Annonse
29. januar 2016
Saftig, grovt brød med sprø skorpe
Skal du bake i helga?
Da anbefaler eg heimelaga superbrød! Dette brødet er veldig smakfullt, har tyggemotstand og konsistens, saftig, sprø skorpe og eit næringsinnhold til å juble av. Grovt, fiberrikt, mektig og med litt sunt fett fra frø og kjerner.
Du slipper elting og heving – rører berre sammen ingrediensene og deretter steiker det.
Dette blei en suksess for veldig mange da eg først lagde oppskrifta for eit år tilbake. No håper eg enda fleire vil prøve seg:
Oppskrift, 1 brød
100 g havremel
100 g havregryn
100 g bokhvetemel, evt. speltmel
50 g fiberfin*
50 g kokosmel*
50 g sesammel*
70 g solsikkekjerner
70 g sesamfrø
1/2 ts salt
2 ss fiberhusk *
1,5 ss bakepulver
7 dl vatn
Slik gjer du:
Miks sammen tørrvarene og bland godt med vatn, la røra svelle i 10 minutter. Hell over i en smurt brødform, pensle toppen med litt vatn og strø over frø eller kjerner om du ønsker det. Steik på 200 grader, nederste rille i ca. 60 minutter, eller til brødet er gjennsomstekt (sjekk gjerne med en kniv eller strikkepinne).
Når det var gått 35 minutt vendte eg brødet ut av formen, pensla rundt med litt ekstra vatn og steikte resten av tida på rist. Da fikk heile brødet ei sprø skorpe.
PS! Mi brødform romma 1 liter. Brødet blei høgt og heva over kanten, du kan fint bruke større brødform, men da vil det bli lengre, litt lavere, meir skorpe og kanskje få litt mindre steiketid.
Tips og alternativer*
Meltyper: bruk gjerne speltmel framfor bokhvetemel. Du kan mikse og trikse litt med andre tørrvarer etter ønske – fiberfin, kokosmel og sesammel kan for eksempel erstattes med mandelmel og grov spelt.
Nøtter, frø og kjerner kan også byttes og brukes etter smak og behag!
Fiberhusk er viktig som bindemiddel og for å få eit saftig og komplett resultat. Kan erstattes med JBK mel eller xanthan gum.
*for 100% glutenfritt brød bruker du glutenfri havregryn og havremel.
La brødet avkjøle seg før du skjærer i skiver. Det kan forresten fint fryses, som heil brød eller i skiver 🙂
Det kjennes litt tungt og blir litt kompakt, men det merkes ikkje når du spiser skivene (utenom at det metter utrulig godt!). Like godt med både salt og søtt pålegg.
Då vil eg ønske alle sammen ei riktig god helg! Eg bruker alltid tid ute i helgene, godt å få nytte av dagslys og frisk luft når man har muligheten. Ut på tur i riktig bekledning:
// annonselenker fra x-life.no:
Tekninsk og vindtett turjakke / skijakke fra Craft her –
Tights fra IcanIwill her –
Hansker fra Craft her.
Annonse
4 Kommentarer
Sissel
10. april 2018

Linda Stuhaug
10. april 2018
Svanhild
28. mai 2018

Linda Stuhaug
29. mai 2018
SKRIV EN KOMMENTAR