Annonse
1. desember 2016
Sarah Bernard uten tilsatt sukker
God torsdag!
Hurra for desember! Eg er så klar som det går an å bli når det gjelder juleoppskrifter. Eg har laga opp masse godt den siste måneden og hadde faktisk litt problemer med å bestemme meg kva som skulle være årets første oppskrift på bloggen. Valget falt på Sarah Bernard, rett og slett fordi den holder seg godt og lenge. Denne kan nemlig oppbevares i fryseren visst den ikkje blir spist opp innen 5-6 dager 🙂
Eg har delt en oppskrift på Sarah Bernard før også, men dagens oppskrift er definitivt både bedre på smak og enklere å lage. Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk!
Sarah Bernard uten tilsatt sukker
Mandelbunn, alternativ 1:
200 g mandler*
50 g saftige dadler (uten stein)
3 ss sukrin gold*
3 eggekviter
PS! Ønsker du mandelbunn uten dadler har eg oppskrift på det HER.
Sjokoladekrem
100 g romtemperert smør*
1-2 ss sukrin+ *
1 ss kakao
3 eggeplommer
100 g sukkerfri sjokolade (lys eller mørk – bestem sjølv)
Slik gjer du:
Ovn temperatur 175 grader.
Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er grovmalt. Bland inn sukrin gold og eggekviter. Fordel i en liten form med bakepapir (min var 14x18cm), steik midt i ovnen ca. 15 minutter. Avkjøl.
Rør sammen smør, sukrin+ og kakao med en miksmaster. Tilsett en og en eggeplomme mens miksmasteren går. Bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen.
Smelt sukkerfri sjokolade og fordel over smørkremen. Skjær i passelige biter og oppbevar kaka i kjøleskapet til servering.
Oppbevar kaka i kjøleskap eller fryser. Fra fryseren tiner den iløpet av minutter på kjøkkenbenken!
Tips og alternativer*
Tåler du ikkje mandler? Bruk andre nøtter, for eksempel cashewnøtter. Solsikkekjerner er eit godt alternativ om man verken tåler mandler eller andre nøtter.
I mandelbunnen kan du bruke anna søtning tilsvarande 3 ss sukker. I smørkremen kan du også bruke anna søtning tilsvarande 2-3 ss sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
For melkefri kake: bruk melkefri margarin og melkefri sjokolade.
Supergod, men veldig mektig kake som virkelig falt i smak! Prøv den og bli overbevist om at sukkerfritt kan smake skikkelig digg det også!
Håper det frister 🙂 Har du spørsmål angående ingredienser, ingredisensbytting eller kva som helst – nøl ikkje med å ta kontakt i kommentarfeltet.
*
Annonse
10 Kommentarer
Silvi
22. desember 2018
Linda Stuhaug
23. desember 2018
Kristin T. S-F.
24. november 2018
Linda Stuhaug
25. november 2018
Tonje
30. oktober 2018
Linda Stuhaug
31. oktober 2018
Tonje
31. oktober 2018
Linda Stuhaug
31. oktober 2018
Ida
15. desember 2019
Linda Stuhaug
15. desember 2019
SKRIV EN KOMMENTAR