Linda Stuhaug

Annonse

20. mars 2015

Raske og enkle havrerundstykker

Raske og enkle havrerundstykker
God fredag alle sammen! Helga er like rundt hjørnet, så derfor vil eg dele oppskrift på nokre supre havrerundstykker som kan passe til helgefrukosten.
Desse er heilt topp på fleire måter – du rører berre sammen deiga, slipper elting og heving, og på ca. 30 minutter kan du ha rykande ferske rundstykker på frukostbordet. Dei er glutenfri og kan fint lages melkefri for dei som trenger det. Rundstykkene er grove, saftige, smakfulle med sprø skorpe, akkurat som eg liker det!
Passer på frukostbordet, i lunsjboksen, tilbehør til suppe, kan brukes som hamburgerbrød (!), turmat eller kveldsmat.
Du trenger, 6 rundstykker 100 g (glutenfri) havregryn 100 g (glutenfritt) havremel 70 g valgfritt mel, eller meir havremel 250 g cottage cheese, evt. kesam 2 egg 1 ts salt 2 ts bakepulver
Bland sammen dei tørre ingrediensene. Mos cottage cheese klumpfritt med en stavmikser, bland sammen med egg og egg tørrvarer. Deiga blir litt klissette, så bruk gjerne litt vatn på hendene til å forme 6 runde rundstykker. Eg pensla mine rundstykker med egg og hadde over litt havregryn. Steik på 180 grader, midt i ovnen ca. 20 minutter, til en gyllen og sprø overflate. Avkjøl på rist.
Rundstykkene smaker aller best samme dag, men kan fint oppbevares i romtemperatur noken dager. Dei er heilt knall å fryse.
Tips & alternativer – For melkefri rundstykker kan du bytte kesam med søtpotetmos eller kokoskrem – kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kjølig. – Bruk gjerne nøtter, frø eller kjerner i deiga / på toppen for ekstra konsistens og crunch. Eg har brukt gresskarkjerner og solsikkefrø tidligare, veldig godt! – Du kan også smakstilsette deiga med ulike krydder og urter for ekstra smak. – Som valgfritt mel kan du bruke meir havregryn / havremel, eller den meltypen du liker. Spelt, kveite, bokhvete, kokos, bakeprotein…
Helg betyr baketid – håper desse kan friste hos noken av dere!

God fredag alle sammen!
Helga er like rundt hjørnet, så derfor vil eg dele oppskrift på nokre supre havrerundstykker som kan passe til helgefrukosten.

Desse er heilt topp på fleire måter – du rører berre sammen deiga, slipper elting og heving, og på ca. 30 minutter kan du ha rykande ferske rundstykker på frukostbordet. Dei er glutenfri og kan fint lages melkefri for dei som trenger det. Rundstykkene er grove, saftige, smakfulle med sprø skorpe, akkurat som eg liker det!

Passer på frukostbordet, i lunsjboksen, tilbehør til suppe, kan brukes som hamburgerbrød (!), turmat eller kveldsmat.

Du trenger, 6 rundstykker
100 g (glutenfri) havregryn
100 g (glutenfritt) havremel
70 g valgfritt mel, eller meir havremel
250 g cottage cheese, evt. kesam
2 egg
1 ts salt
2 ts bakepulver

Bland sammen dei tørre ingrediensene. Mos cottage cheese klumpfritt med en stavmikser, bland sammen med egg og egg tørrvarer. Deiga blir litt klissette, så bruk gjerne litt vatn på hendene til å forme 6 runde rundstykker. Eg pensla mine rundstykker med egg og hadde over litt havregryn. Steik på 180 grader, midt i ovnen ca. 20 minutter, til en gyllen og sprø overflate. Avkjøl på rist.

Rundstykkene smaker aller best samme dag, men kan fint oppbevares i romtemperatur noken dager. Dei er heilt knall å fryse.

Tips & alternativer
– For melkefri rundstykker kan du bytte kesam med søtpotetmos eller kokoskrem – kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kjølig.
– Bruk gjerne nøtter, frø eller kjerner i deiga / på toppen for ekstra konsistens og crunch. Eg har brukt gresskarkjerner og solsikkefrø tidligare, veldig godt!
– Du kan også smakstilsette deiga med ulike krydder og urter for ekstra smak.
– Som valgfritt mel kan du bruke meir havregryn / havremel, eller den meltypen du liker. Spelt, kveite, bokhvete, kokos, bakeprotein…

Helg betyr baketid – håper desse kan friste hos noken av dere!

Annonse

2 Kommentarer

I

Ingvild

14. desember 2022

Går det greit å bruke naturellyoghurt istedenfor cottage cheese?

Linda Stuhaug

16. desember 2022

Tja, eg anbefaler virkelig cc for best resultat, men det funker😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg