Annonse
11. august 2021
Rips- og bringebærsyltetøy
Åh! Dette var godt!!
⠀
Når eg spurte om tips/ønsker til kva eg skulle lage med hagens rips, så var rips-og bringebærsyltetøy veldig gjentakande. Og sida så mange tipsa om det, så måtte eg nesten prøve! Resultatet blei veldig godt, og det beste: ferdig på berre 10-15 minutt 🙂
Eg har laga mitt sukkerfritt med sukrin+, men her bestemme du sjølv om du vil bruke sukker eller anna søtning 🙂 Det viktigaste er å smake til så du får det så søtt som du ønsker!
⠀
Til dette glasset brukte eg:
• 300 g rips
• 300 g norske bringebær (du kan bruke både ferske og frosne)
• 50 g sukrin+ (tilsvarer 100 g sukker)
• Valgfritt: 2 ss chiafrø
TIPS! Lag gjerne større porsjon, syltetøyet kan fint frysast!
⠀
Ha alt i en kjele, kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter. Eg tilsatte også 2 ss chiafrø for å få eit enda fyldigare syltetøy, men det er ikkje nødvendig visst du liker det meir flytande. Hugs å smake til om du vil ha meir søtning!
⠀
Deretter avkjølte eg syltetøyet og hadde det over på eit glass. Står seg sannsynligvis fint ei veke eller to i kjøleskapet (eg lagde det igår), men som sagt: frys gjerne ned i porsjoner 🙂
⠀
Sylta brukte eg som topping på dagens kjøleskapsgraut til frukost, men det vil og bli brukt som eg ellers bruker syltetøy! Kjempegodt, prøv 😀
Håpe det smake!
Annonse
17 Kommentarer
Dag
31. juli 2023

Linda Stuhaug
4. august 2023
Lisbeth
30. juli 2023

Linda Stuhaug
30. juli 2023
Andrea
8. august 2022
Birgitte
2. august 2023

Linda Stuhaug
4. august 2023

Linda Stuhaug
9. august 2022
Agnes
9. august 2022
Unni
8. august 2022

Linda Stuhaug
9. august 2022
Elin
9. august 2022

Linda Stuhaug
9. august 2022
Astrid Gystøl
4. august 2023

Linda Stuhaug
6. august 2023
Line
17. juli 2024

Linda Stuhaug
17. juli 2024
SKRIV EN KOMMENTAR