Annonse
23. september 2022
Sånn her lager du sprø eplechips!
Dette lager eg kvar einaste høst med dei norske eplene: EPLECHIPS😍 Det er så utrulig godt! Tynne, sprø epleflak med kanel på, nydelig som sunn snacks. Veldig enkelt er det å lage også!
Du trenger:
Epler
Kanel
Slik gjer du:
Vask eplene, skjær i tynne skiver (gjerne med en osthøvel eller mandolinjern), og fjern frøa. Fordel på eit eller fleire steikebrett med bakepapir. Det er viktig at epleskivene ikkje ligger oppå kvarandre.
Strø over kanel. Steik på 90 grader varmluft i 2-2,5 time, til eplene har fått en gyllen farge og skivene er godt bølgette i kantane. Visst du bruker fleire brett lar du bretta bytte plass i ovnen underveis.
La eplechipsen avkjøle seg på steikebrettet. Det er først etter avkjøling at eplechipsen blir sprø. Oppbevarast i lufttett glass eller boks.
Noke å lage i helga kanskje?
Ha ei nydelig helg!
Annonse
2 Kommentarer
astrid gystøl
26. september 2023

Linda Stuhaug
1. oktober 2023
SKRIV EN KOMMENTAR