette Sandnes Jansen

16. september 2021

Hei. Brødet jeg lagde ble veldig tungt, kompakt og lavt. Hva galt har jeg gjort? Mvh Jeanette.S.Jansen.

Linda Stuhaug

16. september 2021

Hei! Det skal vere litt kompakt, oppskrifta er laga sånn 🙂 Visst du har fulgt oppskrifta til punkt og prikke så har du nok ikkje gjort noke feil!

I

Ingebjørg

17. juni 2021

Er dette brødet greit å ete når en har diabetes?

Linda Stuhaug

17. juni 2021

Det er nok eit av dei beste ja 😉

K

Kjetil Finjord

22. november 2019

Fantastisk godt brød dette, det er blitt vårt favorittbrød

Linda Stuhaug

23. november 2019

Det er veldig kjekt å lese, Kjetil 😀

A

Ann-karin

30. mai 2022

Bør egga vere romtempererte?

Linda Stuhaug

1. juni 2022

Det har ingenting å bety :)

A

Andreas

3. april 2018

Hei, jeg er på en steinalderdiet og kan spise havregryn, egg og de greiene der. Men kesam og cottage cheese inneholder enten gluten eller laktose som jeg ikke skal ha. Er det noe jeg kan erstatte dette med for å få et godt brød? Helst naturlige ting som vann, egg osv.

Linda Stuhaug

4. april 2018

Eg har ikkje laga dette brødet uten kesam/cottage cheese, så eg kan ikkje svare på om det blir godt uten. Du kan evt. prøve med kokosmelk/kokoskrem for eksempel 😉

C

Camilla

29. mars 2018

Har regnet ut kaloriene. Der er 2698,8 i helebrødet. Ca 180 i en skive

Linda Stuhaug

30. mars 2018

Det vil no komme an på kor mange brødskiver man skjærer i 😉 Eg får 20-22 brødskiver av eit brød (+ ytterskalker) 🙂

S

Silje

11. mars 2018

Hei! Hva tror du – kan proteinrik soyayoghurt erstatte kesam og cottage cheese? (Skal unngå melkeprotein)

Linda Stuhaug

12. mars 2018

Det vil eg tru går fint 🙂

T

Therese

27. februar 2018

Hei! Lagde brødet ditt i helgen og det var helt fantastisk! Elsker oppskriftene dine! Lurte bare på om du kjører deigen i maskin etter du har tilføyd tørrvarene, eller om du bare rører sammen?

Linda Stuhaug

27. februar 2018

Så hyggelig, Therese 🙂 Eg berre rører sammen uten maskin, eg 😉

T

Therese

4. mars 2018

Oppbevarer du det i kjøleskap eller i romtemperatur? evt. Tror du det blir tørt i kjøleskap?

Linda Stuhaug

4. mars 2018

Romtemperatur stort sett, men kan nok fint oppbevarast i kjøleskapet også 🙂

E

Elisabeth

27. mai 2018

Hei! Jeg er veldig fersk på brødbaking, men prøvde meg på denne oppskriften. Eneste var at jeg hadde kun mager kesam og store havregryn hjemme, men tenkte jeg skulle gi det et forsøk uansett. Deigen ble klissete og kompakt som den skulle. Da jeg hadde stekt den i 50-60 minutter og den var blitt gyllen/sprø på toppen, så skulle jeg ta den ut av formen (men burde kanskje ha ventet til den var kaldere?) og da hang bunnen igjen i formen 🙁 Og brødet var generelt ganske smuldrete i konsistensen når jeg prøvde å skjære i det, akkurat som at det ikke hang helt sammen… men fortsatt saftig og veldig god på smak heldigvis!! Men tror du den ble slik smuldrete fordi jeg brukte mager kesam og store gryn? Eller er det noe annet det kommer av, steketiden etc? Hilsen nybegynner 🙂

Linda Stuhaug

28. mai 2018

Heisann! Det er egentlig litt vanskelig å svare på, men eg anbefaler aldri å bruke mager kesam på oppskrifter som skal varmast, denne tåler ikkje oppvarming og det er typisk at ein får slikt resultat som du får her 😉 Så kan det vere en kombinasjon med at du og har brukt store havregryn. Prøv med vanlig kesam og lettkokte neste gang – og bruk bakepapir i formen din, så skal du sjå at resultatet blir mykje bedre 🙂

E

Elisabeth

9. mai 2019

Fulgte rådene dine og da gikk det veldig bra. Godt og mettende brød. Nam! 🙂

Linda Stuhaug

10. mai 2019

Flott 😀

E

Elisabeth

28. mai 2018

Tusen takk! 🙂

M

Malin

19. oktober 2020

Hei, Hvor har du kjøpt 1 liters brødform? og hvor mange cm er den? 🙂

Linda Stuhaug

20. oktober 2020

Hei! Det hugser eg ikkje, hatt den i sikkert 10 år, hehe. Har heller ikkje måleband akkurat no, men tippe den er 25-30 cm 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg