Annonse
22. februar 2018
Saftig, sukkerfri sjokoladekake med dobbel glasur
Hei!
Denne lekre sjokoladekaka veit eg mange har venta på den siste veka; saftig, sukkerfri sjokoladekake med dobbel glasur!
Eg fikk skikkelig barnebursdagskake- følelse av denne kaka når eg pynta den med nonstop, men den passer sjølvsagt alle anledninger. Kaka er uten tilsatt sukker, og kan lagast uten både gluten og melk 🙂
Eg har delt eit par bilder den siste veka, og når eg delte bildet under (inkludert en avstemning) på instastory søndag, så sprengte seriøst innboksen min. Dei fleste ville ha oppskrift NO, men den som venter på noko godt veit dåkke… 😉 Idag er det på tide å dele oppskrifta, og den er virkelig superenkel å lage:
*Les alternativ nedafor!
Kakebunn*
80 g smør, smelta
80 g kesam
3 egg
100 g Sukrin Gold
50 g Sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver
1 dl melk
200 g speltmjøl/kveitemjøl
1 ts bakepulver
3 ss kakao
Glasur*
100 g kremost naturell
50 g smør, romtemperert
100 g Sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver
2 ss sterk, lunka/kald kaffi
3 ss fibersirup clear
2–3 ss kakao
ei klype salt
Slik gjer du:
1. Kakebunn: sett ovnen på 200 grader over og undervarme. Pisk saman kesam, egg, Sukrin Gold og Sukrin+. Tilsett smelta smør og rør godt før du tilsetter resten av ingrediensane.
2. Hell røra i en form på 20×30 cm med bakepapir*. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til kaka er gyllen og gjennomstekt. I mellomtida kan du lage klar glasuren.
3. Glasur: pisk saman ingrediensane med en miksmaster. Smak til med kakao og eventuelt meir Sukrinmelis om det er ønskelig. Oppbevarast i kjøleskap fram til kakebunnen er avkjølt.
4. Når kaka er avkjølt brer du over glasuren. Del deretter kaka i to på midten, og plasser den eine halvdelen over den andre. No er det berre å toppe med det du ønsker, nonstop, peanøtter, sjokoladebiter er nokon gode alternativer. Skjær opp kaka i stykker og server!
*du kan og bruke anna form med samme overflate. Det gjer heller ingenting at den er litt større eller litt mindre.
Tips og alternativer*
– Du kan bruke anna søtning tilsvarande 200 g sukker i kakebunnen.
– Ekte vaniljepulver kan sløyfast, men gir en veldig god smak og balanserer kaka.
– For glutenfri kake: speltmjøl/kveitemjøl går fint å bytte ut med glutenfritt mjøl. Då vil eg anbefale en relativt nøytral mjøltype (som du pleier å bruke til kaker/bakst).
– For melkefri kake: bytt ut smør med melkefri margarin, kesam med kokoskrem, melk med alternativ melk og kremost med kokoskrem. For laktosefri kake bruker du laktosefri produkter.
– Du må ikkje bruke fibersirup clear i glasuren, men det er for å nøytralisere sukrinmelis-smaken. Aller best med, men går fint å sløyfe.
Lurer du på kor eg har kjøpt sukkerfri nonstop? Det er Atkins-merket, og eg kjøper det HER på iHerb (ny på iHerb? Les guiden min HER!). Den inneholder riktignok 1 g sukker pr. pakke, så ikkje 100% sukkerfri, men så og sei 😉
Den står seg fint nokre dager, men er definitivt best samme dagen/dagen etterpå.
Håper det smaker! Ut fra tilbakemeldingane er det vertfall mange som allerede har bestemt seg for kva dei skal bake i helga 😉
Hugs å dele om du lager oppskriftene mine; eg blir veldig glad for tilbakemeldinger, enten det er i kommentarfeltet her, på facebook-sida mi HER eller kanskje du vil dele bilde på instagram og bruke både @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildet 🙂 Då får eg både varsel på det, og finner det igjen seinare.
Nyt sjokoladelykken♥
Annonse
80 Kommentarer
Siv
1. november 2018

Linda Stuhaug
2. november 2018
Mia
23. januar 2021

Linda Stuhaug
24. januar 2021
Hilde
8. februar 2019

Linda Stuhaug
10. februar 2019
Sigrid
5. februar 2019

Linda Stuhaug
6. februar 2019
Elisabeth
8. februar 2020

Linda Stuhaug
8. februar 2020
Elisabeth
8. februar 2020
Michelle
8. februar 2020

Linda Stuhaug
8. februar 2020
Emma
7. februar 2020

Linda Stuhaug
8. februar 2020
Emma
7. februar 2020
Olav Elias Dønnestad
19. januar 2020

Linda Stuhaug
19. januar 2020
Malene
25. april 2018

Linda Stuhaug
25. april 2018
Linda
22. mars 2018

Linda Stuhaug
22. mars 2018
Hanna
7. mars 2018

Linda Stuhaug
8. mars 2018
Lene
3. mars 2018

Linda Stuhaug
4. mars 2018
Erikka Bystad
1. mars 2018

Linda Stuhaug
2. mars 2018
Line
28. februar 2018

Linda Stuhaug
28. februar 2018
Thea
25. februar 2018

Linda Stuhaug
26. februar 2018
Christina
25. februar 2018

Linda Stuhaug
25. februar 2018
Eirin
25. februar 2018

Linda Stuhaug
25. februar 2018
Jeanette
25. februar 2018

Linda Stuhaug
25. februar 2018
Hege Gundersen
23. februar 2018
Kari
23. februar 2018

Linda Stuhaug
23. februar 2018
Kj
22. februar 2018

Linda Stuhaug
23. februar 2018
Anja
22. februar 2018

Linda Stuhaug
22. februar 2018
Lina
22. februar 2018

Linda Stuhaug
22. februar 2018
Marthe
22. februar 2018

Linda Stuhaug
22. februar 2018
Maja
22. februar 2018

Linda Stuhaug
22. februar 2018
Lene Sandaker
22. februar 2018
Christine proteus89
25. februar 2018

Linda Stuhaug
22. februar 2018
Christine proteus89
22. februar 2018

Linda Stuhaug
22. februar 2018
Christine proteus89
22. februar 2018
Lene Sandaker
22. februar 2018
Christine proteus89
22. februar 2018
Veronika
22. februar 2018
Lene Sandaker
22. februar 2018
Miriam
22. februar 2018

Linda Stuhaug
22. februar 2018
Anonym
22. februar 2018

Linda Stuhaug
22. februar 2018
Linn
16. mai 2020

Linda Stuhaug
17. mai 2020
Therese
12. september 2018

Linda Stuhaug
13. september 2018
Kathrine
9. april 2020

Linda Stuhaug
9. april 2020
Maren
7. april 2020
Maren
7. april 2020

Linda Stuhaug
7. april 2020
Silje Andersen
13. mars 2020

Linda Stuhaug
16. mars 2020
Nelli
6. juli 2018

Linda Stuhaug
8. juli 2018
Caroline
19. juni 2018

Linda Stuhaug
21. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR