Linda Stuhaug

Annonse

Saftige, grove brødvafler

Saftige, grove brødvafler
Har du høyrt om brødvafler før?
Det er rett og slett heilt genialt! Brødvaffel er ein type vaffel du kan bruke på samme måte som brød. Er du tom for brød er brødvafler supert å slenge sammen på 1-2-3 🙂 Vaflane kan nytast varme eller kalde til frukost, lunsj, i matpakken eller til kveldsmaten. Dei er ikkje søte – det er heller ikkje meininga – men dei passer likevell med både salt og søtt pålegg, på akkurat samme måte som brød.
Eg har prøvd meg litt fram og funne fram til en oppskrift som eg synes blei heilt perfekt. Vaflane er naturlig proteinrike, grove og næringsrike. I tillegg kan dei fint lagast uten gluten, og det er heller ikkje noko problem å lage dei uten melk for dei som må ha det (les tips) 🙂
Du trenger, 4-6 plater 3 egg 1,5 dl (75 g) havregryn* 0,5 dl (30 g) speltmjøl eller anna mjøl* 1,5 dl melk* 5 ss (125 g) cottage cheese (evt. naturell yoghurt/rømme/kesam/CF)* 1 ts bakepulver 1/2 ts salt
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i ein bolle og kjør blandinga glatt med stavmiksar. La røra svelle i minst 10 minutt. PS! Juster eventuelt med litt ekstra melk om røra er veldig tjukk. Steik gylne vafler i smurt vaffeljern. Server vaflane nystekte, lune eller kalde med valgfritt pålegg♥
TIPS! Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift av røra. Den står seg fleire dager i kjøleskapet, så du kan lage deg ferske brødvafler av ferdig vaffelrøre når du vil 🙂 Du kan også steike opp ekstra vafler, ferdigstekte vafler står seg fint eit par dager i ein matboks eller plastpose i kjøleskapet.
Kan ikkje sei at dette er noko anna enn skikkelig enkelt, eller kva?
Tips og alternativer til oppskrifta* → Det har absolutt ingenting å sei kva havregryn du bruker (store/lettkokte/glutenfrie). Du kan også bruke havremjøl istedenfor havregryn.
For glutenfri vafler: bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl. Du kan også bruke 0,5 dl ekstra havregryn eller havremjøl istedenfor anna mjøl.
For melkefri vafler: bruk melkefri yoghurt (for eksempel Kogurt) og alternativ melk (for eksempel Berit Nordstrand sin hacvre- og mandelmelk, den er ein av mine favoritt alternaive melkevarianter).
Cottage cheese kan som nevnt byttast med naturell yoghurt, rømme, kesam eller creme fraiche. Bruk det du har!
PS! Bruker du havremjøl istedenfor havregryn og bytter ut cottage cheese med eit av alternativa, så trenger du ikkje å stavmikse røra. Då holder det å røre sammen ingrediensane, for då er jo det ingenting som må kjørast klumpfritt 🙂
Eg fylte ein vaffel med kremost, ost, skinke, ruccola og spisspaprika. NYDELIG!
Eg har også brukt pålegg som cottage cheese & syltetøy, brunost & syltetøy, leverpostei & rødbeter, laks & egg med agurk, pesto & spekeskinke… Fyll med akkurat det du ønsker – på samme måte som brød 🙂
Det er delvis tilfeldig at desse vaflane kom på sjølvaste VAFFELDAGEN – tru det eller ei 😉 Vaflane var planlagt å dele imorgon torsdag, men så las eg igår at det var vaffeldagen idag. Då var det faktisk på sin rette plass å framskyve innlegget ein dag..!
Med andre ord, en super mulighet for å lage seg brødvafler til lunsj eller kveldsmat idag! Eg håper det ser fristande ut, og at de gir meg en tilbakemelding om de prøver♥

Har du høyrt om brødvafler før?

Det er rett og slett heilt genialt! Brødvaffel er ein type vaffel du kan bruke på samme måte som brød. Er du tom for brød er brødvafler supert å slenge sammen på 1-2-3 🙂 Vaflane kan nytast varme eller kalde til frukost, lunsj, i matpakken eller til kveldsmaten. Dei er ikkje søte – det er heller ikkje meininga – men dei passer likevell med både salt og søtt pålegg, på akkurat samme måte som brød.

Eg har prøvd meg litt fram og funne fram til en oppskrift som eg synes blei heilt perfekt. Vaflane er naturlig proteinrike, grove og næringsrike. I tillegg kan dei fint lagast uten gluten, og det er heller ikkje noko problem å lage dei uten melk for dei som må ha det (les tips) 🙂

Du trenger, 4-6 plater
3 egg
1,5 dl (75 g) havregryn*
0,5 dl (30 g) speltmjøl eller anna mjøl*
1,5 dl melk*
5 ss (125 g) cottage cheese (evt. naturell yoghurt/rømme/kesam/CF)*
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i ein bolle og kjør blandinga glatt med stavmiksar. La røra svelle i minst 10 minutt. PS! Juster eventuelt med litt ekstra melk om røra er veldig tjukk. Steik gylne vafler i smurt vaffeljern. Server vaflane nystekte, lune eller kalde med valgfritt pålegg♥

TIPS! Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift av røra. Den står seg fleire dager i kjøleskapet, så du kan lage deg ferske brødvafler av ferdig vaffelrøre når du vil 🙂 Du kan også steike opp ekstra vafler, ferdigstekte vafler står seg fint eit par dager i ein matboks eller plastpose i kjøleskapet.

Kan ikkje sei at dette er noko anna enn skikkelig enkelt, eller kva?

Tips og alternativer til oppskrifta*
→ Det har absolutt ingenting å sei kva havregryn du bruker (store/lettkokte/glutenfrie). Du kan også bruke havremjøl istedenfor havregryn.

For glutenfri vafler: bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl. Du kan også bruke 0,5 dl ekstra havregryn eller havremjøl istedenfor anna mjøl.

For melkefri vafler: bruk melkefri yoghurt (for eksempel Kogurt) og alternativ melk (for eksempel Berit Nordstrand sin hacvre- og mandelmelk, den er ein av mine favoritt alternaive melkevarianter).

Cottage cheese kan som nevnt byttast med naturell yoghurt, rømme, kesam eller creme fraiche. Bruk det du har!

PS! Bruker du havremjøl istedenfor havregryn og bytter ut cottage cheese med eit av alternativa, så trenger du ikkje å stavmikse røra. Då holder det å røre sammen ingrediensane, for då er jo det ingenting som må kjørast klumpfritt 🙂

Eg fylte ein vaffel med kremost, ost, skinke, ruccola og spisspaprika. NYDELIG!

Eg har også brukt pålegg som cottage cheese & syltetøy, brunost & syltetøy, leverpostei & rødbeter, laks & egg med agurk, pesto & spekeskinke… Fyll med akkurat det du ønsker – på samme måte som brød 🙂

Det er delvis tilfeldig at desse vaflane kom på sjølvaste VAFFELDAGEN – tru det eller ei 😉 Vaflane var planlagt å dele imorgon torsdag, men så las eg igår at det var vaffeldagen idag. Då var det faktisk på sin rette plass å framskyve innlegget ein dag..!

Med andre ord, en super mulighet for å lage seg brødvafler til lunsj eller kveldsmat idag! Eg håper det ser fristande ut, og at de gir meg en tilbakemelding om de prøver♥

Annonse

40 Kommentarer

T

Terese

17. september 2020

Kan du skrive porsjonsbeskrivelse på dine oppskrifter?

Linda Stuhaug

18. september 2020

I noken oppskrifter egner det seg bedre å skrive antall enn porsjoner, slik som her… 🙂

E

Elisabeth Mannerud

16. september 2020

Jeg har cøliaki..så lurer på hvilket mel er mest «sundt» å bruke ?

Linda Stuhaug

17. september 2020

Ville berre brukt havremjøl eg 🙂

H

Hanna

8. juli 2020

Omg! Jeg leste oppskriften feil og endte opp med å ha i 5 dl med mel, men jeg fikset det til slutt ved å helle opp i litt mer melk. Fikk flere vafler enn jeg hadde forventet men de var fortsatt gode og spiselige

Linda Stuhaug

9. juli 2020

Haha oida! Så bra dei fortsatt var gode og spiselige, det er det viktigaste 🙂

L

Linn

9. april 2021

Nam! Byttet ut egg med litt chiafrø og en most banan, funket kjempebra – veldig gode

Linda Stuhaug

11. april 2021

Så bra!! 😀

H

Hildegunn

13. februar 2021

Hei Har lyst til å lage disse vaflene, men tåler ikke havre. Hva kan jeg bytte med? Mvh Hildegunn

Linda Stuhaug

14. februar 2021

Hei! Kva som helst anna grovt mjøl 🙂 Håper dei smaker!

B

Beate

4. februar 2021

Hei! Desse er suuupergode, har spist dei til både frokost og kvelds i over ei uke nå 😀 men eg må steike dei på panna da eg ikkje får dei til i vaffeljernet… opplever at de deler seg og røra henger så fast i jernet.. føler jeg har prøvd alt for å unngå dette men får det ikke til.. vet du hva som kan være årsaken til dette?

Linda Stuhaug

5. februar 2021

Hei! Nei, det veit eg ikkje… Det har aldri skjedd hos meg, så det kan kanskje vere vaffeljernet? Smører du det godt? 🙂 Kjekt du liker oppskrifta iallefall 😀

L

Linh

14. januar 2021

Disse er fantastiske, og superenkle å lage Elsker oppskriftene dine!

Linda Stuhaug

14. januar 2021

Takk Linh, så hyggelig å lese <3

P

Pia

20. oktober 2021

Hei. Kan disse lages eggefrie?

Linda Stuhaug

21. oktober 2021

Hei! Det har eg ingen erfaring med, dessverre.

T

Trude

19. april 2022

Kan jeg bruke havremel som annet mel i tillegg til havregryn? ☺️

Linda Stuhaug

19. april 2022

Ja🤩

A

Astrid Johnsen

28. oktober 2023

Skal teste disse i morgen, gleder meg stort :-)

Linda Stuhaug

29. oktober 2023

Håper dei smaker😍

S

Solfrid Elin

27. april 2020

Tusen takk for kjempegod oppskrift 🙂 jeg syntes dette var bedre enn vanlig vafler;)

Linda Stuhaug

27. april 2020

Fantastisk 😀

T

Tobbe

27. mars 2020

Hej! Jag är sugen på att testa dessa, men blev fundersam över mängden cottage cheese. 5 ss är 75 ml, i alla fall i Sverige. 75 ml cottage cheese väger ca 75 g, men receptet säger 125 g. Jag brukar alltid gå på vikt, men nu var det så stor skillnad mellan vikt och volym, så jag tänkte det är bäst att fråga 🙂 Tack för alla goda recept du delar med dig av!

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Hei! Det vil jo variere litt etter kor stor «topp» ein har på spiseskeia også. Derfor skreiv eg mål i tillegg til spiseskeier 🙂 Eg tok relativt «nøytrale» skeier, men det kan og godt hende at det er ulikt fra merke til merke? Det er egentlig eit godt spørsmål!!

T

Tobbe

29. mars 2020

Jag menade ett matskedsmått, inte en vanlig matsked som man äter med 🙂 Ett matskedsmått (spiseskedsmått) är 15 ml (ett teskedsmått är 5 ml). Gjorde våfflorna till frukost idag och passade på att väga cottage cheese. 5 ss-mått blev 70g. Det såg lite för lite ut, så jag tog 125 g. Det blev perfekt. Lättgräddade våfflor som höll ihop bra och släppte lätt från våffeljärnet. Och så klart, viktigast av allt, väldigt goda 🙂

Linda Stuhaug

29. mars 2020

Ahaa! Ja, det stemmer nok på tørrvare og flytande vare. Men det blir jo litt annleis med yoghurt og cottage cheese 🙂 Uansett, veldig kjekt at vaflane falt i smak!! 🙂

M

Malene

27. mars 2020

Vafler er noe av det beste og enkleste som finnes! 🙂

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Enig!! 🙂

A

Anne Gro H Jansen

25. mars 2020

Er det mulig å bytte ut/legge til sukker? De så så gode ut at de jo fint kunne servers som vaffel med syltetøy og krem også

Linda Stuhaug

26. mars 2020

Jaja, sjølvsagt. Berre å tilsette sukker om du vil ha søte vafler. Men søte vafler har eg mange andre oppskrifter på i akrivet som eg heller vil anbefale 🙂

M

Mari

25. mars 2020

Vet ikke helt om det passer her, men prøver likevel 🙂 Kom over Dessiere Andersen sin lompepai her om dagen ( paibunn = speltlomper!) Var super godt, og tenkte at dette måtte jeg tipse deg om 😉

Linda Stuhaug

26. mars 2020

Hei! Dette har eg brukt sjølv også (har oppskrift i boka mi) 🙂

E

Eirin Hatlen

25. mars 2020

Disse var nydelige, kommer til å lage dem ofte. Hva skal man med brød når man har disde

Linda Stuhaug

26. mars 2020

Haha, ikkje sant! Kjekt du likte oppskrifta 😀

M

Mette

25. november 2020

Grove brødvafler er noe sv det beste jeg har smakt, tusen takk for oppskrift. Hadde bare to egg så lage 3/4 oppskrift men i morgen skal jeg kjøpe egg og laga minst dobbel oppskrift og oppbevare i kjøleskapet, alltid ferskt «brød»

Linda Stuhaug

25. november 2020

Fantastisk! Kjekt med tilbakemelding, takk 😀

24. mars 2022

Hei! Hvis jeg skal lage bare en vaffel, hva blir oppskriften?

Linda Stuhaug

24. mars 2022

Du kan dele oppskrifta på tre i forhold til egga. Men det blir nok 2 vafler :)

G

Gro Børretzen

24. april 2022

Lagde 1/2 porsjon.(3 plater) La de lagvis m masse cottage cheese og sukkerfritt blåbærsyltetøy mellom lagene. Sprinklet sukrinsirup og friske bør over, og voila; verdens beste lunsjkosekake for 2!

Linda Stuhaug

25. april 2022

Så hyggelig å lese Gro🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg