Linda Stuhaug

6. april 2016

Saftig gulrotkake uten tilsatt sukker

Saftig gulrotkake uten tilsatt sukker
Innlegget inneholder annonselenker Hei og god lille-lørdag alle sammen!
No er det lenge sida eg har posta ei skikkelig festkake her på bloggen. Grunnen til at eg kaller det festkake er fordi den er stor og passer utmerket til bursdager, selskaper, kaffibesøk og det som hører med. Men sida den er sukkerfri, blodsukkervennlig, mager og eit næringsrikt alternativ kan den for all del nytes kvardag som helg 🙂
Gulrotkake er en av mine absolutt favorittkaker, også når det kommer til sunnere versjon. Denne er så saftig og god at ein ikkje skulle trudd den var nettopp det! Glasuren setter virkelig prikken over i-en, og denne gangen har eg laga den ekstra frisk og god med en ny type kremost eg prøvde. Nam!
Sukkerfri og saftig gulrotkake, stor rund 4 egg 60 g sukrin+ 100 g sukrin gold 100 g havremel 60 g speltmel (edit. For best resultant; bruk spelt eller hvetemel) 250 g kesam 2 ts bakepulver 4 ts kanel 2 ts kardemomme 2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes 300 g gulrot (før rasping)
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene utenom gulrot. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Rasp gulrot, her anbefaler eg å finraspe halvparten og grovraspe andre halvparten. Vend inn i kakerøra til slutt.
2. Hell røra i smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.
Gulrotkake glasur 1 pk kremost mandarin & ananas 1 pk philadelphia 150 g sukrinmelis 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Miks sammen og smak til om du ønsker den søtere. Bre over den avkjølte gulrotkaka. Oppbevar i kjøleskap.
Anbefaler virkelig denne kremosten som en del av glasuren. Det løfta smaksopplevelsen fleire hakk! Har du den ikkje tilgjengelig kan du bytte den ut med meir philadelphia.
PS! Denne kremosten er tilsatt litt sukker. Må du ha kaka sukkerfri må du bruke philadelphia istedenfor. Er det ikkje så viktig at kaka er 100% sukkerfri, så anbefaler eg denne 🙂
Nyt eit kakestykke eller tre med god samvittighet 🙂 Håper du lar deg friste til å prøve!
Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂 Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god lille-lørdag alle sammen!

No er det lenge sida eg har posta ei skikkelig festkake her på bloggen. Grunnen til at eg kaller det festkake er fordi den er stor og passer utmerket til bursdager, selskaper, kaffibesøk og det som hører med. Men sida den er sukkerfri, blodsukkervennlig, mager og eit næringsrikt alternativ kan den for all del nytes kvardag som helg 🙂

Gulrotkake er en av mine absolutt favorittkaker, også når det kommer til sunnere versjon. Denne er så saftig og god at ein ikkje skulle trudd den var nettopp det! Glasuren setter virkelig prikken over i-en, og denne gangen har eg laga den ekstra frisk og god med en ny type kremost eg prøvde. Nam!

Sukkerfri og saftig gulrotkake, stor rund
4 egg
60 g  sukrin+
100 g  sukrin gold
100 g havremel
60 g speltmel (edit. For best resultant; bruk spelt eller hvetemel)
250 g kesam
2 ts bakepulver
4 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
300 g gulrot (før rasping)

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene utenom gulrot. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Rasp gulrot, her anbefaler eg å finraspe halvparten og grovraspe andre halvparten. Vend inn i kakerøra til slutt.

2. Hell røra i smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.



Gulrotkake glasur
1 pk kremost mandarin & ananas
1 pk philadelphia
150 g sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Miks sammen og smak til om du ønsker den søtere. Bre over den avkjølte gulrotkaka. Oppbevar i kjøleskap.



Anbefaler virkelig denne kremosten som en del av glasuren. Det løfta smaksopplevelsen fleire hakk! Har du den ikkje tilgjengelig kan du bytte den ut med meir philadelphia.

PS! Denne kremosten er tilsatt litt sukker. Må du ha kaka sukkerfri må du bruke philadelphia istedenfor. Er det ikkje så viktig at kaka er 100% sukkerfri, så anbefaler eg denne 🙂


Nyt eit kakestykke eller tre med god samvittighet 🙂 Håper du lar deg friste til å prøve!

Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂 Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.

84 Kommentarer

C

Camilla

24. juni 2020

Kan man lage kaken uten kanel? Har lyst å lagen den, men har noen som er allergisk mot kanel.

Linda Stuhaug

25. juni 2020

Selfølgelig 🙂

A

Anita

10. november 2018

Kan denne lages uten cottage cheese?

Linda Stuhaug

11. november 2018

Cottage cheese? Er ikkje noko cottage cheese i denne kaka her 😉

A

Anita

16. november 2018

Haha jeg leste feil heldigvis ang cottage cheese. Var jo kesam. Ble super gode. Absolutt en ny favoritt

Linda Stuhaug

18. november 2018

Så bra, Anita 😀

S

Sandra

19. oktober 2018

Hei. Eg vurdera å lage denne kaka i helga, men er litt skeptisk til sukrinmelisen har ikkje veldi mykje erfaring med det, men sist eg brukte det følte eg det blei ein veldi «kald» smak, og ikkje noko god ettersmak av produktet. Veit det lett kan bli sånn pga sukrinmelisen. Men er det noko ein merkar i denne kaka?

Linda Stuhaug

21. oktober 2018

Korleis man opplever sukrinmelis varierer fra person til person, så her må du nesten berre prøve deg fram altså 😉 Men eg vil nok dessverre tru at du kjenner den kalde smaken i glasuren om du har brukt dette tidligare i oppskrifter.

A

Anette

29. mars 2021

Prøver kaken her i dag. Men Jeg opplever at når jeg bruker sukrinmelis så blir den litt sukrete. Noen forslag til hvordan jeg kan unngå det ?

Linda Stuhaug

30. mars 2021

Kva meiner du me «sukrete»? Uansett, du kan bruke litt finesse for eksempel 🙂

A

Aud Eliassen

31. mars 2019

Hvis jeg ikke har sukrin+ hva ksn jeg bruke i stedet for den?

Linda Stuhaug

31. mars 2019

Dobbel mengde sukrin gold eller sukrinmelis for eksempel 🙂

V

Vilde

29. mars 2019

Hei, ser det er et gammelt innlegg men prøver likevel Kan man bruke mager kesam i stedet for vanlig kesam? Og kan denne serveres til Dia type 2? Jobber på sykehjem, og prøver å finne noen gode kaker til dem☺️

Linda Stuhaug

29. mars 2019

Heisann! Får opp alle kommentarer 🙂 Ja, det kan den. Eg anbefaler ikkje mager kesam. Denne tåler ikkje så godt oppvarming og kan fort skille seg/gi eit tørt resultat 😉

I

Iren

23. januar 2021

Kaka var god, men den frostingen brant i halsen min? Klarte ikke å spise den dessverre :/

Linda Stuhaug

24. januar 2021

Brant? Det høyres ikkje bra ut. Er det sukrinmelisen du reagerer på kanskje? Ein isande følelse?

H

Hanna

16. januar 2021

Lagde denna og den ble veldig deigete selvom jeg stekte den i 45 min :/ vet ikke hva som har gått galt

Linda Stuhaug

17. januar 2021

Avkjølte du den heilt? Den skal vere ganske saftig, men ikkje deigette 🙂

C

Christina

14. januar 2021

Vil det ha noe å si på smak og konsistens om den står i kjøleskapet over natten før den serveres? Og mulig å kutte ned på sukrinmegden? (Syns ofte det blir alt for søtt) ☺️☺️

Linda Stuhaug

15. januar 2021

Hei! Nei, kaka er nesten best dagen etterpå 😀 Kutte sukrinmengden må du vurdere sjølv 🙂

C

Christina

15. januar 2021

Godt å høre takk for svar

Linda Stuhaug

15. januar 2021

🙂

M

Maren

18. februar 2019

Hvis jeg lager muffins av disse, for lenge skal de stekes? og hvor mye deig skal jeg ha i hvert muffinspapir? Kan de fryses med glasur oppå?

Linda Stuhaug

19. februar 2019

Du må berre sjekke underveis. Er ikkje så enkelt å vite eksakt kor lenge dei skal steike, det vil også variere litt fra ovn til ovn 😉 Fyll opp ca. 3/4 av muffinsformen du. Kan frysast med glasur 🙂

F

Frank Einar

16. oktober 2019

Hei. Kremosten har vel tilsatt sukker?

Linda Stuhaug

17. oktober 2019

Hei! Ja, det gjer den. Det har eg skrevet i alle andre innlegg der eg har brukt kremosten, ser det har skjedd en glipp her. Skal notere det med det samme i innlegget 🙂

I

Ingerd

12. februar 2022

Bruker du varmluft når du steker kaka? Jeg brukte over/unervarme, og satte kaka på nederste rille. Etter 40 min steketid var det en tynn skorpe på toppen, mens kaka var «rennende» inni. Først etter ca. 1,5 timer var kaka gjennomstekt.

Linda Stuhaug

13. februar 2022

Nei, eg har ikkje brukt varmluft 🙂 Alle ovner er forskjellige, men 1,5 time Høyres veldig lenge ut!

C

Celine

10. november 2021

Hei! Lagde glasuren etter oppskrift og hadde den på kaken. Veldig god. Satt kaken i kjøleskapet over natten og opplevde at glasuren hadde blitt sukrete. Kjennes ut som man tygger i sukkerkorn.

Linda Stuhaug

10. november 2021

Hei! Hm, det var veldig rart, har eg aldri opplevd sjølv…!

M

Margunn Gaasvik

10. mai 2019

Nå har jeg prøvebakt gulrotkaka etter alle kunstens regler… Den er nå tatt ut av ovnen og jeg ser at den har hevet veeeldig lite. er dette vanlig ved baking uten vanlig sukker? Jeg brukte rundform på 24 cm, kanskje d går an å bake den i en mindre form, eller blir d problemer med stekingen da? Jeg skal ha kaka til konfirmasjon så d hadde vært flott om den hadde vært litt høyere. Det lukter helt himmelsk, jeg hadde i skall av en appelsin i røra også, og gleder meg til å smake

Linda Stuhaug

11. mai 2019

Hei! Nei, baksten skal kunne heve heilt fint med baking uten sukker. Den hever ikkje veeeldig mykje, men skal bli luftig. Visst du har fulgt oppskrifta heilt er det vanskelig for meg å svare på kva som ikkje har gått som det skal…

J

June Marie

5. juni 2019

Hei! Det kan være verdt å sjekke datoen på bakepulveret :). Mange har det liggende i mange år, og da er ikke effekten like god lenger. Skal forresten prøve meg på denne kaken nå. Gleder meg!

Linda Stuhaug

5. juni 2019

Det er heilt sant! Håper kaka faller i smak, June Marie 😀

T

Tilde

7. mai 2019

Hei! Elsker bloggen din, men etter flere forsøk klarer jeg ikke den bismaken som sukrinmelisen har.. har du noen andre alternativ som gir samme konsistens og smak som melis?

Linda Stuhaug

8. mai 2019

Hei! I utgangspunktet ikkje, dessverre… Sukrinmelis er vell den erstatninga vi har for melis. Men eg kan anbefale å kutte litt ned på sukrinmelisen, og blande inn litt Fibersirup Clear i tillegg til vaniljepulver. Det nøytraliserer sukrinen 🙂 Eventuelt kan det hende Tagatesse kan fungere å blande inn.

I

Ingrid

19. februar 2020

Denne er god på smak, men konsistensen er som en svamp, ikke så delikat kunne man byttet ut havremel med vanlig hvetemel?

Linda Stuhaug

20. februar 2020

Jaja, selfølgelig.

S

Steffi

21. januar 2020

Heia. Tror du at det fungere like fint med mandelmel? (slik at kaka blir glutenfri)

Linda Stuhaug

21. januar 2020

Nei, kaka vil bli ganske tørr med mandelmjøl. Bruk heller ein nøytral mjøltype som gir saftighet i baksten 🙂

S

Siri

11. mai 2020

Flott, takk for raskt svar! Har både rismel og bokhvetemel, så da blander jeg litt og bruker lik mengde havremel som i oppskriften 😀

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Så bra 😀 Håper den smaker!!

S

Siri

11. mai 2020

Hvilket glutenfritt mel vil du anbefale? Har ikke særlig erfaring med glutenfritt, men ønsker å lage denne glutenfri til 17.mai 🙂

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Rismjøl, TEFF mjøl, havremjøl og bokhvetemjøl (lyst! det er viktig) er min anbefaling. Gjerne en kombinasjon 50/50 mellom to forskjellige 🙂

M

Mona

17. november 2019

Har akkurat bakt denne kaka.. Skal den være litt «klissete» når den er ferdigstekt? Stekte i 40 minutter, og stakk en strikkepinne i midten. Den var ren, og ingen røre på pinnen. Opplevde at den føltes litt klisstete, nesten som rå, da jeg skulle ta på glasuren. Men tenkte at det er vel det som er å være «saftig»?

Linda Stuhaug

19. november 2019

Den skal vere litt klissete, men ikkje slik at man skal oppleve den som rå. Det er ikkje det som er meint som saftig…

K

Katrine

26. februar 2018

Hei! Har laget denne kaka for andre gang, og begge gangene ble den rå inni. Ikke kompakt, men faktisk rå. Hadde en litt mindre form, så første gangen stekte jeg den ca 45 min, sjekket med en kakepinne (ingen deig fulgte med), og den ble rå. Andre gang stekte jeg den i 65 min (!) og den var fortsatt rå inni! Nesten helt ut til kantene. Virker ikke som den vil stekes i det hele tatt, uansett hvor lenge jeg har den i ovnen. Har fulgt oppskrifta fra kokeboka di (som er utrolig flott!), hvor det er 400 g gulrot i stedet for 300 g. Har du noen formening om hvorfor dette skjer? Vært borti det før? Forøvrig synes jeg den ble alt for søt, så ved en eventuell neste gang skal jeg prøve mindre sukrin – smak og behag:)

Linda Stuhaug

27. februar 2018

Hei! Då må eg nesten spørre kva du legger i rå? Pleier du å måtte steike kaker lengre enn det står? Det er litt vanskelig å sei kvifor dette skjer, det kan vere formen, det kan vere ovnen, det kan vere oppskrifta+++. Men eg lager denne støtt og stadig, og den er på ingen måte rå. Men på eit tidspunkt så må jo den rett og slett bli gjennomstekt, så eg ville berre stekt den enda lengre eventuelt!

K

Katrine

28. februar 2018

Med rå mener jeg faktisk rå,altså at det er deig inni, ikke stekt. Ingen tvil om det. Steker jeg den lenger blir den bare svidd på toppen, selv med matpapir oppå. Men jeg tror jeg har oppdaget feilen/misforståelsen:) I boka står det ingenting om at det er 400 g gulrot FØR den raspes, men det nevner du her på bloggen når jeg sammenligner oppskriftene. Og det er stor mengdeforskjell på 400 g hel gulrot og 400 g ferdig raspet gulrot. Jeg har altså gjort sistnevnte, da det er det jeg har vært vant til skal gjøres fra andre gulrotkakeoppskrifter, men i dette tilfellet blir det nok feil. Skal prøve en tredje gang;) Må bli bra til slutt!

Linda Stuhaug

28. februar 2018

Såpass! Dette har eg ikkje tenkt over, men det er sjølvsagt vekt FØR rasping 🙂 Dette skal eg få orna….

M

Margunn Hol

26. februar 2018

Hei. Prøver på kaka No men oppdaga at jeg har kjøpt og brukt sukrin vanlig og ikke pluss og røra er laget ferdig.. Kan jeg ha i mere sukrin gold? Samme mengde som sukrin pluss skulle ha?

Linda Stuhaug

26. februar 2018

Du må ha nok søtning til at det skal tilsvare ca. 200 g sukker 😉 Ha i bakhodet at sukrin er kun 70% så søtt som sukker.

M

Margunn Hol

26. februar 2018

Oki. Har prøvd å bake den No. Såg høy og grei ut.. Men datt sammen da den hadde stått ute en stund.

Linda Stuhaug

27. februar 2018

Lot du den steike lenge nok? Den vil som regel falle litt sammen, men skal ikkje synke for lavt så lenge den er godt nok stekt 🙂

H

Hella Elise

21. februar 2018

Endelig en gulrotkakeuten sukker!! Eg har svangerskapsdiabetes; denne må vel funke bra da? Helsing ei som saknar kaker noko innmari

Linda Stuhaug

21. februar 2018

Hei! Ja, absolutt 😀

L

Lone

4. mai 2020

Hei, har en springform på 20 cm, kan den brukes og bør jeg kutte ned på ingrediensene (feks 3/4 av oppskriften) eller steke lengere?

Linda Stuhaug

5. mai 2020

Hei! Då trur eg at eg ville kutta ned på ingrediensane. 20 cm er vel lite, og eg er litt redd den ikkje blir gjennomstekt eller flyter over kanten under steiking. Alternativt kan du bruke en firkanta, ildfast form 🙂

I

Irene

27. april 2020

Hvor får man tak i havremel? Finner bare sånn brødmix pose. Har leita på alle butikker her..

Linda Stuhaug

27. april 2020

Eg finner det på ALLE butikker her eg bur. Har en følelse av at du ikkje leiter på riktig plass, for dette skal dei aller fleste butikker ha altså 😉 Spørr etter det 🙂 Ellers kan du jo berre lage havremjøl sjølv ved å finblende havregryn.

B

Bjørg

23. september 2018

Hei! Går det bra å fryse kaka med glasuren? Mvh. Bjørg

Linda Stuhaug

23. september 2018

Ja, det går an – men det er litt meir gris enn å fryse den uten glasuren 🙂

L

Lone

7. april 2020

Hei, kan jeg bruke en kakeform som er 20cm? og evt hvor mye lengere må jeg steke den?

Linda Stuhaug

8. april 2020

Du kan bruke både større og mindre form, så lenge du tilpasser steiketida 🙂 Kor lenge kan ikkje eg svare på, det må du berre sjekke underveis.

S

Sandra

3. september 2018

Den hadde trengt mye lengre steketid. Kaken er rå i midten enda den var mer en godt nok stekt på toppen og løsnet fra sidene. Irriterende når sånnt skjer.

Linda Stuhaug

4. september 2018

Det står jo faktisk i innlegget at du skal steike kaka til den akkurat er gjennomstekt. Det hadde gått an å legge eit bakepapir over kaka om den var gyllen på toppen og rå inni 🙂

H

Hege S. Olsvoll

1. september 2018

Kjempegod og saftig kaka! Mi blei og glutenfri heilt tilfeldig då eg brukte glutenfrie havregryn til havremjøl, og mandelmjøl som andre alternativ. Hevde seg fint, men datt litt i hop etterpå, men fin konsistens allikevel. Glasuren var veldig god- frisk smak!

S

Sandra

3. september 2018

Min datt sammen også men ble helt rå i midten

Linda Stuhaug

2. september 2018

Så kjekt å lese at kaka falt i smak, Hege 😀

T

Tove Valseth

13. mars 2020

Hei. Nå er det forsøk nr. 2 på denne kaka. Den første ble rå inni selv med steketid på 50min +, helt fin da jeg stakk kakepinne i den men klappa sammen da jeg tok den og da var den rå inni. Jeg lurer på hvilken ovn har du? Nesten uten unntak, må jeg steke mye lengre enn hva oppskriftene dine tilsier. Så nå er jeg nysgjerrig på hvilken stekeovn du har?

C

Connie

8. august 2018

Noe annet jeg kan bruke istedet for havremel? Finner ikke på butikken

Linda Stuhaug

8. august 2018

Bruk anna meltype du 🙂 Men spørr etter havremel, det ligger ofte ikkje der man finner havregryn eller andre meltyper. Du kan også lage havremel sjølv bed å blende havregryn 🙂

C

Connie

9. august 2018

Kan jeg bruke vanlig hvetemel? Og hvordan gjør jeg når jeg lager havremel- bare bruker vanlig havregryn og kjører i blender? Lik mengde?

Linda Stuhaug

9. august 2018

Hei! Ja, det kan du 🙂 Havregryn og havremel veg det samme, men eg pleier berre å vege opp etter eg har laga havremelet. Lag gjerne 0,5-1 kg i slengen og oppbevar i ei glasskrukke 😀

L

Linn

21. juni 2018

Hei! 🙂 hvilken størrelse har du brukt på form? 24? Skal bake denne i dag, baker ofte dine oppskrifter, har bare bommet på form-størrelse noen ganger, så vil prøve å gjøre eksakt her! Dine oppskrifter er desidert best <3 og veldig lett å justere til glutenfrie varianter for oss med cøliaki! Lykke til med leilighetssalg! Stor klem

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Hei Linn 🙂 Eg meina 99% sikkert at eg har brukt 24 cm form her ja. Så hyggelig at du lika oppskriftene mine! Håper eg kan fortsette å inspirere masse framover <3 Tusen takk, og riktig god søndag til deg. Stor klem tilbake 🙂

A

Ann-Sophie

8. juni 2018

Verste kaken jeg noen gang har smakt. 🙁 Altfor søt. Kunstig smak. Spesielt bittert smakte den mandarin kremosten.

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Synd den ikkje falt i smak hos deg, sånn er det berre nokon ganger 😉

T

Tone

28. mai 2018

Har hatt lyst til å prøve å lage denne lenge, så nå er det virkelig på tide!:-D Skjønner at den selvfølgelig er best fersk, men går det fint å fryse den ned? Og vet du om og evt. hvordan det blir hvis jeg bruker stevia i stedet for sukrin+?:-)

Linda Stuhaug

29. mai 2018

Då er det berre å slenge seg rundt på kjøkkenet! Kaka kan fint frysast, men uten glasuren 🙂 Eg baker aldri med stevia, så det kan eg egentlig ikkje svare på, dessverre…

V

Veronica

2. november 2020

Hvis jeg kjøper sunnerekakemix og bytter ut Olje mot kesam som du foreslår ovenfor – hvor mye kesam ville du hatt i? Står 1dl olje på boksen. takk:)

Linda Stuhaug

2. november 2020

Hei! Eg bruker 150 g original kesam, og bruker litt mindre vatn 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg